Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 13. september 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo v Šmartnem ob Paki in na Stantetovi obravnavali prometni nesreči s pobegom, kjer sta neznana voznika trčila v parkirana vozila in s kraja odpeljala. Za povzročiteljema še poizvedujemo.

SREDA

Okoli 12.30 ure smo na Stanetovi v Velenju zasegli vozniku kolo z motorjem, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Svoje dejanje bo moral zagovarjati pri sodniku za prekrške.

Popoldan se je na policiji zglasil občan ter povedal, da ga je na Vojkovi cesti napadel in izzival k pretepu znanec. Ko bomo zbrali dodatna obvestila, bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

SOBOTA

Zvečer smo na Tomšičevi cesti obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročiteljici bomo izdali plačilni nalog.

NEDELJA

Popoldan smo na relaciji Vinska Gora – Studence obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje po levi. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Zvečer smo obravnavali dogodek na pešpoti iz smeri avtobusne postaje proti Gorici, tam naj bi se neznani moški sprehajal gol pri tem pa v roki držal spolovilo. Moški naj bi bil močnejše postave in plešast. V zvezi prijave smo pregledali bližnjo in širšo okolico, vendar neznanega moškega nismo izsledili. Za neznanim moški še poizvedujemo in v kolikor ga bomo izsledili bomo zoper njega ukrepali.

SREDA

Dopoldan smo v Gaberkah obravnavali spor med prodajalcem in kupcem vozila, katera sta drug drugemu izmenjala nekaj žaljivk. Oba smo na prekršek opozorili.

ČETRTEK

Okoli 13.40 ure smo posredovali na Vojkovi cesti, kjer je prijavitelja ozmerjal in žalil znanec. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči smo posredovali v Skornem pri Šoštanju, kjer naj bi vinjeni moški napadel prijavitelja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je moški pod vplivom alkohola napadel prijavitelja, se na kraju ni pomiril oz. ni upošteval ukazov policistov, zaradi česar smo mu odredili pridržanje do izstreznitve. Ugotovljeno je bilo tudi da ima kršitelj veljavno sodno prepoved in sicer se kršitelj nebi smel približati omenjeni stanovanjski hiši. Kršitelju bomo izdali plačilni nalog, o kršitvi sodne prepovedi pa bomo obveščali sodišče.

PETEK

Dopoldan smo od občana iz Prelske sprejeli prijavo, saj naj bi mu grozil in ga žalil znanec. Zoper kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo obravnavali tatvino, kjer je varnostnik pri tatvini artiklov v trgovini prijel moškega. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

Nato smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine, kjer je neznanec vlomil v objekt podjetja na Partizanski cesti ter odtujil več električnih kablov. S tem dejanjem je neznanec povzročil večjo materialno škodo. Za izsleditev storilca še zbiramo obvestila.

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer smo pri zbiranju obvestil ugotovili, da gre v tem primeru za dlje časa trajajoče fizičnega in psihičnega nasilja. Osumljencu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja, podali pa smo tudi kazensko ovadbo.

Zvečer smo bili obveščeni o grožnjah s strani bivšega partnerja, kateri je grozil prijaviteljici. Ugotovljeno je bilo, da sta v ločitvenem postopku in da je bivši partner izrekel nekaj groženj ter da ne živita več skupaj. V zvezi prijave smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, izrekli pa smo tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca bomo podali kazensko ovadbo.

Malo zatem smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Spolni napad na osebo mlajšo od 15 let. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je znana oseba izvajal spolno nasilje nad osebo mlajšo od 15 let in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

TOREK

Dopoldan smo bili obveščeni iz ene izmed trgovin na Kidričevi cesti v Velenju o tatvini artiklov Pri pregledu posnetkov smo prepoznali osebo, ki je izvršila tatvino in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Popoldan smo obravnavali tatvino kolesa, katero je storil neznanec izpred podjetja na Partizanski cesti. Gre za kolo znamke MTB Seattle, črno – zelene in bele barve, v vrednosti 199 eur.

SREDA

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitev, kjer je neznanec iz bankomata odtujil denar, katerega je tam pozabila oškodovanka.

Ponoči smo odšli na Velenjski grad od koder je klical oškodovanec, da so ga napadle neznane osebe in mu poškodovale vozilo. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja smo ugotovili, da je oškodovanec pred časom ponudil prevoz dvema dekletoma, katera naj bi mu pri tem odtujila denar. Tega dne pa so se dogovorili, da mu bosta denar vrnili ter da se dobijo na omenjenem mestu. Ko je bil oškodovanec na kraju, sta se na kraj pripeljala neznanca, ter oškodovanca pretepla in mu poškodovala tudi vozilo. V zvezi prijavljenih kaznivih dejanj in sicer Tatvina, Nasilništvo in Poškodovanje tuje stvari še zbiramo obvestila in bomo podali kazensko ovadbo.

ČETRTEK

Popoldan smo bili obveščeni s strani odgovorne osebe iz trgovine na Kidričevi cesti in sicer je neznanec odtujil nekaj artiklov. V zvezi prijave bomo pregledali posnetke varnostnih kamer, katere imajo nameščene v trgovini in zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

PETEK

Okoli 12. ure smo na Ulici svežih idej v Velenju občanki zasegli več stvari za katere sumimo, da so prepovedane in sicer (posušeno zeleno rastlino, neznano rjave grudasto snov, ….). Zasežene stvari bomo poslali na analizo in po prejemu analize bomo ustrezno ukrepali.

Zvečer smo obravnavali tatvino električnega skiroja in sicer znamke XAOMI pro 2, skiro je bil zaklenjen s ključavnico, vrednost cca 500 EUR.

NEDELJA

Ob 13. uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Podgorju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da naj bi neznanec iz hiše, katera je namenjena za rušenje (potek avtoceste) odtujil bakrene cevi, radiatorje, pipe in črpalki za vodo. V zvezi tega nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Zvečer smo obravnavali tatvino električnega skiroja na Kidričevi cesti in sicer gre za električni skiro E-goni s22 črne barve z modrimi vilicami, vreden okoli 850 EUR, skiro ni bil zavarovan.

Ponoči pa smo obravnavali vlom v klet na Kosovelovi, kjer pa neznancu ni uspelo priti v notranjost kleti, tako da je nastala smo materialna škoda na vratih.

NAJDENI PREDMETI

V torek nas je občanka obvestila o najdbi kolesa in sicer gre za moško kolo, bele barve, neznane znamke, št. okvirja F6USB2048, rjavim sedežem in s plastično mrežo črne barve na prtljažnem delu. Kolo se nahaja na PP Velenje, slika kolesa je priložena.

SVETOVANJE

V zadnjem času obravnavamo veliko število tatvin koles oz. električnih skirojem. Ob tem bi svetoval, da lastniki koles oz. električnih skirojev le te fotografirate, si dokumentirate vse posebnosti o njem (številko okvirja in morebitne druge posebnosti). Svoja kolesa oz. električne skiroje parkirajte na mestih, kjer je namenjeno mesto za njih in jih seveda zaklenite.

Po možnostih ji parkirajte na vidnih mestih oz. mestih, katera so pod kakšnim videonadzorom. V kolikor pa pride do tatvine pa le te prijavite in s sabo prinesite vso dokumentacijo o njem ter morebitne fotografije.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Ob 120-letnici Planinskega društva Šoštanj bodo pripravili svečano prireditev

V torek, 5. marca 2024, bo v Kulturnem domu Šoštanj ob 18. uri potekala Svečana prireditev ob 120-letnici Planinskega društva Šoštanj....
Gospodarstvo

Za izvajanje javne gasilske službe letos namenjajo 1,7 milijona evrov

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je skupaj z namestnico predsednika Gasilske zveze Šaleške doline Renato Rupreht in predsedniki gasilskih društev podpisal pogodbe o javni gasilski službi za redno delovanje...
Šport

Knapi v nadaljevanju prvenstva suvereno do prve zmage

Danes, 02. marca, se je na Mestnem stadionu Ob jezeru odvijala nogometna tekma med ekipama NK Rudar Velenje in NK Fužinar. ...
Šport

Benjamin Mešanović na 51. evropskem prvenstvu za kadete, mladince in U21 v Gruziji zasedel 9. mesto

Karate klub Velenje je na tekmovanje Tbilisiju, glavnem mestu Gruzije, poslal tudi enega izmed svojih perspektivnih karateistov....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Pavel Papež

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Velenjcan copyright © 2023