Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 15. november 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 13. uri smo obravnavali prometno nesrečo na Cesti talcev v Velenju, do katere je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja. Ena oseba je utrpela lažje telesne poškodbe. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

V četrtek zvečer smo do streznitve pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je v prometu vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola nad najvišjo dovoljeno mejo. Zanj bomo podali obdolžilni predlog.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podkraju, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal na bankino in trčil. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Zanj sledi prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

V četrtek okoli 10. ure smo ukrepali v trgovini v Velenju, kjer je varnostnik zadržal tujca, kateri je nadlegoval stranke in prosjačil za denar. S tem je vznemirjal stranke trgovine. Na kraju smo mu izrekli globo za prekršek.

V petek zvečer smo posredovali v lokalu v Gaberkah, kjer je občan pod vplivom alkohola zahteval pijačo vendar ga natakarica ni postregla. Prevrnil je kozarce s točilnega pulta. Zanj bomo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Prav tako bomo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru.

V nedeljo okoli 3. ure zjutraj smo posredovali v lokalu v Velenju, kjer je vinjen gost zahteval alkoholno pijačo s katero mu niso postregli. Na kraju ni upošteval varnostnika, kasneje pa se tudi ob prihodu policijske patrulje ni pomiril in upošteval ukazov policistov. Odrejeno mu je bilo pridržanje do streznitve. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi več kršitev Zakona o varstvu o javnega reda in miru, ter Zakona o zasebnem varovanju.

V nedeljo popoldan se je na policijski postaji oglasila občanka, katera je povedala, da je bila dan prej na obisku pri snahi, katera jo je verbalno napadla, zmerjala in žalila. Zoper kršiteljico bomo uvedli prekrškovni postopek. 

KRIMINALITETA:

V četrtek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine v trgovini v Velenju. Neznani storilec je izvršil tatvino suhomesnih izdelkov v vrednosti 76.75 eur, pri begu iz trgovine pa odrinil varnostnika, ki ga je poskušal ustaviti. Za storilcem poizvedujemo.

V soboto okoli 12.30 smo obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine pri kateri je bilo vlomljeno v leseno vrtno lopo v Belih Vodah. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil karton piva in steklenico žgane pijače. Za storilcem poizvedujemo.

V ponedeljek zjutraj smo obravnavali tatvino večje količine aluminijaste žice iz kontejnerja na Dinosu. Gre za okoli 400 kg žice v vrednosti 574 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V prejšnjem tednu smo poročali o poškodovanju kamer in gasilnih aparatov v garažni hiši pri Mercatorju in avtobusni postaji v Velenju. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena mladoletnika. Zoper oba bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Teš 6 bo predvidoma znova v omrežju prihodnji ponedeljek

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki naj bi ga po prvotni napovedi znova zagnali danes, bo miroval še do prihodnjega ponedeljka. Zaustavitev bloka so podaljšali zaradi ugodnih razmer na trgu...
Družba

Vrtec Velenje omogoča vpis vsem staršem, ki to želijo

V Mestni občini Velenje omogočajo varstvo predšolskih otrok vsem staršem, ki izrazijo to potrebo in nikogar ne zavrnejo zaradi prezasedenosti. Vrtec Velenje je eden največjih slovenskih vrtcev, ki je v...
Družba

Mestna občina Velenje sofinancira izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav v višini 50 %

Subvencija za izgradnjo malih komunalnih čistilnih naprav (MKČN) v Mestni občini Velenje za leto 2024 znaša 1.500 evrov na obstoječ stanovanjski objekt. To pomeni, da bodo s tem pokrili 50...
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 6. maj 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Roman Pavlič, višji policist I – vodja policijskega okoliša....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023