PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 17. januarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zjutraj ob 11.20 uri smo obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila v garažni hiši Mercator centra. Pri manevriranju je v vozilo oškodovanke trčil neznani voznik in s kraja pobegnil. Skrben očividec je na poškodovanem vozilu pustil podatke od pobeglega vozila. Kasneje smo izsledili pobeglega voznika in ga oglobili za prekršek premika z vozilom in pobega s kraja prometne nesreče.

V ponedeljek zjutraj smo v Hudi luknji obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena dva voznika. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v zimskih razmerah. Na isti relaciji je z vozišča zdrsnilo tudi tovorno vozilo. Tekom dneva smo na območju Velenja obravnavali še štiri prometne nesreče.

Pozornost vožnje in zimska oprema je v zimskih razmerah nujna. 

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kršitev javnega reda in miru in sicer je bivša partnerica prijavila moža, s katerim je v ločitvenem postopku, da jo nadleguje preko sporočil. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine vloma v kontejner. Neznani storilec je na gradbišču na Kidričevi cesti vlomil v kontejner in iz njega odnesel nekaj vrednih stvari elektronskega in ročnega orodja. Za storilcem poizvedujemo. 

V četrtek opoldan smo obravnavali vrstniško nasilje na Osnovni šoli v Šmartnem ob Paki. Med njima je prišlo najprej do provokacij kasneje pa do pretepa, pri čemer je eden izmed njiju dobil lažjo telesno poškodbo. Glede na njuno starost bomo o tem obvestili tožilstvo in Center za socialno delo.

Kasneje smo obravnavali še eno medvrstniško nasilje na velenjski osnovni šoli, kjer je eden izmed učencev v šolo prinesel tako imenovani Bokser in manjši nož, s katerim je grozil enemu izmed sošolcev. Ostali učenci so o tem takoj obvestili vodstvo šolo, ki je odreagiralo s prijavo. Mladoletnemu učencu sta bila predmeta zasežena in o tem so bili obveščeni tudi starši. O dogodku bomo obvestili tožilstvo in Center za socialno delo.

V petek zjutraj se je na enoti zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje Groženj. Ugotovljeno je bilo, da ji je izrekel resne grožnje za kar ga bomo ovadili pristojnemu tožilstvu.

V petek popoldan smo v trgovini Interspar obravnavali kaznivo dejanje tatvine in tam zadržali moškega storilca. Odtujil je nekaj živilskih artiklov.

V soboto ob 16.30 uri je na enoto prišla občanka in naznanila težave z možem. Omenjeni jo omejuje, spravlja v podrejen položaj, pred časom pa jo je tudi že fizično napadel. Po zbranih obvestilih mu ukrepa prepovedi približevanja nismo izrekli. Zanj bomo podali tudi kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini. 

V soboto zvečer ob 22.30 uri smo obravnavali še eno kaznivo dejanje Nasilja v družini v Podgorju. Ugotovljeno je bilo, da partner izvaja psihično nasilje nad partnerico, pred časom pa jo je tudi davil in grozil. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja zanj pa bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V soboto ponoči je bil izrečen še en ukrep prepovedi približevanja. Osumljeni po izrečenem ukrepu ni zapustil stanovanja zato je bila zanj uporabljena fizična sila in odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih bomo zoper njenega partnerja podali tudi kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V nedeljo dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in sicer je neznani storilec preko noči na Gorici porisal osebni avtomobil in s tem oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov. Za vandalom poizvedujemo.

V ponedeljek zjutraj smo na Gorici obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznani storilec poškodoval vhodna vrata stanovanja. Za storilcem poizvedujemo.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Miklavževanje v Starem Velenju: Čarobna praznična dogodivščina za vso družino

V obdobju, ko se svet odene v čarobnost prazničnih luči in pričakovanja naraščajo, nas bo obiskal prvi izmed treh decembrskih dobrih mož. Miklavž, ta čarobna ikona dobrote in radodarnosti, bo...
Obvestila

Motnje pri dobavi pitne vode – Škale

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike v predelu naselja Škale, da bo v torek, 14. 11. 2023, med 15. in 19. uro, ter v sredo, 15. 11. 2023, med 9. in...
Družba

Desetletnica Vokalne skupine Cvetke zaznamovana z veličastnim koncertom v Velenju

V Domu kulture Velenje je potekal poseben koncert, s katerim je Vokalna skupina Cvetke obeležila svojo 10. obletnico delovanja....
Šport

Velenje Trail bo 2. decembra zbral preko 300 zimskih športnih navdušencev

V soboto, 2. decembra 2023, bo po čudovitih velenjskih hribih potekala že druga izvedba tekaško-pohodniškega dogodka Velenje Trail....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....

Zadnje osmrtnice

Ivana Reponj

Ana Srebotnik

Ivan Lesjak

Velenjcan copyright © 2023