PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. julij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek popoldan smo v Šmartnem ob Paki obravnavali prometno nezgodo, katera se je pripetila zaradi neprilagojene hitrosti med dvema tovornima voziloma. Voznik enega izmed vozil je utrpel lažjo telesno poškodbo. Izdan mu bo plačilni nalog.

V soboto preko dneva smo obravnavali tri prometne nesreče na našem terenu. V dveh primerih je šlo le za zvito pločevino medtem, ko v tretjem primeru pa je otrok padel s kolesom v Lipju na delu ceste, kjer ni bilo primerno označeno gradbišče. Zoper pravno in odgovorno osebo podjetja sledi prekrškovni postopek.

V nedeljo zjutraj je naša patrulja med rednim delom v bližini naselja Paka pri Velenju naletela na prometno nesrečo pri kateri je bil sam udeležen motorist. Vozil je preblizu desnemu robu vozišča, izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Izdali mu bomo plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V preteklem tednu smo opravili več zasegov prepovedane droge občanom. Po končanih analizah bomo zoper njih uvedli prekrškovne postopke.

V četrtek popoldan je na našo postajo prišla mati s hčerjo, katero je znana oseba udarila pri pekarni Diamant v Šoštanju. Stopil ji je na nogo in dal zaušnico. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

V petek popoldan se je na našo postajo zglasil revirni gozdar in povedal, da je od neznane osebe preko mobilnega telefona prejel klic z grožnjo naj se zglasi v Cirkovcah. Po zbranih obvestilih bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

V petek okoli 22.30 ure smo po prijavi občana posredovali na terasi lokala Mercator Tržnica. Tam naj bi bila glasna glasba česar nismo ugotovili. Pri ugotavljanju identitete gostov se je eden izmed njih obnašal žaljivo in bil nesramen do policistov. Izdan mu je bil plačilni nalog. V nadaljevanju bomo zoper natakarico uvedli prekrškovni postopek saj je vinjenemu gostu stregla alkoholno pijačo.

V soboto ponoči smo posredovali na različnih lokacijah, kjer je občane motila glasna glasba na privatnih zabavah. Opozorilo na kraju je zaleglo in so prenehali z motenjem nočnega miru in počitka.

V nedeljo zjutraj smo posredovali na Kozjaku, kjer nas je občanka obvestila, da je do nje na obisk prišla tašča in jo zmerjala in žalila. V nadaljevanju jo je tudi odrinila. 

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje tatvine tabličnega računalnika v Cirkovcah. Neznani storilec je vstopil v nezaklenjeno hišo in iz nje odtujil tablični računalnik.

V petek zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe.

V petek ob 23.15 uri se je na enoti javil občan in naznanil kaznivo dejanje groženj. Predhodno se je sprl z znancem. Kasneje je sestra od omenjenega prišla na dom prijavitelja in mu z resno grožnjo zagrozila. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo. 

V soboto zvečer je na enoto poklical in občan in povedal, da naj bi mu bivša partnerica poškodovala-porisala parkirano osebno vozilo. Kasneje je na enoto prišla njegova partnerica s katero je bil opravljen temeljit razgovor glede domnevnega nasilja, česar pa nismo zaznali v njenih izjavah.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Pametna ekonomsko-poslovna cona Stara vas: Korak naprej za krepitev konkurenčnosti ospodarstva

Danes je bila v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas (EPC Stara vas) organizirana novinarska konferenca ob zaključku gradbenih del za nadgradnjo cone v pametno cono. Ta nadgradnja predstavlja ključne korake za...
Družba

V torek, 12. decembra, bo Dedek Mraz pozdravil otroke na Titovem trgu

Začel se je zadnji mesec v letu 2023 in Velenje zvečer žari v praznični razsvetljavi. Otroci so že v pričakovanju treh dobrih mož, ki razveseljujejo in obdarujejo. V Šaleški dolini...
Družba

Velenje namenja rekordnih 40% svojega 70-milijonskega proračuna za investicije v 2024

Mestna občina Velenje je razkrila svoj ambiciozni proračun za leto 2024, ki znaša 70,1 milijona evrov, kar je za 16 % več kot prejšnje leto. V tem rekordnem proračunu je...
Družba

V nedeljo, 3. decembra se je zgodil blagoslov adventnih vencev na Glavnem trgu v Šoštanju

Turistično olepševalno društvo je pripravilo čaroben dogodek, ki oznanja prihod prazničnega decembra - tradicionalni dvig in blagoslov adventnih vencev. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023