PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 17. maj 2022

PROMET: PONEDELJEK Zvečer smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer na parkirnem prostoru trgovskega centra na Štrbenkovi. Pr...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Zvečer smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in sicer na parkirnem prostoru trgovskega centra na Štrbenkovi. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti in bomo povzročiteljici izdali odločbo o prekršku.

Malo po 22. uri smo bili s strani občana oz. voznika obveščeni, da bi naj na relaciji iz Škal proti Velenju vozil voznik, kateri vozi nezanesljivo in je že trčil v odbojno ograjo. V zvezi obvestila je patrulja vozilo izsledila na Tomšičevi cesti, vendar pa voznika ni bilo več v vozilu. Opravili smo ogled vozila, kakor tudi kraja prometne nesreče. Ko bomo zbrali dodatna obvestila bomo zoper voznika uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Dopoldan smo obravnavali dve prometni nesreči s pobegom in sicer na Kidričevi cesti in v Šmartnem ob Paki. Ko zberemo dodatna obvestila oz. ugotovimo povzročitelja bomo zoper njiju uvedli prekrškovni postopek.

NEDELJA

Tekom dneva smo obravnavali več prometni nesreč, kjer so bili udeleženi vozniki enoslednih vozil (kolesarji oz. vozniki MK). Ena prometna nesreča z udeležbo voznika motornega vozila je bila na Koroški cesti (bil je tudi pod vplivom alkohola), druga pa je bila na območju Slemena. Obravnavali smo tudi prometno z udeležbo kolesarja, kateri je bil hudo telesno poškodovan.

Pri vseh prometni nesrečah je bil vzrok neprimerna hitrost.

Ob tem bi opozoril voznike enoslednih vozil (kolesarje, voznike motornih koles, voznike skirojev,..) da pri vožnji prilagodite hitrost vožnje glede na stanje in razmere na cestah, kakor tudi na vaše stanje in usposobljenost.

PONEDELJEK

Okoli 12. ure smo na Tomšičevi cesti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in pobegom, kjer je bila udeležena peška in voznica osebnega avtomobila. Udeleženki sta se hoteli glede prometne nesreče sami dogovoriti, vendar je nato voznica osebnega avtomobila odpeljala s kraja in ni nudila svojih podatkov drugi udeleženki. Pri ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila izsilila prednost peški.

Ob tem bi pozval morebitne priče prometne nesreče, kakor tudi voznico osebnega avtomobila, da pokličejo na policijo oz. da se voznica zglasi na PP Velenje.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Dopoldan smo s strani občana prejeli prijavo, kjer je prijavil, da mu je znana oseba poslala SMS sporočilo, da se naj pazi. Ker se prijavitelj zaradi SMS-a počuti ogroženega bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Zvečer smo odšli v Veliki vrh, kjer so prijavitelju grozili motokrosisti, kateri so se vozili mimo hiše prijavitelja. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je prijavitelj opozoril motokrosiste, da se naj ne vozijo mimo, pri tem pa mu je eden tudi zagrozil. V zvezi dogodka bomo zoper vse motokrosiste uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru, kakor tudi kršitve vožnje v naravnem okolju. Zoper enega pa bomo podali tudi kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Grožnje.

PETEK

Okoli polnoči smo posredovali v Šaleku, kjer naj bi bila glasna glasba. Na kraju smo ugotovili, da je glasno glasbo imela mladoletnica, zoper katero bomo podali obdožilni predlog.

SOBOTA

Dopoldan smo posredovali na Jenkovi cesti, kjer naj bi moški razgrajal na parkirnem prostoru in razbijal vozila. Patrulja je močno vinjenega moškega izsledila na kraju. Ker se moški ni hotel pomiriti in ni upošteval zakonitih ukazov policistov smo zoper njega odredili pridržanje. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek in tudi podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari.

NEDELJA

Zjutraj smo posredovali na Sončnem griču, kjer je prišlo do spora med partnerjema. Na kraju smo ugotovili, da sta oba kršila javni red in mir, zaradi česar smo obema izdali plačilni nalog.

PONEDELJEK

Tekom dneva smo dvema osebama zasegli sumljivo snov, za katero sumimo, da je prepovedana »droga«. Ko bomo prejeli analizo bomo uvedli prekrškovne postopke.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v trgovini v Šaleku obravnavali tatvino artikla, kjer je osumljenca pri tatvini zalotil varnostnik. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

Nadalje smo odšli na Partizansko cesto, kjer je neznanec vlomil v servisno delavnico in iz nje odtujil kompresorsko cev v vrednosti cca 100 EUR.

TOREK

Dopoldan smo opravljali privedbo na sodišče, kjer smo pri izvajanju postopka privedbe občanki zasegli več snovi, za katere sumimo da so mamila. V zvezi kaznivega dejanja bomo podali kazensko ovadbo.

Okoli 16. ure smo posredovali v Lokovici, kjer naj bi bivši partner izvajal nasilje nad partnerico. Na kraju in pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da so podani elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini, pri čemer smo osumljenemu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

SREDA

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanja Zatajitev, kjer je neznanec iz bankomata odtujil denar, katerega je oškodovanec tam pozabil.

Popoldan smo obravnavali medvrstniško nasilje, kjer so mladoletnega prijavitelja napadli in lahko telesno poškodovali vrstniki. Zoper osumljence bomo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nasilništva.

ČETRTEK

Ponoči smo obravnavali tatvino orodja, kjer je neznanec iz vozila odtujil več delovnega orodja.

SOBOTA

Popoldan smo pri rednem delu ob Družmirskem jezeru opazili dva kolesa Bicy, za katera se je kasneje ugotovili, da sta bila odtujena. V zvezi kaznivega dejanja zbiramo nadaljnja obvestila.

NAJDENI PREDMETI

Dne 13. 05. 2022 je občan na PP Velenje prinesel mobilni telefon znamke SAMSUNG, črne barve katerega je našel pri MO Velenje. Telefon se nahaja na PP Velenje in ga lahko lastnik s predložitvijo dokumentacije o lastništvu tudi prevzame.

SODELOVANJE V ANKETI POLICIJE

Ob tem bi vas povabil, da na spodnji spletni strani izpolnite anketo ter sodelujete v anketi in sicer ocena in stališča prebivalcev Slovenije o delu policije.

ANKETA

SVETOVANJE

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:

· ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
· pregledate bankomat, preden ga uporabite
· prekrijete vtipkano PIN številko,
· uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.

Celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Kultura

Na Dan Rudolfa Maistra tudi v Velenju slavnostna počastitev

Drago Martinšek je na spominski slovesnosti v Velenju poudaril Rudolfa Maistra kot simbol združevanja vojaškega poklica in kulturne občutljivosti, z napovedjo številnih dogodkov v Maistrovem letu 2024 in vključevanjem mladih...
Družba

Velenje združeno v dobrodelnosti: 100 tisoč evrov zbranih za žrtve neurij

V Velenju so na dobrodelnem dogodku zbrali pomembna sredstva za pomoč družinam, ki so utrpele škodo v nedavnih neurjih po različnih regijah....
Šport

Rokometni klub Velenje nadaljuje sodelovanje z dvema vratarjema

Rokometni klub Gorenje Velenje je okrepil svoje vrste z nadaljevanjem sodelovanja z dvema ključnima igralcema....
Gospodarstvo

Velenje zaključuje projekt v Stari vasi z novim partnerstvom s Kemijskim inštitutom

V ponedeljek, 4. decembra, ob 14. uri bo v Ekonomsko-poslovni coni Stara vas potekala novinarska konferenca, ki bo obeležila zaključek gradbenih del četrte faze. Ta projekt je omogočil pridobitev dodatnih...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023