Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. september 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 14.24 so policisti v Šentvidu pri Zavodnju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil motorist lažje telesno poškodovan, zaradi neprilagojene vožnje glede na stanje vozišča.

Ob 19.07 je na policijsko postajo pristopil občan in prijavil grožnje, ki mu jih je izrekel znanec. Zbrane informacije bodo uporabljene pri preiskavi, in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje bo na tožilstvo poslana kazenska ovadba.

Ob 19.18 je občan prijavil tatvino kolesa, ki ga je neznanec ukradel na Partizanski cesti v Velenju. O tatvini bomo obvestili državnega tožilca, ki mu bomo poslali kazensko ovadbo, vendar je pomembno poudariti, da oškodovanec pregona neznanega storilca ni zahteval.

PETEK

V petek smo obravnavali kaznivo dejanje poslovne goljufije, poškodovanje osebnega avtomobila in tatvino artiklov v trgovini na Šaleški cesti.

Ob 15.07 se je na Partizanski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik e-skiroja. Voznik e-skiroja je utrpel hujše telesne poškodbe.

Ob 17.00 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila tatvino registrskih tablic. O okoliščinah tatvine bomo zbirali obvestila in na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V petek smo dvema občanoma zasegli substance, za katere smo sumili, da gre za prepovedano drogo. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

SOBOTA

V soboto ob 6.37 je na policijsko postajo poklical občan, ki je prijavil vlom v vrtno uto. Policisti so ugotovili, da je neznanec ukradel električno orodje in lastnika oškodoval za okoli 700€. Policisti bodo zbirali obvestila in na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V soboto smo obravnavali tudi prometno nesrečo na Selu, v kateri ni bilo poškodovanih. Policisti so od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Ob 16.55 smo na Partizanski cesti obravnavali še eno tatvino kolesa. Tudi o tej tatvini bomo obvestili državnega tožilca, ki mu bomo poslali kazensko ovadbo.

Ob 20.10 so policisti opravili ogled kraja dogodka na Slemenu, kjer je motorist padel in se poškodoval. Policisti so ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, ter kršil določila zakona o ohranjanju narave. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

NEDELJA

V nedeljo smo obravnavali tatvino kolesa v Šoštanju.

ZA KONEC

V zadnjem času smo priča povečanju števila tatvin koles. Da bi zaščitili svoja kolesa, je ključno, da sprejmemo preventivne ukrepe. Najprej, vedno zaklepajte svoje kolo s kakovostno ključavnico in ga pripnite na stojalo ali trdno točko. Poleg tega je pametno svoje kolo fotografirati in si zapisati serijsko številko kolesa, kar lahko olajša iskanje kolesa v primeru tatvine.

V Velenju trenutno poteka Pikin festival, ki privablja veliko število otrok in obiskovalcev v mesto. V tem času bi radi opozorili vse voznike, da so pozorni na večje število otrok na ulicah in prehodih za pešce ter vožnjo prilagodijo razmeram. Varnost otrok je naša skupna odgovornost.

Obiskovalce Pikinega festivala pa pozivamo k previdnosti in pozornosti do svojih osebnih predmetov. Ker je festival živahen in poln dogajanja, se lahko hitro zgodi, da postanemo manj pozorni na svoje stvari. Zato priporočamo, da svoje torbice, denarnice in druge osebne predmete nosite varno in jih ne puščate brez nadzora. Skupaj lahko poskrbimo, da bo Pikin festival prijetno in varno doživetje za vse.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Utrinki

Včeraj v Knjižnici Velenje ob soju 200 sveč, potekal koncert priznanih umetnic

Včeraj, 08. februarja, je ob Slovenskem kulturnem prazniku potekal Koncert ob soju luči....
Šport

Rokometaši RK Gorenje Velenje morali priznati premoč danski ekipi Skjern

Velenjski rokometaši so doživeli težek poraz na prvi tekmi glavnega dela Lige Evropa proti danski ekipi Skjern. Kljub obetavnemu začetku, kjer so vodili s 3:1 po dveh minutah, je velenjski...
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Kronika

V petkovi prometni nesreči na Partizanski cesti huje poškodovana peška

V peter, 2. februarja, so policisti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila poškodovana ena oseba....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Organizatorji zagotovili dodatne vstopnice za jutrišnjo tekmo Slovenija – Francija

Vstopnice, ki so bile v prodaji za jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo med reprezentancama Slovenije in Francije so razprodane....
Obvestila

Na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujili večino cvetja

Na Občini Šoštanj z obžalovanjem ugotavljajo, da je bila na pokopališču Podkraj z družinskega groba Destovnikovih odtujena večina cvetja....
Obvestila

Upokojil se bo specialist ortoped dr. Milorad Puvalić

Iz ZD Velenje sporočajo, da se bo z 2. 4. 2024 upokojil specialist ortoped dr. Milorad Puvalić. Zahvaljujejo se mu za njegovo predano, strokovno in humano delo ter mu želijo...
Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....

Zadnje osmrtnice

Pavel Papež

Vinko Muš

Stanislava Verhovnik Dušak

Velenjcan copyright © 2023