PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 13. februarja 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET
TOREK

Zjutraj smo na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti voznika. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Zvečer smo v Škalah obravnavali prometno nesrečo, kjer se je voznik zaletel v vrata gostilne in s kraja odpeljal. Opravili smo ogled kraja, voznika smo izsledili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja sledi odločba o prekršku.

SOBOTA

Zjutraj smo na Cesti Františka Foita obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Ponoči smo zoper voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, odredili pridržanje. Zoper njega bomo podali obdožilni predlog.

JAVNI RED IN MIR
TOREK

Ponoči smo posredovali v lokalu v Velenju, kjer gost lokala ni upošteval navodila varnostnika ter mu grozil s pretepom. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

ČETRTEK

Dopoldan smo posredovali v trgovini v Šmartnem ob Paki, kjer je občan nadlegoval stranke. Kršitelja smo izsledili in mu izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Zvečer smo obravnavali kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, kjer se je osumljeni namerno približal oškodovanki. O kršitvi smo obveščali preiskovalnega sodnika, zaradi kršitve izrečenega ukrepa pa bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA
PONEDELJEK

Zjutraj smo na gradbišču v Paki pri Velenju obravnavali vlom v gradbeni kontejner, kjer je neznanec odtujil več gradbenega orodja v vrednosti cca 5000 EUR.

Ob 10. uri smo bilo obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini, kjer je partner, s katerim se prijaviteljica razhaja, vršil psihično in fizično nasilje nad njo. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega bomo podali kazensko ovadbo.

Nekaj pred 11. uro pa smo bili s strani osnovne šole v Velenju obveščeni, da je njihovega učenca pretepel njegov oče. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da je otroka kateri je bil pri očetu, saj starša ne živita skupaj, večkrat udaril njegov oče. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja in bomo zoper njega podali tudi kazensko ovadbo.

Ob 13. uri smo pred osnovno šolo v Velenju obravnavali medvrstniško nasilje, kjer je mladoletnik udaril in tako lahko telesno poškodoval učenca. Zoper mladoletnega osumljenca bomo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Popoldan smo v trgovini na Šaleški cesti obravnavali dve tatvini, kjer sta neznanca odtujila več artiklov.

Zvečer smo obravnavali tatvino kolesa znamke Nakamura model Fusion 2.0 št. okvirja AA01240109 temno modre barve.

Okoli polnoči smo v Lazah obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je bivši partner vršil psihično in fizično nasilje. Izrekli smo ukrep prepovedi približevanja, zoper osumljenega pa bomo podali kazensko ovadbo.

TOREK

Dopoldan smo obravnavali dve tatvini, kjer sta neznanca iz ene trgovine odtujila več kave, iz druge pa več parfumov. Za obema neznancema še zbiramo obvestila.

Popoldan smo obravnavali tatvino starejšega kolesa, modre barve znamke Scott, katerega je neznanec odtujil izpred ZD Velenje.

SREDA

Zjutraj smo obravnavali vlom v avtomat s pijačami, v Sončnem parku v Velenju, kjer pa neznanec ni nič odtujil.

PETEK

Dopoldan smo v Arnačah obravnavali tatvino, kjer je neznanec iz tovornega vozila odtujil gorivo.

Dopoldan smo na podlagi odredbe za hišno preiskavo, le to opravili na Vojkovi cesti. Pri osumljenemu smo našli in zasegli več prepovedane droge, kakor tudi več predmetov za katere sumimo, da so ukradeni in jih je osumljeni odkupoval. Pri preiskavi so bili najdeni tudi pirotehnični izdelki. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil s kazensko ovadbo priveden na sodišče, kjer je bilo zoper njega odrejen pripor. Zoper njega pa sledi tudi odločba o prekršku zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Tekom dneva smo bili obveščeni o osebah, ki pobirajo prostovoljne prispevke. Ob tem bi opozorili občane, da naj ne nasedajo takšnim osebam, saj gre v večini primerov za tujce, ki pa za takšno dejanje (pobiranje prispevkov) nimajo dovoljenja. V primeru, da boste opazili takšne osebe nas nemudoma o tem obvestite in si po možnosti zapomnite tudi njihov opis oz. kakšno vozilo uporabljajo.

Tekom dneva smo obravnavali tudi dve kaznivi dejanji Grožnje, kjer sta osumljena vsak v svojem primeru grozila oškodovancema. Zoper oba bomo podali kazensko ovadbo.

SOBOTA

Popoldan smo v trgovini na Šaleški cesti obravnavali tatvino, kjer je neznanec odtujil več artiklov v vrednosti cca 700 EUR.

Ponoči smo na Šercerjevi cesti obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini, kjer je bivši partner vršil psihično in fizično nasilje nad oškodovanko. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo.

Tekom noči smo obravnavali tudi vlom v lokal v Pesju, kjer je neznanec iz lokala odtujil več cigaret.

NEDELJA

Tekom dneva smo obravnavali vlom v nenaseljeno hišo v Pesju, kjer neznanec ni odtujil ničesar.

Zvečer smo bili obveščeni o vlomu v hiško na območju Kunta Kinte. Na kraju smo ugotovili, da je neznanec vlomil v hiško in da ni nič odtujil. V zvezi kaznivega dejanja in v cilju izsleditve storilca omenjenega kaznivega dejanja smo kasneje opravili kontrolo območja Kunta Kint, kjer smo osumljenega tudi izsledili. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo.

NAJDEN PREDMET
V torek je občan na PP Velenje prinesel kontaktni ključ za vozilo znamke Honda, z oznako na ključu CE 0891. Ključ se nahaja na PP Velenje, kjer ga lahko prevzame lastnik.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski rokometaši z močno predstavo premagali Novomeščane

V zadnji domači tekmi v mesecu novembru so rokometaši iz Velenja pokazali izjemno igro, premagali svoje tekmece iz Novega Mesta in slavili z rezultatom 31:20....
Obvestila

Danes in jutri popolna zapora Ceste XIV. Divizije zaradi asfaltiranja

Občane in uporabnike cest obveščamo, da bo danes, 15. novembra popoldan in jutri, 16. novembra, čez ves dan, Cesta XIV. Divizije zaradi asfaltirnih del popolnoma zaprta....
Policijsko poročilo

Resna nesreča pri delu v Velenjskem podjetju

V enem izmed podjetij v Velenju so se soočili z resno nesrečo pri delu, ki je pustila hude posledice za eno od zaposlenih....
Šport

Karate klub Velenje blestel na Mladinskem državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah

Slovenske Konjice so v soboto, 11. novembra 2023 gostile navdušujoč dogodek v svetu karateja, Mladinsko državno prvenstvo 2023. V tej prestižni športni prireditvi je izstopal Karate klub Velenje s svojimi...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Štefan Pečnik

Stanislava Forneci

Jože Lavre

Velenjcan copyright © 2023