PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. marec 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

ČETRTEK

Malo po dvanajsti uri smo na Cesti Františka Foita obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja voznika tovornega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan se je na PP Velenje zglasila občanka, katera je prijavila, da jo je soseda oz. znana oseba zmerjala in žalila z raznimi žaljivkami. Ko bomo opravili razgovor še s kršiteljico ji bomo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

SREDA

Popoldan smo posredovali na Kardeljevi, kjer naj bi mladostnika metala kamne v parkirana vozila. Na kraju smo ugotovili identiteto mladostnikov, ter da nista metala kamnov ampak storže. Pri pregledu vozil ni bilo ugotovljeno, da je nastala kakšna materialna škoda. O dejanju smo obvestili njuna starša, prav tako bomo obvestili tudi Center za socialno delo.

ČETRTEK

Dopoldan smo posredovali na Župančičevi, kamor je prišla znana oseba in se zoper prijavitelja nedostojno vedla. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Dopoldan smo posredovali na Ljubljanski cesti, kjer je prišlo do spora med sosedoma in sicer glede nerešenih mejnih zadev. Na kraju smo zaradi nerešenih mejnih zadev oba napotili na zasebno tožbo, zaradi kršitev javnega reda in miru pa smo obema izrekli opozorilo.

Zvečer smo odšli do zavetišča za brezdomce, kjer je znana oseba kršila javni red in mir ter nato s kraja odšla. Ko bomo zbrali obvestila še od njega bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Okoli 23. ure smo zaradi prijave kršitve oz. glasne glasbe odšli v Vinsko goro. Na kraju je bilo ugotovljeno, da imajo zasebno zabavo in smo zaradi glasne glasbe na kraju izrekli opozorilo.

SOBOTA

Malo pred 21. uro smo posredovali na Šercerjevi, kjer naj bi moški razgrajal in vpil po stanovanjskem bloku. Na kraju smo močno alkoholiziranega moškega izsledili, vendar ni upošteval zakonitih ukazov policistov in smo zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v trgovini Jager v Velenju obravnavali tatvino radia. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je NN ženska tatvino storila že pred dnevi in da jo je posnela tudi varnostna kamera. Ko bomo zbrali dodatna obvestila bomo zoper osumljeno žensko, katera je bila tudi prepoznana po pregledu posnetkov, podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo bili obveščeni o najdbi kolesa z motorjem. Na kraju smo ugotovili, da je bilo omenjeno kolo z motorjem pred časom odtujen. Opravili smo ogled kraja in nato kolo z motorjem vrnili lastniku.

SREDA

Popoldan se je na policijo zglasila občanka, katera je prijavila kaznivo dejanje goljufije. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da je oškodovanka preko spletne strani prodajala artikel. NN je od nje preko spleta zahteval denar, katerega je oškodovanka tudi nakazala. Ko je nato zahteval še več denarja je sklepala da gre za goljufijo.

Ob tem bi opozoril občane, da naj bodo pri nakupovanju oz. prodaji preko spleta zelo pozorni oz. da naj uporabljajo preverjene spletne strani ter da naj ne nasedajo osebam, ko od njih zahtevajo razna nakazila v naprej.

Na policijo se je zglasil občan, kateri je prijavil, da je NN odtujil njegovo sliko. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je NN odtujil njegovo sliko ki je bila razstavljena v galeriji v trgovskem centru. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

ČETRTEK

Malo pred polnočjo smo posredovali pred Rdečo dvorano, kjer naj bi moški z nožem napadel prijavitelja. Na kraju smo ugotovili, da je osumljeni z manjšim nožem »bodalo oz. nož prirejen za napad« napadel prijavitelja in njegovega prijatelja. Osumljenega smo izsledili na kraju. Pri ogledu kraja kaznivega dejanja smo uporabljeno sredstvo oz. nož – bodalo, ki ga je imel osumljeni tudi našli. V zvezi kaznivega dejanja Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo. V zvezi noža oz. bodala katerega je imel osumljeni, pa bomo zoper njega uvedli tudi prekrškovni postopek, saj je nož-bodalo opredeljeno kot orožje. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan.

SOBOTA

Dopoldan smo v Šaleku obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva, kjer je bivši partner napadel prijaviteljico. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se je to že večkrat zgodilo, zaradi česar smo osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja in bomo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo.

Ob 19. ure se je na policijo zglasila občanka, katera je prijavila, da je tega dne skupaj s hčerko odšla na obisk partnerju v Mežico, pri čemer pa jo je partner fizično napadel. Pri zbiranju obvestil so bili podani vsi elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini in smo v nadaljevanju izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karate klub Velenje blestel na Mladinskem državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah

Slovenske Konjice so v soboto, 11. novembra 2023 gostile navdušujoč dogodek v svetu karateja, Mladinsko državno prvenstvo 2023. V tej prestižni športni prireditvi je izstopal Karate klub Velenje s svojimi...
Družba

Na Gorici je predvidena gradnja nove stanovanjske soseske

V sredo, 6. decembra, bo ob 16. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekala javna obravnava dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta, ki predvideva gradnjo novih stanovanj na Gorici....
Policijsko poročilo

Mladoletnik tarča roparskega napada na Prešernovi Ulici v Velenju

Velenjska policija je sinoči prejela obvestilo o poskusu ropa, ki se je odvijal na Prešernovi ulici v Velenju....
Družba

Koroška v pričakovanju zimske sezone. Kope jo bodo pričele še bolj udarno ter s številnimi novostmi

RRA Koroška v novem sporočilu za javnost sporoča, da je Koroška čarobna tudi v belem. Naše največje gorsko turistično središče Kope se zelo zavzeto in aktivno pripravlja na zimsko sezono,...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023