Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 14. februar 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič. P...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo na Cesti talcev zasegli tovorno vozilo, saj voznik ni posedoval vozniškega dovoljenja. Zoper voznika smo napisali obdožilni predlog.

ČETRTEK

Popoldan smo na Partizanski cesti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami (lahke telesne poškodbe), do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Dopoldan smo na bencinskem servisu v Velenju obravnavali prometno nesrečo, kjer pa bomo morali še pregledati posnetke kamer in bomo nato zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči pa smo bili obveščeni, da bi naj lokal v Velenju še vedno obratoval. Na kraju smo ugotovili, da lokal dejansko obratuje in bomo zaradi kršitve obratovalnega dovoljenja napisali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Okoli 02.00 ure pa smo zaradi preglasne glasbe posredovali na Kersnikovi in bomo zoper lastnika uvedli prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

SREDA

Dopoldan smo obravnavali osebo, državljanko BIH, kateri je bilo dovoljenje za prebivanje razveljavljeno. Osebi smo izdali odločbo o vrnitvi.

SOBOTA

Zvečer smo na Kosovelovi v Velenju dvema osebama zasegli neznano rastlino, za katero sumimo da je marihuana. Ko bomo prejeli pozitivno analizo, bomo zoper oba uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Popoldan smo pri avtopralnici na Cesti talcev obravnavali kaznivo dejanje Grožnje in Poškodovanje tuje stvari, kjer je osumljeni oškodovancu, kateri je tam pral vozilo grozil in mu poškodoval vozilo. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

Nadalje smo posredovali v trgovini v Velenju, kjer je varnostnik prijel žensko pri tatvini artiklov. Zoper osumljeno bomo podali kazensko ovadbo.

Zvečer smo na PP Velenje bili obveščeni o kaznivem dejanju Spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni utemeljeno osumljen tega kaznivega dejanja in smo mu v nadaljevanju odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli na sodišče, kjer je bilo zoper njega odrejeno sodno pridržanje.

TOREK

Okoli 12.00 ure smo bili s strani občana obveščeni o najdbi sefa, kateri je bil odtujen iz vloma v objekta v Škalskih Cirkovcah. Na kraju smo zbrali prva obvestila, opravili smo ogled kraja najdbe. V zvezi tega nadaljujemo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca.

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer naj bi osumljenca grozila oškodovanki oz. prijaviteljici. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

SREDA

Dopoldan smo odšli na Partizansko cesto, kjer je osumljeni grozil prijaviteljici. Na kraju smo zbrali obvestila, sprejet je bil Zapisnik, zoper osumljenega pa bomo podali kazensko ovadbo.

Zvečer se je na PP Velenje zglasil občan in prijavil, da so ga v Velenju napadle tri osebe, pri čemer naj bi pri pretepu uporabili tudi nož. Prijavitelj je bil lahko telesno poškodovan. V zvezi kaznivega dejanja Nasilništvo pa nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Malo po 22. uri smo posredovali v lokalu, kjer je prijavitelja osumljeni z neznanim predmetom udaril po glavi in ga telesno poškodoval. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili osebne podatke osumljenega in ko zberemo dodatna obvestila bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

ČETRTEK

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Goljufije, in sicer je prijaviteljica preko spleta naročila artikel v vrednosti 90 EUR, vendar naročenega artikla ni dobila. V zvezi kaznivega dejanja nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

PETEK

Dopoldan smo na Gorici obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je NN z neznano tekočino poškodoval objekt. Opravili smo ogled kraja dejanja in nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Dopoldan smo na obvestilo varnostnika posredovali v trgovini, kjer je prijavitelj pri tatvini prijel osebo in ga zadržal do prihoda policije. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

NEDELJA

Zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v objekt podjetja na Cesti Simona Blatnika. Pri ogledu smo ugotovili, da je NN vlomil v objekt, vendar zaenkrat naj ne bi nič odtujil. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Popoldan smo v Črnovi opravili ogled kraja požara, do katerega je prišlo kratkega stika na električni napeljavi pečice. V zvezi dogodka bomo napisali poročilo na ODT.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete.

Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Nepozabna zabava z Mambo Kingsi ob prvi obletnici Wunder Beach Bar-a #foto #video

Ob Velenjskem jezeru je potekala nepozabna zabava z Mambo Kingsi. Wunder Beach Bar praznuje prvo leto delovanja....
Utrinki

NK Rudar remiziral proti ekipi Triglav Kranj #utrinki

Včeraj, 19. aprila, je v Kranju potekala napeta tekma velenjskih nogometašev proti ekipi NK Triglav Kranj....
Gospodarstvo

V torek znižanje reguliranih cen pogonskih goriv

Ob nespremenjenih trošarinah se bodo regulirane cene pogonskih goriv v torek znižale. Liter neosvinčenega motornega bencina se bo pocenil za 1,9 centa na 1,541 evra, liter dizla pa za 4,3...
Kultura

V Topolšici ob dnevu zmage slavnostna govornica mag. Urška Klakočar Zupančič #foto #video

Včeraj, 09. maja, je v prireditvenem šotoru pri gasilskem domu v Topolšici potekala proslava ob dnevu zmage....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023