Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 17. januarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj ob 11.20 uri smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v garažni hiši Mercator centra. Pri manevriranju je v vozilo oškodovanke trčil neznani voznik in s kraja pobegnil. Skrben očividec je na poškodovanem vozilu pustil podatke od pobeglega vozila. Kasneje smo izsledili pobeglega voznika in ga oglobili za prekršek premika z vozilom in pobega s kraja prometne nesreče.

V ponedeljek zjutraj smo v Hudi luknji obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena dva voznika. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v zimskih razmerah. Na isti relaciji je z vozišča zdrsnilo tudi tovorno vozilo. Tekom dneva smo na območju Velenja obravnavali še štiri prometne nesreče.

Pozornost vožnje in zimska oprema je v zimskih razmerah nujna. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kršitev javnega reda in miru in sicer je bivša partnerica prijavila moža, s katerim je v ločitvenem postopku, da jo nadleguje preko sporočil. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine vloma v kontejner. Neznani storilec je na gradbišču na Kidričevi cesti vlomil v kontejner in iz njega odnesel nekaj vrednih stvari elektronskega in ročnega orodja. Za storilcem poizvedujemo. 

V četrtek opoldan smo obravnavali vrstniško nasilje na Osnovni šoli v Šmartnem ob Paki. Med njima je prišlo najprej do provokacij kasneje pa do pretepa, pri čemer je eden izmed njiju dobil lažjo telesno poškodbo. Glede na njuno starost bomo o tem obvestili tožilstvo in Center za socialno delo.

Kasneje smo obravnavali še eno medvrstniško nasilje na velenjski osnovni šoli, kjer je eden izmed učencev v šolo prinesel tako imenovani Bokser in manjši nož, s katerim je grozil enemu izmed sošolcev. Ostali učenci so o tem takoj obvestili vodstvo šolo, ki je odreagiralo s prijavo. Mladoletnemu učencu sta bila predmeta zasežena in o tem so bili obveščeni tudi starši. O dogodku bomo obvestili tožilstvo in Center za socialno delo.

V petek zjutraj se je na enoti zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje Groženj. Ugotovljeno je bilo, da ji je izrekel resne grožnje za kar ga bomo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V petek popoldan smo v trgovini Interspar obravnavali kaznivo dejanje tatvine in tam zadržali moškega storilca. Odtujil je nekaj živilskih artiklov.

V soboto ob 16.30 uri je na enoto prišla občanka in naznanila težave z možem. Omenjeni jo omejuje, spravlja v podrejen položaj, pred časom pa jo je tudi že fizično napadel. Po zbranih obvestilih mu ukrepa prepovedi približevanja nismo izrekli. Zanj bomo podali tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini. 

V soboto zvečer ob 22.30 uri smo obravnavali še eno kaznivo dejanje Nasilja v družini v Podgorju. Ugotovljeno je bilo, da partner izvaja psihično nasilje nad partnerico, pred časom pa jo je tudi davil in grozil. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V soboto ponoči je bil izrečen še en ukrep prepovedi približevanja. Osumljeni po izrečenem ukrepu ni zapustil stanovanja zato je bila zanj uporabljena fizična sila in odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih bomo zoper njenega partnerja podali tudi kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec preko noči na Gorici porisal osebni avtomobil in s tem oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov. Za vandalom poizvedujemo.

V ponedeljek zjutraj smo na Gorici obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznani storilec poškodoval vhodna vrata stanovanja. Za storilcem poizvedujemo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Obvestila

Zdravnica Lucija Šteković v maju zaključuje z delom

Iz Zdravstvenega doma Velenje obveščajo, da je zdravnica Lucija Šteković, dr. med., trenutno odsotna in da s 7. 5. 2024 zaključuje z delom zaradi upokojitve....
Šport

Velenjčanke danes v boj za 5. mesto

V Rdeči dvorani je danes na sporedu še zadnja tekma velenjskih rokometašic....
Družba

Včeraj je SAŠA inkubator gostil Tonija Mulca, tekmovalca Rally Dakar 2024

V temi lahko zmagaš le s svetlobo. V hrupu s tišino. V kaosu z disciplino. Te Tonijeve besede so kot njegov kompas, ki je čudovito povezal včerajšnji večer, ko so...
Družba

S tretjo fazo zaključujejo izgradnjo vodovoda Petelinjek

Tretja faza vodovoda Petelinjek zajema izgradnjo vodovodnega omrežja skupne dolžine 774 m. V okviru investicije bodo izgradili sekundarne cevovode, priključne vodovode, tipsko črpališče in elektro priključek za hidroforno postajo. Z...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023