Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 20. september 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič. PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Malo po dvanajsti smo na parkirišču podjetja na Cesti Simona Blatnika obravnavali prometno nesrečo s pobegom, kjer pa si je udeleženec zapisal registrsko številko pobeglega voznika. Ko zberemo obvestila od povzročitelja bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi nepravilnega premika in pobega s kraja prometne nesreče.

Popoldan smo na glavni cesti Velenje – Slovenj Gradec pri naselju Selo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer z udeležbo motoristke in voznice osebnega avtomobila. Pri ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja voznice osebnega avtomobila in ji bomo zaradi prekrška izdali plačilni nalog.

TOREK

Popoldan smo na Šaleški cesti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

Nato smo odšli v Šalek, kjer je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Tudi tej povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

SREDA

Okoli 14. ure smo na Cesti talcev v Velenju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznica osebnega avtomobila izsilila prednost peški. Peška ni bila telesno poškodovana, povzročiteljici pa smo izdali plačilni nalog.

Ponoči smo malo pod Slemenom obravnavali prometno nesrečo in sicer je bil vzrok nepravilni premik. Zoper povzročitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Dopoldan smo na Gorici obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik avtobusa. Pri ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da nihče od udeležencev (niti potniki na avtobusu) ni poškodovan in da je vzrok nepravilni premik voznika avtobusa. Zoper povzročitelja bomo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldne smo na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi vožnje po levi voznika osebnega avtomobila.

SOBOTA

Popoldan smo v kraju Ložnica obravnavali prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Izdan mu bo plačilni nalog.

NEDELJA

Popoldan smo na Kidričevi cesti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Nadalje smo ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in da je tudi pod vplivom alkohola. Zoper njega bomo podali kazensko ovadbo.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Zvečer smo odšli v Florjan, kjer je prišlo do spora med zakoncema. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do žaljivih besed s strani moža, za kar smo ga na kraju tudi opozorili.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo bili obveščeni o najdbi ročne bombe v naselju Podgora. Policisti smo kraj zavarovali do prihoda pirotehnikov, kateri so bombo na kraju tudi uničili. O dogodku bomo obveščali Okrožno državno tožilstvo.

Popoldan smo obravnavali tatvino električnega skiroja, katerega je neznanec odtujil izpred podjetja na Partizanski cesti.

SREDA

Popoldan se je na PP Velenje zglasila občanka ter prijavila, da se je na njen naslov prijavila neka oseba. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da naj bi oseba ki se je prijavila na prijaviteljičin naslov ponaredila neke dokumente. V zvezi kaznivega dejanja nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Zvečer smo obravnavali tatvino kolesa, katerega je neznanec odtujil na Šaleški cesti. Gre za kolo, znamke Muddyfox, modro črne barve. Ko smo policisti na PP sprejemali zapisnik za tatvino omenjenega kolesa, nas je obvestil občan ter povedal, da nekdo krade kolo pri železniški postaji. Zaradi dobre informacije občana smo osebo izsledili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljeni poskušal odtujiti kolo, pri čemer pa je imel s sabo kolo, katero je pred tem odtujil na Šaleški cesti. Kolo smo mu zasegli in ga že vrnili lastnici. Zoper Osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

V tem primeru bi se zahvalil občanu, kateri nas je obvestil, saj smo v tem primeru lahko ugotovili storilca kaznivega dejanja Tatvine in tudi da smo lahko kolo vrnili oškodovancu. Bi pa pozval še druge občane, da nas o morebitnih takšnih dejanjih oz. morebitnem nahajanju kakšnih sumljivih oseb obvestite. Obvestite pa nas lahko na telefonsko številko policije 113, na telefonsko številko PP Velenje (03) 898 61 00 ali na anonimni telefon policije in sicer 080-1200.

PETEK

Popoldan smo v Velenju in Šmartnem ob Paki obravnavali medvrstniško nasilje, kjer je prišlo do fizičnega nasilja med učenci. V obeh primerih še zbiramo obvestila.

SOBOTA

Dopoldan smo obravnavali tatvino dveh telefonov katere je izvršil neznani storilec na eni izmed šol v Velenju.

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilništvo, kjer je osumljeni ponoči fizično napadel svojo punco in jo tako telesno poškodoval. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo.

NAJDENI PREDMETI

V sredo je bila v Intersparu Šalek najdena denarnica rjave barve z zadrgo v kateri so bili kovanci, dokumentov ni bilo. Najden predmet se nahaja na Policijski postaji Velenje in ga lahko lastnik tudi prevzame.

V petek je občan na PP Velenje prinesel mobilni telefon znamke Xiaomi modre barve tip 11, katerega je našel na avtobusu za Škale. Lastnik ga lahko prevzame na Policijski postaji Velenje.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Danes je svoja vrata v Velenju odprla Fit Tortica #foto #video

V Tortici združujejo in ponujajo sladke kulinarične dobrote Evrope, zato so ravno današnji dan - Dan Evrope izbrali za dan D. Odprli so njihovo drugo prodajalno Fit Tortica, ki se...
Šport

Ose jutri znova v boj za naslov

Velenjčani v boju za prvaka računajo tudi na pomoč navijačev. Vse zainteresirane vabijo na brezplačen fan bus in ogled zadnje gostujoče tekme....
Družba

V Velenju se bo med 17. in 18. majem odvijal že 12. medgeneracijski festival

V Velenju se bo med 17. in 18. majem odvijal že 12. medgeneracijski festival, ki ga letos krasi slogan »Odprimo srca zelenim navadam«. Na različnih lokacijah po mestu vas čaka...
Utrinki

Ste ujeli čudovite barve severnega sija? #utrinki9

Nebo nad nami je zažarelo. Danes in jutri boste na nebu lahko opazovali čudovite prelivajoče se barve severnega sija....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023