Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 21. marec 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved. ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 12.20 smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilja v družini, katerega je bil osumljen bivši partner prijaviteljice. Policisti smo ugotovili, da je storilec nasilje izvajal že pred časom hkrati pa je bila stopnja intenzivnosti izvajanja nasilja dokaj nizka, zato policisti ukrepa prepovedi niso izrekli. Kljub temu bomo za storilca napisali kazensko ovadbo, ki jo bomo z dokazi poslali državnemu tožilcu.

Ob 13.30 nas je OKC napotil v Rečico ob Paki, kjer je voznik traktorja povozil kolesarja in ga lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo, ker je voznik traktorja izsilil prednosti kolesarju.

Ob 15.30 smo občana opozorili zaradi kršitve določil Zakona o varnosti javnega reda in miru, ker se je nedostojno vedel na javnem kraju.

Ob 16.30 je k nam poklical krajan iz Laz, ki je povedal, da mu je nekdo v fasado zabil žebelj ter ga s tem oškodoval za okoli 100 evrov.

PETEK

V petek ob 08.37 je krajan iz Prelske poklical na OKC in povedal, da mu je neznanec polomil pet lesenih kolov, ki so namenjeni električnemu pastirju ter ga s tem oškodoval za 10 evrov.

Ob 12.11 smo bili z banke obveščeni, da so odkrili bankovec, za katerega obstaja sum, da je ponarejen. Policisti so bankovec zasegli in ga poslali na analizo. Če se izkaže, da je res ponarejen bodo obravnavanje kaznivega dejanja odstopili kolegom iz Celja, kjer je bil bankovec unovčen.

Ob 15.30 smo obravnavali sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Policisti so ugotovili, da gre za nasilje med vrstniki. Zato bomo o dogajanju obvestili pristojni Center za socialno delo, po zbranih obvestilih pa bomo kazensko ovadbo ali poročilo, poslali državnemu tožilcu.

Ob 19.30 je na Policijsko postajo Velenje prišel občan, ki je dežurnemu policistu povedal, da je padel s skirojem v Domžalah in se pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti bodo obravnavanje prometne nesreče odstopili kolegom iz Domžal.

Ob 19.40 smo moškemu zasegli posušeno rastlino, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 21.46 so nas obvestili, da je na Cesti Talcev moški, ki je zelo pijan, bojijo pa se, da se bo poškodoval, saj je zaradi opitosti nenehno padal in se pobiral. Policisti so ugotovili identiteto moškega in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru. Moški, ki je bil doma čisto blizu in je po postopku le našel domov. 

SOBOTA

V soboto ob 12.49 je OKC policiste napotil v Šmartno ob Paki, kjer se je v prometni nesreči, motorist huje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je motorist vozil preblizu desnega roba cestišča, zaradi česar je trčil v obcestni drog in padel. Policisti bodo motoristu izdali plačilni nalog.

Ob 13.24 smo posredovali v Škalskih Cirkovcah, kjer je sosed napadel sosedo, ki je pometala pesek na cestišču. Sosed jo je obtožil kraje peska in se do nje vedel nesramno. Policisti so ugotovili, da sta se oba vedla neprimerno, zato so potem, ko sta se drug drugemu opravičila, izrekli le opozorilo. 

Ob 00.36 smo občanu, pri kontroli enega od velenjskih lokalov na Šaleški cesti, zasegli palico prirejeno za napad. Občan ni upošteval zakonitih ukazov policistov smo morali zanj uporabiti prisilna sredstva. Med postopkom pa smo mu zasegli še snov, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Glede orožja in droge bo odločal prekrškovni organ, zaradi neprimernega vedenja mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 02.22 nas je poklical varnostnik iz enega od velenjskih lokalov, da potrebuje pomoč, ker je prišlo do pretepa. Policisti smo morali vročekrvnega občana pridržati in pri tem uporabiti prisilna sredstva, ker se ni hotel umiriti. Prav tako so mu napisali plačilni nalog.

NEDELJA

V nedeljo ob 12.24 nas je poklicala občanka, ki je policistu povedala, da je doma našla mrtvega očeta. Policisti so opravili ogled kraja in ugotovili, da znakov kaznivega dejanja ni bilo. O ugotovitvah bomo s poročilom obvestili državnega tožilca.

Obravnavali smo še kaznivo dejanje grožnje, dva občana pa smo opozorili zaradi preglasne glasbe.

POLICIJA SVETUJE

Če ste žrtev kaznivega dejanja, ga lahko prijavite policiji ali državnemu tožilstvu

To lahko storite, tako da:
– pokličete na številko policije za klic v sili 113,
– se zglasite na najbližji policijski postaji ali v pisarni državnega tožilstva,
– po pošti pošljete pisno prijavo,
– po spletu oddate elektronsko naznanilo kaznivega dejanja (e-naznanilo kaznivega dejanja).

Anonimna prijava:
– telefonska številka policije 080-1200
– elektronska prijava (anonimna e-prijava)

Kaj lahko pričakujete od policije?

Temeljna naloga policije je varovanje življenja, zagotavljanje osebne varnosti in varovanje premoženja ljudi, zato žrtvam kaznivih dejanj pomaga ter jim zagotavlja varnost in zaščito. Daje jim ustrezne informacije, obenem pa posveča posebno pozornost sodelovanju z njimi.

Policija mora izvesti potrebne ukrepe, da se morebitna kazniva dejanja preprečijo oziroma da se storjena kazniva dejanja odkrijejo, preiščejo in da se najde storilec ter zavarujejo dokazi za kazenski postopek.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Ob Mednarodnem dnevu medicinskih sester je velenjski zdravstveni dom obiskal župan

12. maja obeležujemo Mednarodni dan medicinskih sester, župan Peter Dermol je v ta namen obiskal velenjski zdravstveni dom, kjer je s srcem nagovoril zaposlene, izražajoč iskreno zahvalo za njihovo neprecenljivo...
Šport

Velenjski tigri navdušili na turnirju v Postojni

V nedeljo, 21. aprila, so se člani Karate kluba Tiger Velenje odpravili na mednarodni turnir Mawashi open 2024 v Postojno, kjer so njihovi najmlajši tekmovalci stopili prvič na tatami in...
Družba

Dijaki ŠSD so uspešno tekmovali na državnem tekmovanju v tehniki prodaje

V sredo, 17. aprila, so se dijaki programa Trgovec odpravili na 45. državno tekmovanje v tehniki prodaje, ki je potekalo v organizaciji Srednje ekonomske in poslovne šole v Kopru....
Družba

Novo v Deželi zabave – paintball za otroke

V začetku aprila se je v okolici Velenja odprl nov prostor za praznovanja otroških rojstnih dni. Od 15. maja dalje pa bodo imeli v ponudbi tudi paintball za otroke in...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023