Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. decembra 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved. ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 12.34 so nas obvestili, da je neznanec v trgovini DM ukradel parfum in tako oškodoval podjetje za 100€. Policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine na okrožno državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 13.24 so v trezorju NLB v Velenju pri štetju denarja naleteli na štiri bankovce za katere sumijo, da gre za ponaredke. Policisti so bankovce zasegli in zbrali vsa potrebna obvestila. Bankovce smo poslali na analizo, kjer bodo ugotovili ali gre za prave ali ponarejene. Primer bomo zaradi krajevne pristojnosti predali policistom v Slovenskih Konjicah, kjer je neznanec bankovce unovčil.

Ob 15.20 je na policijsko postajo prišel občan, ki mu je neznanec ukradel okrasna pokrova s koles. Ker kazenskega pregona storilca ni zahteval bomo državnega tožilca obvestili s poročilom.

V četrtek smo obravnavali še prometno nesrečo v kateri je nastala zgolj gmotna škoda. Policisti so ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

PETEK

V petek ob 11.58 so nas obvestili, da so pri kraji artiklov zalotili osebo in jo zadržali na kraju. Policisti so na kraju zbrali vsa obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine. Na državno tožilstvo bodo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 20.20 smo morali posredovati na Jenkovi cesti v Velenju, kjer je soseda napadla občanko. Jezni sosedi so policisti izdali plačilni nalog, ker je kršila določila Zakona o varstvu javnega reda in miru. 

Ob 21.05 smo obravnavali kršitelja, ki je bil v enem od lokalov v Velenju nasilen do svoje partnerke. Policisti so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal. Kršitelja bodo policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja, nasilja v družini in dveh groženj, ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.

Ob 23.11 smo občana opozorili, ker je preglasno poslušal glasbo in s tem motil sosede. 

V petek smo obravnavali tri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda.

SOBOTA

V soboto ob 10.57 nas je občan obvestil, da mu je neznanec v Selu poškodoval osebni avtomobil in ga s tem oškodoval za okoli 200€. Tožilca bomo o ukrepih in ugotovitvah obvestili s poročilom. 

Ob 12.01 smo zbirali obvestila glede občana pri katerem je vse kazalo, da se je zgodilo najhujše, saj ga že dlje časa niso videli. Policistom so gasilci pomagali pri vstopu v stanovanje, kjer so na balkonu našli mrtvega občana. Ker ni bilo znakov, da bi moški umrl nasilne smrti so o vseh izvedenih ukrepih obvestili tožilca.

Ob 13.37 so policisti, po prijavi, da se voznik vozi po travi, slednjemu izdali plačilni nalog. 

Tekom dneva smo obravnavali še dve prometni nesreči z gmotno škodo. 

NEDELJA

V nedeljo ob 11.30 smo vozniku osebnega avtomobila zasegli avto, ker so policisti ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Za konec bi vas pa radi opozorili na samozaščitno ravnanje v času veselega decembra, ko so tatovi še bolj aktivni. Zaklepajte hiše in stanovanja, če ste odpotovali poskrbite, da bo nekdo skrbel za vašo posest in v nabiralniku naj se ne nabira pošta. Na kratko napisano naredite vtis kot da ste doma. Če ob prihodu domov naletite na vlomljeno stanovanje poskrbite, da se po nepotrebnem ne boste dotikali predmetov in tako uničevali materialnih dokazov. Takoj obvestite policijo in se ravnajte po njihovih navodilih.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kronika

23-letnik z izsiljevanjem od mladoletnic pridobival intimne fotografije in videoposnetke

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so prejšnji teden opravili hišno preiskavo pri 23-letnemu moškemu z območja Policijske uprave Celje, ki je osumljen storitve kaznivih dejanj prikazovanje, izdelava, posest...
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki ponovno na voljo možnost izbire osebnega pediatra

Iz Zdravstvenega doma Velenje, ponovno obveščajo, da je v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, ponovno na voljo možnost izbire osebnega pediatra....
Družba

Dokumentarni film Mirana Rudana z naslovom Amen, so si v četrtek ogledali tudi v Šoštanju

V Kulturnem domu Šoštanj je v četrtek, 25. aprila, potekal ogled filma "Amen - življenjska zgodba Mirana Rudana", ki sta ga organizirala Društvo zabava in Zavod za kulturo Šoštanj....
Družba

Vabljeni na brezplačno tematsko vodenje po Starem Velenju in Vili Bianca

Kako dobro pa vi poznate svoje mesto? Prihajajoče brezplačno tematsko vodenje z naslovom "Poznaš svoje mesto?" vas vabi na raziskovanje zgodovinskega zaklada, ki ga skriva Vila Bianca in staro mestno...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023