PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 17. oktober 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

TOREK

Ponoči smo v Šoštanju mladoletniku zasegli kolo z motorjem, saj ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega smo podali obdožilni predlog.

ČETRTEK

Popoldan smo na križišču Ceste Františka Foita in Ceste talcev obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Malo po 15. uri smo na Koželjskega obravnavali prometno nesrečo, kjer voznica ni pravilno zavarovala svojega vozila, zaradi česar je le to trčilo v drugo vozilo. Zoper lastnico vozila sledi prekrškovni postopek.

SOBOTA

Popoldan smo v Belih vodah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo štirikolesnika. Na kraju smo ugotovili, da je voznik štirikolesnika zaradi neprimerne hitrosti trčil v ograjo. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

NEDELJA

Dopoldan smo na relaciji Šoštanj – Sleme obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Na kraju smo pri ogledu ugotovili, da je voznica motornega kolesa zaradi neprimerne hitrosti padla in se hudo telesno poškodovala. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan smo v Prelski obravnavali kršitev javnega reda in miru, saj je občan poklical oškodovanca po telefonu in mu grozil ter izrekel več žaljivk. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

TOREK

Dopoldan smo v podjetju na Partizanski cesti v Velenju imeli v postopku migranta državljana Afganistana, kateri je bil najden na tovornem vozilu. Omenjeni državljan je zaprosil za azil in je bil odpeljan v azilni dom.

Zvečer smo posredovali v Prelski, kjer je občan kuril. Gasilci so požar pogasili, glede kurjenja pa so mu občinski redarji izdali plačilni nalog.

Takoj za tem pa smo ponovno odšli v Prelsko, kjer je občan prijavil grožnje s strani občanov Prelske. Na kraju smo z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prijavitelj podal lažno izjavo in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Zvečer smo odšli na Konovo, kjer naj bi nekdo imelo glasno glasbo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so praznovali 18 letnico in smo kršitelju izrekli opozorilo.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Popoldan smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec kontaktiral oškodovanko, ter se predstavil kot kriminalist. Pod pretvezo da preiskujejo delavko na banki je oškodovanko prepričal, da naj gre na banko in dvigne denar. Ko bo dvignila denar bodo le tega pregledali in ji ga vrnili. Oškodovanka se je držala neznančevih navodil in denar dvignila, vendar pa ko mu je izročila denar je neznanec odšel neznano kam. V zvezi kaznivega dejanja še zbiramo obvestila.

Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je neznanec preko socialnih omrežij grozil oškodovancu.

SREDA

Zjutraj smo na Gorici obravnavali vlom v klet, kjer je neznanec odtrgal obešanko in iz kleti odtujil napihljive blazine in lestev.

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, kjer je neznanec preko tekaške proge navezal vrvico in se je zaradi tega oškodovanec ujel vanjo in telesno poškodoval. Opravili smo ogled kraja dejanja, za neznancem pa že zbiramo obvestila.

Malo pred dvanajsto smo bili obveščeni o najdbi utopljenca na Velenjskem jezeru. Utopljenca so iz vode potegnili gasilci. Pri ogledu kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da ni kakšnih sumljivih okoliščin oz. znakov kakšnega nasilja in bomo glede dogodka obvestili pristojno tožilstvo.

Popoldan smo obravnavali vlom v avtodom, kjer je neznanec z vrtanjem ključavnice prišel v notranjost avtodoma. Iz notranjosti je neznanec odtujil radio in akumulatorski sesalnik. Materialna škoda znaša cca 1000 EUR.

Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva, kjer je oškodovanca pred lokalom na Šaleški cesti napadel znanec. Pri napadu je osumljeni uporabil tudi bokser, katerega je oškodovanec pri pretepu vzel osumljenemu. V zvezi kaznivega dejanja še zbiramo dodatna obvestila in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldan smo v trgovini v Šaleku obravnavali tatvino, kjer je neznanec odtujil več artiklov v vrednosti 500 EUR. Pridobili smo videoposnetek varnostne kamere. Ko bomo ugotovili neznanca bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

Zvečer smo v Šaleku obravnavali kaznivo dejanje Ogrožanje z nevarnim orodjem pri prepiru ali pretepu, kjer je osumljeni grozil oškodovancu s sekiro v roki. Na kraju smo omenjeno sekiro zasegli, zoper osumljenega pa bomo podali kazensko ovadbo.

Ponoči se je na PP Velenje zglasil občan, katerega je znanec v enem izmed lokalov v Šoštanju udaril in telesno poškodoval. Ko bomo zbrali dodatna obvestila bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

Okoli 03.00 ure pa smo bili obveščeni o pretepu več oseb pred lokalom na Koroški cesti. Na kraju smo ugotovili, da sta dve znani osebi udarili in telesno poškodovali dve osebi. Osumljenca sta s kraja že odšla, oškodovanca pa sta iskala zdravniško pomoč. Ko bomo zbrali dodatna obvestila bomo zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nasilništva.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenje v 2024 na poti k zeleni preobrazbi in podnebni nevtralnosti

V prihajajočem letu 2024 bo Mestna občina Velenje del Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Ta pomembna vloga poudarja občino Velenje kot vodilno v zeleni tranziciji,...
Družba

Kulturno umetniško društvo Ravne proslavilo 40 let z nepozabno prireditvijo

Kulturno umetniško društvo Ravne letos obeležuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so v REKS-u organizirali prireditev, ki bo obiskovalcem ostala v trajnem spominu. ...
Obvestila

Komunalno podjetje Velenje sporoča: Interventna oskrba s pitno vodo na območju Lepe njive ni več potrebna

Vse uporabnike obceščamo, da je za območje Lepe Njive ukrep interventne oskrbe s pitno vodo odpravljen. ...
Družba

Cene goriv: Bomo jutri tankali ceneje?

Po poročanju Mojih financ se cene goriv po njihovih izračunih naj ne bi dosti spremenile....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023