PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. junij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 18.30 smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil poškodovan voznik lahkega motornega vozila, skiroja. Ta se je ponesrečil zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 23.36 so policisti zaradi preglasne glasbe, opozorili občana v Šaleku.

PETEK

V petek je na policijsko postajo prišla občanka, ki je povedala, da so jo ogoljufali pri spletnem nakupu. Naročeno in plačano blago, ni nikoli prejela. Policisti so napisali zapisnik, o okoliščinah kaznivega dejanja bodo zbrali vsa obvestila in državno tožilstvo obvestili s kazensko ovadbo.

Ob 11.06 smo obravnavali požar lesene ute pri Velenjskem jezeru. Gasilci so požar pogasili, nastala pa je manjša materialna škoda. Ugotovili smo, da je do požara prišlo zaradi dotrajanega nosilca reflektorja.

V petek, v dnevni izmeni, smo obravnavali še štiri prometne nesreče, delovno nesrečo na Ljubljanski cesti v Velenju, kjer je delavec padel s strehe in se poškodoval in ob 16.47 nasilje med vrstniki na Cesti talcev. 

Ob 18.57 smo na Konovem obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, kolesarja, ki je pri vožnji kolesa uporabljal telefon. Ugotovljeno je bilo, da je pri vožnji po hribu navzdol, izgubil nadzor nad kolesom in padel.

Ob 19.55 so bili policisti napoteni v Florjan, kjer je zagorelo mansardno stanovanje. Gasilci so požar omejili in pogasili, policisti pa so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika. O ugotovitvah bodo s poročilom obveščali državnega tožilca.

Policisti so dvakrat posredovali tudi na prireditvi na Visti. V enem primeru bo o prekršku dveh udeležencev, ki nista upoštevala ukazov varnostnikov, odločal prekrškovni organ, v drugem primeru pa smo dogodek, kjer se je udeleženec zaradi refundacije zneska na predplačilni namenski kartici sprl s prodajalcem, zabeležili.

SOBOTA

V soboto je na Policijsko postajo Velenje prišla občanka, ki je prijavila tatvino avtomobilskih ključev. Ker občanka kazenskega pregona, neznanega storilca ni zahtevala, bomo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo z umikom.

Ob 13.51 je neznanec na Efenkovi cesti, s kolesa ukradel sprednje kolo. Policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine zbrali obvestila in dokaze, ter o ukrepih obvestili državnega tožilca.

Ob 21.29 smo v Šmartnem ob Paki obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini. Eni osebi smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, prav tako pa bomo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo. O dogajanju bomo obveščali tudi pristojni center za socialno delo.

Ob 21.38 smo obravnavali še eno nasilje med vrstniki. To se je dogajalo v bližini osnovne šole na Vodnikovi cesti v Velenju, kjer so se mladostniki med seboj pretepali. Na sodišče bomo poslali obdolžilni predlog.

NEDELJA

V nedeljo ob 10.01 so policisti obravnavali nasilje na cesti, kjer se je voznik osebnega avtomobila sprl s pešcema in ju pošprical s plinskim dražilnim sprejem. Policisti so se z vsemi pogovorili, o prekrških pa bo odločil prekrškovni organ.

Ob 17.51 se je traktorist s traktorjem prevrnil po strmem travniku. Traktorist ni bil poškodovan. Policisti bodo o ugotovitvah, s poročilom obvestili državnega tožilca.

ZA KONEC

Ta teden se zaključuje pouk za vse šolarje. Vse voznike pozivamo, da prilagodite svojo vožnjo. Še posebej bodite pozorni na mlajše udeležence v cestnem prometu. Med vožnjo ne uporabljajte mobilnih telefonov, ki še dodatno vplivajo na raven vaše zbranosti v vozilu. Glasnost multimedijskih naprav v avtomobilu prilagodite na stopnjo, pri kateri vaša pozornost ne bo ovirana. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da bomo ta teden, policisti poostreno nadzirali promet v okolici šol in izpostavljenih prehodih za pešce.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenje se bo ta petek, 1. decembra zasvetilo v prazničnem sijaju

Velenje bo ta petek, 1. decembra, ob 18. uri, dočakalo praznično preobrazbo z uradnim prižigom luči na 20 metrov visoki novoletni jelki na Titovem trgu. ...
Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Družba

Rotaract klub velenje razpisuje štipendijo

Klub združuje ambiciozne mlade z željo pomagati skupnosti in sočloveku. Preko njihovega delovanja organizirajo in izvajajo različne dobrodelne projekte in dogodke, predvsem pa se med seboj povezujejo in rastejo. ...
Družba

Desetletnica Vokalne skupine Cvetke zaznamovana z veličastnim koncertom v Velenju

V Domu kulture Velenje je potekal poseben koncert, s katerim je Vokalna skupina Cvetke obeležila svojo 10. obletnico delovanja....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023