Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. december 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 13.25 je občanka na policijski postaji prijavila izgubo denarnice, kasneje je ugotovila, da je nekdo poskušal zlorabiti njeno kreditno kartico. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, poskusa velike tatvine, bomo na okrožno državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 14.10 je občan iz Šmartnega ob Paki dežurnemu policistu povedal, da ga je udaril sosed. Ugotovili smo, da ga je lažje telesno poškodoval. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, lahka telesna poškodba, bomo zbrali vsa obvestila in obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo. 

Ob 15.05 smo bili napoteni v Šoštanj, kjer občan, ki je kršil določila zakona o varstvu javnega reda in miru, mestnemu redarju ni hotel pokazati svoje osebne izkaznice, da bi lahko redar ugotovil njegovo identiteto. Pred prihodom policistov si je občan premislil in redarju pokazal osebni dokument. Redar pa je izvedel postopek o prekršku. 

V četrtek smo obravnavali štiri prometne nesreče I. kategorije v katerih je nastala gmotna škoda. V eni od teh prometnih nesreč bomo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje na tožilstvo poslali kazensko ovadbo, povzročitelj je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržan do streznitve. 

PETEK

Ob 7.00 nas je občanka obvestila, da jo je pred podjetjem Gorenje v Velenju, ko se je peljala s kolesom, zbil voznik osebnega avtomobila. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti kolesarke za katero bo prekrškovni organ določil višino kazni. 

Ob 9.19 smo bili obveščeni, da je pred podjetjem Gorenje tovorno vozilo zbilo delavko. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zbil peško in jo huje telesno poškodoval. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe iz malomarnosti bomo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 11.00 nas je občan obvestil, da je neznanec na Kidričevi cesti ljudem vsiljeval vrtnice za katere je hotel denar, prispevki naj bi bili za bolnega otroka. Policisti ga sicer niso izsledili tako da smo dogodek zabeležili v naše poročilo. Vsem občanom pa ob tem zapisu svetujemo, da so izredno pazljivi pri tovrstnih donacijah, ki bi naj bile dobronamerne. V ogromno primerih se izkaže, da temu ni tako temveč se za pretvezo, ki je namenjena sočutju drugih skriva goljufija, ki je zasnovana na način, da iz ljudi izvleče čim več denarja, ki pa ni namenjen dobremu. Svetujemo vam, da denar za dobrodelne namene nakazujete za to registriranim organizacijam oziroma le tistim posameznikom, ki jih poznate.

Ob 12.33 so nas iz trezorja banke obvestili, da so pri štetju denarja naleteli na bankovec, ki je najverjetneje ponarejen. Bankovec za 50€ smo zasegli in ga poslali na analizo. Če se izkaže, da gre dejansko za ponaredek bomo primer odstopili policistom Policijske postaje Celje, saj je bil bankovec vnovčen na njihovem območju. 

Ob 16.20 smo še enkrat morali nuditi pomoč redarju, ki se mu občan ni hotel izkazati z osebnim dokumentom, da bi lahko ugotovil njegovo identiteto. Ko so policisti prišli na kraj je občan le pokazal osebni dokument. Mestni redar je postopek o prekršku izvedel. Vsem občanom svetujemo, da so pri postopkih z mestnimi redarji spoštljivi in upoštevajo njihove zakonite ukaze, ki so v skladu z veljavno zakonodajo. Zoper navedenega občana bodo policisti izvedli še ukrep zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici. 

Ob 16.53 smo v Šoštanju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila, zaradi izsiljevanja prednosti na prehodu za pešce zbil deklico, ki je skupaj s sošolko prečkala cesto. Policisti so ugotovili, da je deklica utrpela hujšo telesno poškodbo. Voznika bodo policisti kazensko ovadili. 

V petek smo obravnavali še štiri prometne nesreče v katerih je nastala zgolj gmotna škoda. 

SOBOTA

V soboto smo obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Policisti so ugotovili, da je občan pri znancu pred pol leta naročil osebni avtomobil iz Nemčije in mu izročil 600€ gotovine. Ker avtomobila še ni dobil in mu znanec denarja ni vrnil se je odločil, da bo dejanje prijavil na policiji. Zaradi kaznivega dejanja bomo zbrali obvestila in na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo. 

Čez dan smo obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih je nastala gmotna škoda. 

NEDELJA

Tudi nedeljo so zaznamovale prometne nesreče. Ena od njih se je zgodila v Paki pri Velenju, kjer je voznik zapeljal s ceste, se zaletel v avtobusno postajo in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Za avtobusno postajo so morali poskrbeti delavci cestnega podjetja, ker je obstajala nevarnost, da se bi podrla.

Poleg treh prometnih nesreč z materialno škodo, smo v nedeljo obravnavali še poškodovanje pnevmatik na vozilu in kaznivo dejanje zatajitve.

Nočno izmeno smo začeli z obvestilom, da v Šaleku mečejo petarde. Policisti so opravili kontrolo okolice vendar kršiteljev niso našli. 

Za konec pa opozorilo glede uporabe pirotehničnih izdelkov. Ker fotografija pove veliko več kot besede, smo vam tokrat priložili še infografiko, ki poučuje o varni in zakoniti uporabi pirotehničnih izdelkov.

https://i.imgur.com/iuKsFu8.png

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Na gradu Forhtenek včeraj pripravili prvomajsko srečanje

Turistično društvo Pristava je letos že tridesetič pripravilo tradicionalno prvomajsko srečanje na prireditvenem prostoru pod razvalinami gradu Forhtenek....
Družba

Velenje v znamenju mladosti in mladostne energije: že v petek vas čaka pomladni sejem s koncertom Kvartopircev in Mance Špik

Topli majski dnevi so mestno jedro prelevili v živahno in razigrano okolje. Mladostno razposajeno vzdušje bo v Velenju zaznamovalo celoten mesec, namenjeno tako mladim Velenjčanom kot tudi vsem, ki se...
Družba

Novo v Deželi zabave – paintball za otroke

V začetku aprila se je v okolici Velenja odprl nov prostor za praznovanja otroških rojstnih dni. Od 15. maja dalje pa bodo imeli v ponudbi tudi paintball za otroke in...
Družba

Vabljeni na brezplačno tematsko vodenje po Starem Velenju in Vili Bianca

Kako dobro pa vi poznate svoje mesto? Prihajajoče brezplačno tematsko vodenje z naslovom "Poznaš svoje mesto?" vas vabi na raziskovanje zgodovinskega zaklada, ki ga skriva Vila Bianca in staro mestno...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023