Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. marec 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič. PRO...
NULL
FOTO: NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

ČETRTEK

Malo po dvanajsti uri smo na Cesti Františka Foita obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi nepravilnega razvrščanja voznika tovornega vozila. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Popoldan se je na PP Velenje zglasila občanka, katera je prijavila, da jo je soseda oz. znana oseba zmerjala in žalila z raznimi žaljivkami. Ko bomo opravili razgovor še s kršiteljico ji bomo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

SREDA

Popoldan smo posredovali na Kardeljevi, kjer naj bi mladostnika metala kamne v parkirana vozila. Na kraju smo ugotovili identiteto mladostnikov, ter da nista metala kamnov ampak storže. Pri pregledu vozil ni bilo ugotovljeno, da je nastala kakšna materialna škoda. O dejanju smo obvestili njuna starša, prav tako bomo obvestili tudi Center za socialno delo.

ČETRTEK

Dopoldan smo posredovali na Župančičevi, kamor je prišla znana oseba in se zoper prijavitelja nedostojno vedla. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Dopoldan smo posredovali na Ljubljanski cesti, kjer je prišlo do spora med sosedoma in sicer glede nerešenih mejnih zadev. Na kraju smo zaradi nerešenih mejnih zadev oba napotili na zasebno tožbo, zaradi kršitev javnega reda in miru pa smo obema izrekli opozorilo.

Zvečer smo odšli do zavetišča za brezdomce, kjer je znana oseba kršila javni red in mir ter nato s kraja odšla. Ko bomo zbrali obvestila še od njega bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Okoli 23. ure smo zaradi prijave kršitve oz. glasne glasbe odšli v Vinsko goro. Na kraju je bilo ugotovljeno, da imajo zasebno zabavo in smo zaradi glasne glasbe na kraju izrekli opozorilo.

SOBOTA

Malo pred 21. uro smo posredovali na Šercerjevi, kjer naj bi moški razgrajal in vpil po stanovanjskem bloku. Na kraju smo močno alkoholiziranega moškega izsledili, vendar ni upošteval zakonitih ukazov policistov in smo zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v trgovini Jager v Velenju obravnavali tatvino radia. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je NN ženska tatvino storila že pred dnevi in da jo je posnela tudi varnostna kamera. Ko bomo zbrali dodatna obvestila bomo zoper osumljeno žensko, katera je bila tudi prepoznana po pregledu posnetkov, podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo bili obveščeni o najdbi kolesa z motorjem. Na kraju smo ugotovili, da je bilo omenjeno kolo z motorjem pred časom odtujen. Opravili smo ogled kraja in nato kolo z motorjem vrnili lastniku.

SREDA

Popoldan se je na policijo zglasila občanka, katera je prijavila kaznivo dejanje goljufije. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da je oškodovanka preko spletne strani prodajala artikel. NN je od nje preko spleta zahteval denar, katerega je oškodovanka tudi nakazala. Ko je nato zahteval še več denarja je sklepala da gre za goljufijo.

Ob tem bi opozoril občane, da naj bodo pri nakupovanju oz. prodaji preko spleta zelo pozorni oz. da naj uporabljajo preverjene spletne strani ter da naj ne nasedajo osebam, ko od njih zahtevajo razna nakazila v naprej.

Na policijo se je zglasil občan, kateri je prijavil, da je NN odtujil njegovo sliko. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je NN odtujil njegovo sliko ki je bila razstavljena v galeriji v trgovskem centru. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

ČETRTEK

Malo pred polnočjo smo posredovali pred Rdečo dvorano, kjer naj bi moški z nožem napadel prijavitelja. Na kraju smo ugotovili, da je osumljeni z manjšim nožem »bodalo oz. nož prirejen za napad« napadel prijavitelja in njegovega prijatelja. Osumljenega smo izsledili na kraju. Pri ogledu kraja kaznivega dejanja smo uporabljeno sredstvo oz. nož – bodalo, ki ga je imel osumljeni tudi našli. V zvezi kaznivega dejanja Ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo. V zvezi noža oz. bodala katerega je imel osumljeni, pa bomo zoper njega uvedli tudi prekrškovni postopek, saj je nož-bodalo opredeljeno kot orožje. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan.

SOBOTA

Dopoldan smo v Šaleku obravnavali kaznivo dejanje Nasilništva, kjer je bivši partner napadel prijaviteljico. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da se je to že večkrat zgodilo, zaradi česar smo osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja in bomo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo.

Ob 19. ure se je na policijo zglasila občanka, katera je prijavila, da je tega dne skupaj s hčerko odšla na obisk partnerju v Mežico, pri čemer pa jo je partner fizično napadel. Pri zbiranju obvestil so bili podani vsi elementi kaznivega dejanja Nasilja v družini in smo v nadaljevanju izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenega sledi kazenska ovadba.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Že v vrtcu otroci z veseljem posegajo po knjigah, kar dokazuje tudi 850 osvojenih predšolskih bralnih značk

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje je v torek dopoldne zaključila serijo šestih prireditev za mlade bralce iz Vrtcev Velenje, Šoštanj in Sonček iz Šmartnega ob Paki....
Družba

Gospodarske družbe SAŠA regije ustvarile 12 % več prihodkov in 12 % več odhodkov

Na dan 31. 12. 2023 je bilo v SAŠA regiji registriranih 1.347 družb, od tega 73 novoustanovljenih in 37 izbrisanih. Do 2. aprila 2024 je AJPES prejelo letna poročila za...
Družba

Golob: Slovenija bo kupila dva namenska helikopterja za reševanje življenj

Slovenija bo zgradila floto in infrastrukturo za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, najprej pa bodo kupili dva namenska helikopterja za reševanje življenj, je po seji vlade v Krškem povedal premier Robert...
Gospodarstvo

Velenjske svetnice in svetniki sprejeli pravilnik o subvencioniranju ukrepov zmanjšanja porabe toplotne energije

Svetnice in svetniki so sprejeli pravilnik, na podlagi katerega bodo predvidoma junija pripravili javni poziv za subvencioniranje ukrepov za zmanjšanje porabe toplote...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Dirka po Sloveniji: preverite, kje in kdaj bodo zaprte ceste

Zaradi kolesarske dirke bodo v četrtek, 13. junija, med 10.30 in 15.30 zaprte ceste Žalec–Prebold–Braslovče–Šoštanj–Velenje–Črnova–Vojnik–Celje–Laško–Svetina–Celje–Štore–Šentjur–Ponikva–Šmarje pri Jelšah–Pristava pri Mestinju–Rogaška Slatina....
Obvestila

Obvestilo: Parkiranje v coni Vista pred današnjim koncertom Magnifica

Komunalno podjetje Velenje obiskovalce današnjega (7. junij) koncerta Magnifica na Visti obvešča, da je za parkiranje v coni VISTA parkirnino potrebno poravnati pred vstopom na parkirišče. Plačilo z gotovino ni...
Obvestila

Podhod na železniški postaji v Šmartnem ob Paki ponovno odprt

Občina Šmartno ob Paki obvešča, da so dela na podhodu s stopnišči in dostopnimi potmi (žal to še ne velja za dvigali) zaključena skladno s projektno dokumentacijo....
Obvestila

Jutri prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike na območju Ceste talcev 21, 23, 25, 27, 29, Štrbenkove 2, 4, 6 in Srebotnikove 1, 1a, 2, 3, 4 v Velenju, da bo...

Zadnje osmrtnice

Ivanka Gril

Pungartnik Milica

Ljudmila Jamnikar

Velenjcan copyright © 2023