Search
Search
Close this search box.

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 23. oktober 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Roman Pavič, višji policist - vodja policijskega okoliša I.

PROMET:

PONEDELJEK

Zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in sicer je do prometne nesreče prišlo že popoldan na Šaleški cesti, vendar pa je eden od udeležencev iskal zdravniško pomoč. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika in bomo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

SREDA

Okoli 12.00 ure so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v naselju Paka pri Velenju. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelj je bil tudi pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bomo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Popoldan so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer je zaenkrat še neznani voznik kombija trčil v streho hiše in s kraja odpeljal. Policisti so opravili ogled kraja. Sledi še ugotovitev neznanega voznika in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Dopoldan so pri Partizanskih grobovih obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila. Povzročiteljici bodo izdali plačilni nalog.

PETEK

Popoldan so pri kontroli prometa ustavili voznika kolesa z motorjem, kjer je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, kakor tudi sumijo, da je vozilo prirejeno oz. predelano. V zvezi tega so odredili izredni tehnični pregled in bodo po ugotovitvah ustrezno ukrepali zoper voznika kolesa z motorjem.

SOBOTA

Dopoldan so v Skornem obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica osebnega avtomobila zbila psa. Ko bodo ugotovili lastnika psa bomo zoper njega ustrezno ukrepali.

Nadalje smo v Lokovici obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju soo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

SOBOTA

Zvečer so na Koželjskega ulici obravnavali motenje nočnega mira, zaradi česar so kršitelju izdali plačilni nalog.

NEDELJA

Zvečer so v starem Velenju obravnavali kršitev javnega reda in miru in sicer je občan praznoval rojstni dan in z glasno motil prijavitelja. Občanu smo izrekli opozorilo. Čez nekaj časa so bili ponovno obveščeni o kršitvi na istem kraju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da niso zaključili oz. so nadaljevali s kršitvijo. V zvezi tega bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan so obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, kjer je občan preko spletne strani naročil različne artikle v vrednosti cca 2.000 EUR, ter naročeno ni dobil. V zvezi kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TOREK

Popoldan so obravnavali kaznivo dejanje Tatvine, kjer je neznani storilec z vozila odtujil registrsko tablico.

Nadalje so na eni izmed šol v Velenju obravnavali medvrstniško nasilje, kjer je med učenci prišlo do pretepa oz. fizičnega nasilja. V tej zvezi nadaljujemo z zbiranjem obvestil in bomo o tem obvestili državno tožilstvo in Center za socialno delo.

SREDA

Dopoldan so v Arnačah obravnavali dogodek in sicer samomor z obešanjem. Opravili so ogled kraja dogodka ter bomo o tem obvestili državno tožilstvo.

Zvečer so obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je osumljeni vršil psihično in fizično nasilje nad izvenzakonsko partnerko. Osumljenemu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldan so na Osnovni šoli v Šoštanju obravnavali medvrstniško nasilje, kjer je med učenci prišlo do groženj preko socialnih omrežij. V zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o tem obvestili državno tožilstvo in Center za socialno delo.

NEDELJA

Dopoldan so v Črnovi obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je NN poškodoval več prometnih znakov.

Popoldan so obravnavali dogodek, kjer je v Paki pri Velenju vietnamski prašiček oviral promet. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da naj bi se omenjeni prašiček že dlje časa nahajal na tem območju in da se ne ve čigav je. V zvezi tega naprošajo lastnika da pokliče na PP Velenje.

NAJDENI PREDMETI

V ponedeljek popoldan je občan prinesel najden mobilni telefon znamke Samsung galaxy A20S temne barve, sivi ovitek.

V torek zvečer je občan prinesel najden kontaktni ključ za OA Renault.

Zvečer so policisti PP Velenje pri redni kontroli v reži bankomata BS OMW Partizanska našli denar in sicer 30 E.

Najdeni predmeti se nahajajo na PP Velenje, kjer jih lahko prevzamejo lastniki.

SVETOVANJE

Opozoril bi voznike, da prilagodijo hitrost vožnje glede na razmere na cesti, kakor tudi na svoje sposobnosti. Obenem bi jih tudi opozoril, da se bliža čas in sicer 15 november, ko bomo morali za svoja vozila uporabljati zimsko opremo.

Opomba: – npr. pozimi letne pnevmatike + verige v prtljažniku, se šteje kot zimska oprema, vendar samo ob pogoju, da je globina kanalov dezena najmanj 3mm (v zimskih razmerah pa seveda tudi nameščene verige)

– pozor na lahke priklopnike brez zavor, ki morajo v zimskih razmerah imeti zimsko opremo 

Pripravil:                                                           

Roman Pavič                                                              

višji policist – vodja policijskega okoliša

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

V Topolšici danes potekal 24. Menihov memorial v namiznem tenisu

Danes, 03.februarja, je v telovadnici osnovne šole v Topolšici, potekal 24. Menihov memorial, ki je odlično obiskan mednarodni turnir v namiznem tenisu. ...
Šport

Tekmovalno obarvana sobota za mlajše selekcije RK Gorenje Velenje

Danes, 3. februarja, je bila za mlade rokometaše Rokometnega kluba Gorenje Velenje delovna sobota. Tekmovale so kar 4 ekipe mlajših selekcij, ki so se uspešno borile proti nasprotnikom....
Šport

Atletski klub Velenje dosegel odlične rezultate tudi na Zimskem prvenstvu v Domžalah

Včeraj, 17. februarja so Domžale gostile Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za člansko in mlajšo mladinsko kategorijo, kjer so velenjski metalci zasijali. ...
Šport

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na 48. pokalu Lendave

V soboto, 10. februarja, se je v Lendavi odvijal 48. Pokal Lendave, kjer je sodelovalo 236 tekmovalcev iz 43 klubov in petih držav. Trije tekmovalci so zastopali barve Velenjskega judo kluba. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023