Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 20. februarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Zoran Stojko. PR...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Zoran Stojko.


PROMET:

ČETRTEK
V večernih urah smo obravnavali prometno nezgodo na Partizanski cesti v Velenju. Na kraju smo ugotovili, da sta udeleženi dve vozili. Povzročitelj je čelno trčil v nasproti vozeče vozilo, katerega voznik je v trčenju dobil hude telesne poškodbe. Povzročitelju je ob kontroli alkotest pokazal prisotnost alkohola v izdihanem zraku 0,82 mg/l. Zoper povzročitelja je bilo odrejeno pridržanje in sledi kazenska ovadba na krajevno pristojno tožilstvo.

PETEK
Iz splošne bolnišnice smo bili obveščeni, da je pri njih iskala zdravniško pomoč udeleženka prometne nezgode, ki se je zgodila v jutranjih urah v krožišču pod skakalnico v Velenju. Pri obravnavi prometne nezgode smo ugotovili, da je do te prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje med udeleženimi vozili. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

SOBOTA
Na Preloški cesti smo obravnavali prometno nezgodo, v kateri so bila udeležena tri vozila. Do nezgode je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. V nezgodi na srečo ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

SREDA
V popoldanskem času smo bili obveščeni, da ima sprevodnik vlaka na relaciji Celje – Velenje težave s potnikom. V Šmartnem ob Paki smo opravili postopek s kršiteljem, ki se je nedostojno vedel na vlaku in ni upošteval sprevodnika. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V večernih urah smo intervenirali v Domu za brezdomce v Velenju. Stanovalec se je nedostojno vedel do zaposlenih in kršil javni red in mir. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

PETEK
V zgodnjih jutranjih urah smo intervenirali na območju sosednje policijske postaje. Do kršitve javnega reda je prišlo v hotelu smučišča. Zoper kršitelja je bilo na kraju odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

SOBOTA
Posredovali smo v lokalu v Šaleku, kjer je javni red in mir kršil gost, ki ga natakarica ni želela postreči s pijačo. Ob tem je natakarici pričel groziti. Zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

ČETRTEK
Na gradbišču na Konovem smo obravnavali vlom v objekt, kjer je neznanec odtujil več opažnih plošč. Lastnika je z dejanjem oškodovan za cca 4.000,00 EUR.

PETEK
Obravnavali smo vlom v stanovanje na Vojkovi cesti v Velenju. V času odsotnosti najemnice je neznani storilec vlomil v stanovanje in jo oškodoval za najmanj 600,00 EUR.

Iz podjetja v Velenju nas je poklical zaposleni. Neznani storilec mu je iz denarnice, ki jo je imel na viličarju, odtujil 1.000,00 EUR. Zoper storilca še zbiramo obvestila, odgovorne v podjetju smo zaprosili za posnetke nadzornih kamer, po končani preiskavi sledi zoper osumljenca kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SOBOTA
Obveščeni smo bili o tatvini delov z vozila. Oškodovanec je svoje vozilo imel parkirano na parkirišču ob jezeru v Velenju. Neznani storilec mu je z vozila odtujil mehanizem za pranje žarometov.

Tekom dneva smo v trgovini v Velenju posredovali dvakrat. Varnostnik je ob tem zalotil storilca, ki sta izvrševala tatvine. Zoper omenjena bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V večernih urah je v Rdeči dvorani v Velenju potekala rokometna tekma, ki si jo je želelo ogledati večje število organiziranih navijačev gostujoče ekipe, ki po protokolu niso bili najavljeni. Navijači so želeli v dvorano, kar jim organizator ni dovolil. Ob začetku tekme je skupina nasilno vdrla v dvorano, kjer so pričeli s kršitvijo javnega reda in miru, zaradi česar je bila rokometna tekma prekinjena. Na kraju skupina navijačev ni upoštevala ukrepov varnostnikov in policistov, zaradi česar so bila zoper njih uporabljena prisilna sredstva. Ob tem obravnavamo več kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Zoper osumljence še zbiramo obvestila.

NEDELJA
V zgodnjih jutranjih urah smo bili obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini v Šoštanju. Po zbranih obvestilih, smo na kraju osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Ste bili včeraj na pomladnem sejmu in sončen dan zaključili s koncertom Kvatropircev in Mance Špik? #foto

Današnje vreme je idealno za odhod na pomladni sejem, kjer boste doživeli pravo cvetje ustvarjalnosti na Titovem trgu, kjer se bo razprostiralo 50 prodajno-razstavnih stojnic s cvetjem, izdelki domače in...
Družba

Na Graški gori prvomajsko srečanje povezalo vse generacije #foto

Tradicionalno srečanje na Graški gori je tudi letošnje leto privabilo množico zbranih....
Družba

Z brezplačnim mestnim potniškim prevozom Lokalc se letno pelje skoraj 300 tisoč potnikov

V obdobju od januarja do decembra 2023 je Mestni potniški prevoz Lokalc uporabilo 287.940 potnikov....
Družba

Minuli konec tedna je v Velenju potekal Gamejam, kjer so tekmovalci ustvarjali izjemne in inovativne igre

V prostorih Gaudeamusa na Šolskem centru Velenje je 19. in 20. aprila 2024 potekal GameJam, kateri je pritegnil dijake iz različnih šol, ki so se v 24-urnem maratonu pomerili v...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023