PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. julij 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek v poznih popoldanskih urah smo v Velenju obravnavali tri poškodovanja vozil na parkirnem prostoru pri čemer so povzročitelji s kraja odpeljali. Pobegle voznike še iščemo.

V soboto zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom pri kateri se je voznik kombiniranega vozila srečeval z drugim vozilom in se izogibal, vendar sta kljub temu trčila z ogledali. Pobegli voznik kombiniranega vozila je s kraja odpeljal. Za njim poizvedujemo.

V nedeljo ponoči okoli 01.20 ure smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo enega vozila. Voznica osebnega avtomobila je na relaciji med Lajšami in Topolšico zaradi neprilagojene hitrosti trčila v robnik vozišča.

V nedeljo popoldan smo vozniku zasegli štirikolesnik, saj ga je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Zanj sledi obdolžilni predlog.

Policisti PP Velenje so v petek, 15. 7. 2022, v jutranjih urah, pri opravljanju kontrole cestnega prometa, v kraju Paka pri Velenju, vozniku, ki je vozil osebni avtomobil iz Slovenj Gradca proti Velenju, na odseku ceste, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost 101 km/h. Policisti so vozniku na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na sodišče. Predpisana sankcija za naveden prekršek je globa 1.200 EUR in 18 kazenskih točk.

Policisti ob tem ponovno opozarjamo, da je hitrost eden glavnih vzrokov za nastanek hujših prometnih nesreč, ter pozivamo vse voznike, da na cestah prilagodijo hitrost prometnim pravilom in trenutnim razmeram.

JAVNI RED IN MIR:

V petek ob 11.20 uri se je na enoti oglasil občan iz Gorice in naznanil prekršek. Verbalno ga je napadel sosed. Za kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto ob 12.20 uri smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. Na policijsko postajo je prišel občan, kateri je v skladu z veljavnim sklepom o stikih z otrokom prišel iskat hči k bivši partnerici. Tekom predaje otroka sta se v pogovoru za oblačila otroka sprla. Bivša partnerica mu je izrekla žaljive besede. Zanjo bomo uvedli postopek o prekršku.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj nas je občan iz Arnač obvestil o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi dvojna lesena vrata, kar pa mu ni uspelo, tako da v notranjost ni prišel. Nastala je materialna škoda na vratih za storilcem pa poizvedujemo.

Istega dne smo obravnavali še tatvino prednjega vizirja motornega kolesa v garažah na Gorici. Tudi v tem primeru zbiramo obvestila o kaznivem dejanju.

V petek zvečer je občan iz Ceste Simona Blatnika obvestil, da mu je znana oseba razbila steklo na osebnem avtomobilu. Na kraju so bila zbrana obvestila in sledi kazenska ovadba zoper znanega storilca.

V soboto dopoldan je občanka naznanila, da jo je v vozilu pretepel bivši partner. Utrpela je poškodbo desnega očesa. Zbrali smo obvestila in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

V nedeljo zjutraj nas je občanka iz Jenkove ceste obvestila o vlomu v stanovanjskem bloku. Neznani storilec je vlomil skozi okno in vstopil v stanovanje, ga razmetal in iz kuhinjske omare odtujil kuverto z večjo vsoto gotovine. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek, v jutranjh urah, smo posredovali v Paki pri Velenju. Tam je prišlo do nasilja v družini. Sin je prišel domov in od staršev zahteval cigarete nato pa se spravil na mamo in jo pričel pretepati. Ko se je vmešal oče, je fizično obračunal še z njim. Oba sta utrpela lahke telesne poškodbe. Sinu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja zanj pa bom podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nasilja v družini.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Družba

Preventivna akcija Bodi viden – bodi previden v Velenjki

V soboto, 2. decembra 2023, bo med 10. in 13. uro v prostorih nakupovalnega centra Velenjka potekala preventivna akcija Bodi viden – bodi previden. ...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 20. november 2023

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Uroš Medved, višji policist I – vodja policijskega okoliša...
Obvestila

Brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil

V torek, 14. novembra 2023, bodo od 11. do 13. ure v delavnicah Medpodjetniškega izobraževalnega centra Velenje (Koroška cesta 62a, Velenje) potekali brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023