PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. december 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 13.25 je občanka na policijski postaji prijavila izgubo denarnice, kasneje je ugotovila, da je nekdo poskušal zlorabiti njeno kreditno kartico. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, poskusa velike tatvine, bomo na okrožno državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 14.10 je občan iz Šmartnega ob Paki dežurnemu policistu povedal, da ga je udaril sosed. Ugotovili smo, da ga je lažje telesno poškodoval. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, lahka telesna poškodba, bomo zbrali vsa obvestila in obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo. 

Ob 15.05 smo bili napoteni v Šoštanj, kjer občan, ki je kršil določila zakona o varstvu javnega reda in miru, mestnemu redarju ni hotel pokazati svoje osebne izkaznice, da bi lahko redar ugotovil njegovo identiteto. Pred prihodom policistov si je občan premislil in redarju pokazal osebni dokument. Redar pa je izvedel postopek o prekršku. 

V četrtek smo obravnavali štiri prometne nesreče I. kategorije v katerih je nastala gmotna škoda. V eni od teh prometnih nesreč bomo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje na tožilstvo poslali kazensko ovadbo, povzročitelj je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržan do streznitve. 

PETEK

Ob 7.00 nas je občanka obvestila, da jo je pred podjetjem Gorenje v Velenju, ko se je peljala s kolesom, zbil voznik osebnega avtomobila. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti kolesarke za katero bo prekrškovni organ določil višino kazni. 

Ob 9.19 smo bili obveščeni, da je pred podjetjem Gorenje tovorno vozilo zbilo delavko. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zbil peško in jo huje telesno poškodoval. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe iz malomarnosti bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 11.00 nas je občan obvestil, da je neznanec na Kidričevi cesti ljudem vsiljeval vrtnice za katere je hotel denar, prispevki naj bi bili za bolnega otroka. Policisti ga sicer niso izsledili tako da smo dogodek zabeležili v naše poročilo. Vsem občanom pa ob tem zapisu svetujemo, da so izredno pazljivi pri tovrstnih donacijah, ki bi naj bile dobronamerne. V ogromno primerih se izkaže, da temu ni tako temveč se za pretvezo, ki je namenjena sočutju drugih skriva goljufija, ki je zasnovana na način, da iz ljudi izvleče čim več denarja, ki pa ni namenjen dobremu. Svetujemo vam, da denar za dobrodelne namene nakazujete za to registriranim organizacijam oziroma le tistim posameznikom, ki jih poznate.

Ob 12.33 so nas iz trezorja banke obvestili, da so pri štetju denarja naleteli na bankovec, ki je najverjetneje ponarejen. Bankovec za 50€ smo zasegli in ga poslali na analizo. Če se izkaže, da gre dejansko za ponaredek bomo primer odstopili policistom Policijske postaje Celje, saj je bil bankovec vnovčen na njihovem območju. 

Ob 16.20 smo še enkrat morali nuditi pomoč redarju, ki se mu občan ni hotel izkazati z osebnim dokumentom, da bi lahko ugotovil njegovo identiteto. Ko so policisti prišli na kraj je občan le pokazal osebni dokument. Mestni redar je postopek o prekršku izvedel. Vsem občanom svetujemo, da so pri postopkih z mestnimi redarji spoštljivi in upoštevajo njihove zakonite ukaze, ki so v skladu z veljavno zakonodajo. Zoper navedenega občana bodo policisti izvedli še ukrep zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici. 

Ob 16.53 smo v Šoštanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila, zaradi izsiljevanja prednosti na prehodu za pešce zbil deklico, ki je skupaj s sošolko prečkala cesto. Policisti so ugotovili, da je deklica utrpela hujšo telesno poškodbo. Voznika bodo policisti kazensko ovadili. 

V petek smo obravnavali še štiri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Policisti so ugotovili, da je občan pri znancu pred pol leta naročil osebni avtomobil iz Nemčije in mu izročil 600€ gotovine. Ker avtomobila še ni dobil in mu znanec denarja ni vrnil se je odločil, da bo dejanje prijavil na policiji. Zaradi kaznivega dejanja bomo zbrali obvestila in na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Čez dan smo obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih je nastala gmotna škoda. 

NEDELJA

Tudi nedeljo so zaznamovale prometne nesreče. Ena od njih se je zgodila v Paki pri Velenju, kjer je voznik zapeljal s ceste, se zaletel v avtobusno postajo in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Za avtobusno postajo so morali poskrbeti delavci cestnega podjetja, ker je obstajala nevarnost, da se bi podrla.

Poleg treh prometnih nesreč z materialno škodo, smo v nedeljo obravnavali še poškodovanje pnevmatik na vozilu in kaznivo dejanje zatajitve.

Nočno izmeno smo začeli z obvestilom, da v Šaleku mečejo petarde. Policisti so opravili kontrolo okolice vendar kršiteljev niso našli. 

Za konec pa opozorilo glede uporabe pirotehničnih izdelkov. Ker fotografija pove veliko več kot besede, smo vam tokrat priložili še infografiko, ki poučuje o varni in zakoniti uporabi pirotehničnih izdelkov.

https://i.imgur.com/iuKsFu8.png

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja igrali neodločeno 25:25

Rokometaši Slovenj Gradca in Gorenja Velenja so se v 9. krogu lige NLB razšli brez zmagovalca s 25:25 (14:12)....
Družba

Šoštanjski Autotech zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta 2023

Izbor "Mladi podjetnik leta 2023" je bil dogodek, ki je izpostavil inovativne in nadarjene mlade podjetnike v Sloveniji. Letošnji zmagovalec je bil Seudin Softić iz podjetja Autotech. Dogodek je priložnost...
Družba

Po obilnih padavinah vremensko mirnejši dnevi

Po obilnih padavinah, ki so Slovenijo dosegle v minulih dneh, Agencija RS za okolje (Arso) za prihodnje dni napoveduje vremensko mirnejše dogajanje. Nekatere reke se bodo v manjšem obsegu sicer...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023