PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. junij 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 9.08 smo obravnavali kaznivo dejanje grožnje, kasneje ob 12.35 pa kaznivo dejanje Velike tatvine v Janškovem selu, kjer je neznanec vlomil v klet in ukradel ročno kosilnico.

Ob 14.24 so policisti v Topolšici ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu avtomobil zasegli, sodniku pa bodo poslali obdolžilni predlog.

Ob 17.10 smo obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila pri odcepu za Dobrno. Še eno prometno nesrečo z materialno škodo smo obravnavali ob 20.33 v Šaleku. V obeh primerih je povzročitelj kraj prometne nesreče zapustil brez, da bi nudil svoje podatke drugemu udeležencu.

PETEK

V petek ob 8.00 nas je prodajalka iz ene od trgovin v Velenju obvestila, da sta mlajši ženski izvršili tatvino artiklov v vrednosti 265€. Policisti so si ogledali video posnetke, zbrali prva obvestila, na državno tožilstvo pa bodo poslali kazensko ovadbo. 

Ob 11.55 je na policijsko postajo prišel občan, ki je na bankomatu pozabil dvignjeno gotovino, to pa si je neznani storilec, protipravno prilastil. Policisti bodo zbrali obvestila in napisali kazensko ovadbo. 

Obravnavali smo tudi kršitev sodne prepovedi in tri prometne nesreče v katerih je nastala gmotna škoda. Ob 14.45 smo obravnavali prometno nesrečo motorista, ki se je zgodila v Podkraju pri Velenju. Policisti so ugotovili, da je motorist s sopotnikom, zaradi vožnje preblizu desnega roba cestišča, zapeljal v jarek.  Oba sta se lažje telesno poškodovala. Policisti bodo vozniku izdali plačilni nalog.

V nočni izmeni so policisti obravnavali vlom v stanovanje na Zidanškovi v Velenju, ob 2.13 pa so policisti občana opozorili zaradi predvajanja preglasne glasbe. 

SOBOTA

V soboto je k nam prišla občanka s svojim mladoletnim sinom in prijavila, da je neznanec, sinu ukradel kolo, ki ga je v ponedeljek pustil pred Rdečo dvorano.

Ob 11.02 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila, da ji je neznanec, v trgovini na Selu, iz torbice ukradel denarnico in mobilni telefon. Policisti bodo zbrali obvestila in državnemu tožilcu poslali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine.

Ob 12.05 so policisti posredovali v Šaleku, kjer je sosed napadel sosedo in se do nje vedel neprimerno. Ko bodo policisti zbrali vsa obvestila, bodo sosedu izdali plačilni nalog.

Ob 18.45 so policisti posredovali na Cesti Simona Blatnika, kjer se je še en sosed neprimerno vedel do sosede. Tokrat bodo policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje, zoper soseda napisali kazensko ovadbo. 

Obravnavali smo še kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe na Kidričevi cesti, in poskus vloma v hišo na Cesti I v Velenju.

NEDELJA

V nedeljo ob 8.07 smo obravnavali poškodovanje tuje stvari v Prelski ob 23.31 pa smo opravili ogled drvarnice v Paki pri Velenju kjer je manjši požar lastnik pogasil, sam. Ker ni bilo znakov, da bi bila za požar odgovorna tretja oseba, smo državnemu tožilcu poslali poročilo.

ZA KONEC

Vse uporabnike lahkih motornih vozil (predvsem električnih skirojev) opozarjamo, da vozil ne predelujejo, da dosledno upoštevajo prometne predpise predvsem pa, da za vožnjo uporabljajo prometne površine, kjer se je s tovrstnimi vozili dovoljeno voziti.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Šport

Rokometni klub Velenje nadaljuje sodelovanje z dvema vratarjema

Rokometni klub Gorenje Velenje je okrepil svoje vrste z nadaljevanjem sodelovanja z dvema ključnima igralcema....
Družba

VIDEO: Prepoznate osebe na posnetkih vandalizma na sistemu za izposojo kolec BICY?

Mestna občina Velenje je objavila kratek povzetek nekaterih vandalističnih dejanj na sistemu za izposojo koles BICY. Prepoznate koga?...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023