PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 24. april 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 10.25 je občan prijavil tatvino samopostrežne avtopralnice na Partizanski cesti. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in zbrali prva obvestila. O ukrepih bodo obvestili državnega tožilca.

Ob 13.18 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Vzrok prometne nesreče, ki se je zgodila na cesti proti Šmartnemu ob Paki, je bil neprilagojena hitrost.

Ob 17.17 smo opravili intervencijo v Šaleku, kjer je sosed grozil in žalil sosedo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varnosti javnega reda in miru.

Ob 1.16 so policisti posredovali v Šoštanju, kjer mož ni dal miru ženi, s katero sta v ločitvenem postopku. Posebnosti policisti niso ugotovili. Ob 3.16 so morali policisti spet posredovati. Tokrat so ugotovili, da je mož kršil določila Zakona o varstvu javnega reda in miru in mu zato izdali plačilni nalog. 

PETEK

V petek je občan, na Policijsko postajo Velenje, prinesel gotovino, ki jo je našel v bankomatu v Šoštanju. Policisti bodo poskušali tistega, ki je denar pozabil, najti, če pa je kdo od vas tisti, ki se mu je to zgodilo, naj se z dokazili oglasi pri nas in bo denar dobil nazaj. 

Ob 10.30 je na postajo prišla občanka, ki je povedala, da je dan prej, na relaciji med Šoštanjem in Velenjem odložila vrečko z zelenjavo in škarjami, ki je kasneje, ko se je vrnila, ni bilo več na kraju. Neznani storilec, ki si je vrečko protipravno prilastil je občanko oškodoval za 12€. Kaznivo dejanje Zatajitve smo evidentirali in napisali kazensko ovadbo z umikom, ker občanka kazenskega pregona neznanega storilca ni zahtevala. 

Ob 11.25 smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Občanka je namreč prijavila, da njej in njeni družini grozita stara starša. Ker zahteva za kazenski pregon storilca ni bila izražena, bomo državnemu tožilcu poslali kazensko ovadbo z umikom.

Ob 12.53 smo obravnavali vlom v vikend na Ljubljanski cesti. Neznanec, ki je vlomil si je protipravno prilastil nož in s tem oškodoval lastnika za okoli 50€. Po opravljenem ogledu so bila zbrana prva obvestila, državnemu tožilcu pa bomo poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Ob 15.20 je še ena občanka prinesla najdeno gotovino, ki jo je nekdo pozabil na bankomatu v Sparu v Velenju. Policisti bodo poskušali tistega, ki je denar pozabil, najti, če pa je kdo od vas tisti, ki se mu je to zgodilo, naj se z dokazili oglasi pri nas in tudi ta bo denar dobil nazaj.

Ob 17.08 smo obravnavali nasilje med vrstniki, ki se je zgodilo v Šaleku. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in ugotovitve v obliki kazenske ovadbe oziroma poročila poslali državnemu tožilcu. Prav tako bodo o dogajanju obveščali pristojni Center za socialno delo. 

Ob 20.05 nas je podjetnica iz Velenja obvestila, da je neznani storilec, pri nakupu izdelkov, preslepil prodajalko in s tem oškodoval podjetje za okoli 100€. Policisti so si ogledali videoposnetke in zbrali obvestila. Potem, ko bodo zaslišali še osumljenca, ga bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja Goljufije. 

Ob 21.50 so nas obvestili, da na Stantetovi ulici leži neodziven moški. Policisti so ugotovili, da je moški obležal zaradi opitosti. Ko so ugotovili, da zdravniške pomoči ni potreboval so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. 

SOBOTA

Sobotna izmena je svojo službo začela z obravnavanjem kaznivega dejanja Žaljive obdolžitve. Izjavo podjetnika smo napisali v zapisniku, ki ga bomo posredovali na okrožno državno tožilstvo. Ker se omenjeno kaznivo dejanje preganja na zasebno tožbo, drugih ukrepov zaenkrat ne bomo izvajali. 

Ob 12.30 smo obravnavali tatvino kolesa, ki ga je neznanec ukradel na Šaleški cesti v Velenju ter s tem oškodoval lastnika za okoli 650€.

Ob 22.15 smo izrekli opozorilo zaradi preglasne glasbe v Ravnah pri Šoštanju, potem pa smo ob 23.00 v Velenju obravnavali še prijavo občanke, da so se do nje in njene družine, nedostojno vedle mlajše osebe. Policisti so zbrali vsa obvestila in prijavo zaključile z uradnim zaznamkom.

Ob 03.30 so policisti posredovali v enem od lokalov v Velenju, kjer sta se nedostojno vedli dve osebi. O prekršku bo odločal prekrškovni organ policijske postaje v Velenju. Kasneje, ob 4.33, se je eden od njiju spet vedel neprimerno. Tokrat je v Zdravstvenem domu žalil medicinsko osebje. Ker je kršitelj kraj zapustil pred prihodom policije bo tudi o tem prekršku odločal prekrškovni organ. 

NEDELJA

Ob 12.25 smo obravnavali kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Na Cesti pod parkom v Velenju je ženska žalila moškega in ga pljunila v obraz. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

Do konca nedelje smo obravnavali še dve kaznivi dejanje poškodovanje tuje stvari, kaznivo dejanje neupravičene osebne preiskave, nasilje v družini in vlom v lokal na Podgorski cesti, zavarovali smo nogometno tekmo v Velenju in obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila v kraju Gorenje.

NASVET ZA ČAS PRVOMAJSKIH PRAZNIKOV

Tokrat vam svetujemo, da ste v času prvomajskih praznikov pozorni oziroma previdni pri tem, kako puščate svoje hiše ali stanovanja, medtem, ko uživate svoj prvi topel dopust. Pazite, da vaša domovanja ne bodo že na prvi pogled dajala vtis, da vas ni doma, saj si nikakor ne želite, da, ko se vrnete domov, ne bo tam čakalo neprijetno presenečenje. Prav tako svoje odsotnosti ne objavljajte na socialnih omrežjih, kje nikoli ne veste, kdo prebere vašo objavo. 

Za konec pa vam želimo lep teden in čim manj neljubih dogodkov.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karate klub Rudar Velenje blestel na Kozjanskem Zmaju: Dvojna zmaga Alana Mulabdića in ekipno 3. mesto

V karate klubu Rudar Velenje so imeli razlog za praznovanje, saj so njihovi tekmovalci na tekmovanju "Kozjanski Zmaj 2023" v Kozjem osvojili neverjetnih 5 zlatih in 2 srebrni medalji. ...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 13. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...
Šport

Velenje Trail bo 2. decembra zbral preko 300 zimskih športnih navdušencev

V soboto, 2. decembra 2023, bo po čudovitih velenjskih hribih potekala že druga izvedba tekaško-pohodniškega dogodka Velenje Trail....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023