Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 16. maj 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL
FOTO: www.velenjcan.si

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek zvečer smo obravnavali prometno nesrečo pri Rdeči dvorani v Velenju. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje čez rdečo luč in posledično izsiljevanja prednosti. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto zvečer smo dvema voznikoma v prometu odredili preizkus alkoholiziranosti in postopek za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Oba voznika sta bila na testu pozitivna in obema je bil odrejen strokovni pregled. Prav tako je bilo obema na kraju odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper oba voznika bomo podali obdolžilni predlog.

JAVNI RED IN MIR:

V petek malo pred polnočjo smo posredovali v lokalu Štrekna bar, kjer je bila glasna glasba, ki je motila stanovalce. Zoper lastnico lokala bomo uvedli prekrškovni postopek.

V soboto zjutraj smo posredovali na Kardeljevem trgu, kjer je imel stanovalec glasno glasbo in motil stanovalce. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto zjutraj se je na enoti oglasil občan in povedal, da je neznani kolesar pri srečevanju z njim na vozišču izrekel resne grožnje zoper njega. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto ob 15.15 uri smo na Celjski cesti občanu zasegli PVC zavitek z vršički zeleno rjave rastline. V kolikor bo analiza pokazala, da gre za prepovedano drogo bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek. 

V nedeljo zjutraj smo imeli v postopku osebo, ki je imela pri sebi kovinski bokser. Šlo je za mladoletnika, katerega starše smo obvestili in mu zasegli kovinski bokser. Zanj bomo podali obdolžilni predlog. 

KRIMINALITETA:

V četrtek smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije pri katerem je neznanec zlorabil zdravstveno stanje starejše oškodovanke in z njo opravil pooblastilo za njen tekoči račun in z njega dvignil gotovino v višini 6000 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

Tega dne smo obravnavali še kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari pri katerem je neznanec porisal karoserijo na vozilu. V zadnjem času ugotavljamo, da so vandali tovrstnih kaznivih dejanj na delu in zato velja samozaščitno ravnanje. 

V petek okoli 5.30 ure zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine. Neznani storilec je vlomil v trafiko 3DVA na Tomšičevi cesti. Iz notranjosti je odtujil 3 pijače Red bull in 3 Union piva. Za neznanim storilcem poizvedujemo.

Tega dne okoli 14.45 ure nam je oškodovanka naznanila, da so ji odtujili kolo znamke Ideal pred stavbo Gaudeamusa na Šolskem centru Velenje. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo popoldan se je na enoti oglasil oškodovanec, kateremu so v garažah Mercatorja odtujili električni skiro znamke Eco Speed 10X v vrednosti 1000 evrov. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek zvečer je na enoto prišel občan in povedal, da ga je pred lokalom Venezia napadlo večje število oseb, kateri so mu prizadejali več udarcev po telesu. Ena izmed oseb je imela tudi nož, ki je padel po tleh. Napadeni je s tal pobral nož, osumljeni pa so s pretepanjem prenehali in kraj zapustili. Zoper vse udeležene osumljene bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilništva.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski plavalci osvojili številne medalje na 35. memorialu Boštjana Mariniča

Včeraj, 20. aprila, je v Velenju potekal 35. memorial Boštjana Mariniča. Na njem je sodelovalo skoraj 200 plavalcev in plavalk iz 8ih slovenskih klubov....
Družba

V nedeljo vabljeni v Wunder Beach Bar na otroški dopoldan s Fit Mravljicami

V nedeljo, 19. maja, vaše najmlajše ob 10. uri čaka prijetno in aktivno dopoldne s Fit mravljicami. Kje se sprašujete? Odgovor je enostaven - Wunder Beach Bar....
Družba

Včeraj je v Topolšici potekalo Harmonikarsko tekmovanje “Šaleška harmonika”

Včeraj, 12. maja, je v Topolšici odmeval zvok harmonike, saj se je odvijalo že tretje Harmonikarsko tekmovanje Šaleška harmonika za pokal Šaleške doline, ki ga organizira Robert Goličnik....
Šport

Najela Jukić in Mateo Lamešić zmagovalca medobčinskega memoriala Boštjana Mariniča

V petek, 19. aprila, je na domačem bazenu potekalo šolsko tekmovanje v spomin na Boštjana Mariniča, velenjskega plavalca, ki je tragično preminil pred 37 leti....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023