PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 17. april 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 7.00 je občan prijavil tatvino goriva iz delovnega stroja. Neznani storilec je tako podjetje oškodoval za okoli 500€

Ob 10.05 smo obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, oškodovanec kazenskega pregona storilca ni zahteval. 

Ob 15.41 je na Celjski cesti prišlo do prometne nesreče z materialno škodo v kateri je bilo udeleženih več vozil. Policisti so po preverjanju pogojev za udeležbo voznikov in vozil v prometu, od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Ob 23.53 smo po klicu občana, da je v parku na Stanetovi cesti v Velenju parkiran avto s prižganimi lučmi, odšli na kraj in tam zalotili voznika pri vožnji po parku. Ker je voznik vozil pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje, zanj pa bo na sodišče poslan obdolžilni predlog.

PETEK

V petek ob 9.06 smo obravnavali nasilje med vrstniki na eni od osnovnih šol. O ukrepih smo obvestili državnega tožilca in pristojni center za socialno delo.

Ob 9.29 smo v Šmartnem ob Paki opravili ogled vrtne ute iz katere je neznani storilec ukradel orodje in kolo ter s tem oškodoval lastnico za okoli 200€. O ukrepih bomo s kazensko ovadbo obvestili državnega tožilca.

Tekom dneva smo v petek obravnavali še tri prometne nesreče z materialno škodo, odvzem mladoletne osebe in dve spletni goljufiji.

Ob tem bi vas radi spomnili, da v sodelovanju z  Mestno občino Velenje organiziramo delavnico na temo »Spletne goljufije«, ki bo v sredo 19.4.2023 ob 17.uri v sejni dvorani MOV. Tam boste lahko zvedeli več o spletnih prevarah in goljufijah in se hkrati naučili, kako jih prepoznate in se pred njimi zavarujete. Vabljeni ste vsi, vstop pa je prost.

Ob 16.43 je na Policijsko postajo Velenje prišel občan, ki je prijavil, da mu znanec grozi, da v primeru, da ne bo umaknil prijave na policiji, da bo zanj to precej boleče. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, oviranja pravosodnih organov bomo o tem obvestili državnega tožilca.

Ob 18.47 so policisti sledili vozniku osebnega avtomobila, ki na znake policistov, da ustavi, tega ni storil. Nevarna vožnja voznika, ki ni hotel ustaviti se je nadaljevala po Šaleški cesti, končala pa se je pri bencinskem servisu OMV, kjer se je zaletel v robnik in prometni znak. Voznik je pobegnil in se skril. Kmalu za tem so ga policisti našli skritega za zabojnikom za smeti, kjer so zanj uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, voznik je bil odpeljan na strokovni pregled, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje pa bodo policisti zanj napisali kazensko ovadbo, ki jo bodo poslali državnemu tožilcu.

SOBOTA

V soboto ob 9.00 smo obravnavali tatvino registrskih tablic z osebnega avtomobila ob 13.54. Ob 16.58 pa poškodovanje tuje stvari.

Ob 15.43 je prodajalka iz ene od velenjskih trgovin prijavila, da se je do nje stranka vedla nasilno in jo tudi udarila po roki. Zaradi kršitev določil Zakona o varnosti javnega reda in miru bo o prekršku odločal prekrškovni organ.

Ob 18.45 smo zaradi surovega ravnanja in zanemarjanja mladoletne osebe in nasilja v družini dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja o ukrepih pa smo obvestili državnega tožilca in Center za socialno delo.

Do konca dneva smo obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo, in zaseg substance za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo.

NEDELJA

V nedeljo je občan prijavil poškodovanje tuje stvari na Konovem, vendar kazenskega pregona neznanega storilca ni zahteval.

Ob 15.00 smo obravnavali vlom v kletne prostore na sončnem griču. Tam je neznanec ukradel motorni žagi, električno orodje in zaščitno opremo ter s tem oškodoval lastnika za okoli 350€.

Ob 16.48 nas je občan obvestil, da je v gozdu naletel na vozilo, ki je obtičalo v blatu. Policisti so si vozilo ogledali in ugotovili, da v vozilu in okolici ni nikogar, ki bi potreboval pomoč. V nadaljevanju bodo ugotovili, kdo je vozilo parkiral sredi gozda, potem pa bo prekrškovni organ odločil o prekršku, ker je neznani voznik ali voznica s početjem kršil določila Zakona o ohranjanju narave.

Še eno veliko tatvino smo obravnavali ob 23.28, ko je neznanec z originalnim ključem, ki ga je našel v okolici hiše, iz garaže ukradel kolo z motorjem ter s tem oškodoval lastnika za okoli 300€.

Za konec pa vam želimo lep teden in čim manj neljubih dogodkov.

https://i.imgur.com/9aCHnmJ.jpg

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Velenje z roko v roki proti plastiki: Mesto vzpodbuja uporabo trajnostnih materialov

Občina Velenje krepi trajnostno potrošnjo z zmanjševanjem plastičnih odpadkov in podporo lokalnim pridelovalcem, vzpodbuja uporabo trajnostnih embalažnih materialov med občani....
Obvestila

Občinska vaja pripravljenosti sil zaščite, reševanja in pomoči

Gasilsko poveljstvo Mestne občine Velenje bo po sklepu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola v četrtek, 9. novembra 2023, pripravilo občinsko vajo sil zaščite, reševanja in pomoči Rdeča dvorana 2023....
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Družba

Obiščite sejem rabljene športne opreme v Velenju za vrhunsko zimsko izkušnjo

Ste pripravljeni na zimsko sezono? Pridite v Rdečo dvorano Velenje med 24. in 26. novembrom, kjer bo potekal nepogrešljiv dogodek za vse ljubitelje zimskih športov - Sejem rabljene smučarske opreme....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023