PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. september 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.ČET...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek ob 14.24 so policisti v Šentvidu pri Zavodnju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil motorist lažje telesno poškodovan, zaradi neprilagojene vožnje glede na stanje vozišča.

Ob 19.07 je na policijsko postajo pristopil občan in prijavil grožnje, ki mu jih je izrekel znanec. Zbrane informacije bodo uporabljene pri preiskavi, in zaradi suma storitve kaznivega dejanja Grožnje bo na tožilstvo poslana kazenska ovadba.

Ob 19.18 je občan prijavil tatvino kolesa, ki ga je neznanec ukradel na Partizanski cesti v Velenju. O tatvini bomo obvestili državnega tožilca, ki mu bomo poslali kazensko ovadbo, vendar je pomembno poudariti, da oškodovanec pregona neznanega storilca ni zahteval.

PETEK

V petek smo obravnavali kaznivo dejanje poslovne goljufije, poškodovanje osebnega avtomobila in tatvino artiklov v trgovini na Šaleški cesti.

Ob 15.07 se je na Partizanski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik e-skiroja. Voznik e-skiroja je utrpel hujše telesne poškodbe.

Ob 17.00 je na policijsko postajo prišla občanka, ki je prijavila tatvino registrskih tablic. O okoliščinah tatvine bomo zbirali obvestila in na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V petek smo dvema občanoma zasegli substance, za katere smo sumili, da gre za prepovedano drogo. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

SOBOTA

V soboto ob 6.37 je na policijsko postajo poklical občan, ki je prijavil vlom v vrtno uto. Policisti so ugotovili, da je neznanec ukradel električno orodje in lastnika oškodoval za okoli 700€. Policisti bodo zbirali obvestila in na tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

V soboto smo obravnavali tudi prometno nesrečo na Selu, v kateri ni bilo poškodovanih. Policisti so od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Ob 16.55 smo na Partizanski cesti obravnavali še eno tatvino kolesa. Tudi o tej tatvini bomo obvestili državnega tožilca, ki mu bomo poslali kazensko ovadbo.

Ob 20.10 so policisti opravili ogled kraja dogodka na Slemenu, kjer je motorist padel in se poškodoval. Policisti so ugotovili, da je motorist vozil pod vplivom alkohola, ter kršil določila zakona o ohranjanju narave. O prekršku bo odločal prekrškovni organ.

NEDELJA

V nedeljo smo obravnavali tatvino kolesa v Šoštanju.

ZA KONEC

V zadnjem času smo priča povečanju števila tatvin koles. Da bi zaščitili svoja kolesa, je ključno, da sprejmemo preventivne ukrepe. Najprej, vedno zaklepajte svoje kolo s kakovostno ključavnico in ga pripnite na stojalo ali trdno točko. Poleg tega je pametno svoje kolo fotografirati in si zapisati serijsko številko kolesa, kar lahko olajša iskanje kolesa v primeru tatvine.

V Velenju trenutno poteka Pikin festival, ki privablja veliko število otrok in obiskovalcev v mesto. V tem času bi radi opozorili vse voznike, da so pozorni na večje število otrok na ulicah in prehodih za pešce ter vožnjo prilagodijo razmeram. Varnost otrok je naša skupna odgovornost.

Obiskovalce Pikinega festivala pa pozivamo k previdnosti in pozornosti do svojih osebnih predmetov. Ker je festival živahen in poln dogajanja, se lahko hitro zgodi, da postanemo manj pozorni na svoje stvari. Zato priporočamo, da svoje torbice, denarnice in druge osebne predmete nosite varno in jih ne puščate brez nadzora. Skupaj lahko poskrbimo, da bo Pikin festival prijetno in varno doživetje za vse.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Usnjarstvo skozi čas: 6. Simpozij razkriva bogato dediščino

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem je potekal 6. simpozij, ki je združil strokovnjake in ljubitelje usnjarstva, s poudarkom na zgodovinski in tehnični dediščini ter vključevanju mladih....
Gospodarstvo

Nova stanovanjska soseska obeta sodobno bivanje v Stari vasi

Velenje sprejema velik korak naprej v urbanem razvoju s sprejetjem Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu (OPPN) za območje Stara vas. Ta načrt, ki se osredotoča na preoblikovanje območja nekdanje...
Družba

Gorenje Keramika: Konec ene dobe in nov začetek za zaposlene

Gorenje Keramika, edini slovenski proizvajalec keramičnih ploščic, bo do konca leta 2023 ustavil proizvodnjo zaradi energetske intenzivnosti in visokih stroškov, ki so posledica globalnih tržnih sprememb in vojne v Ukrajini....
Družba

Uspešno zaključeno usposabljanje za projektnega managerja pravičnega prehoda v SAŠA regiji

V prostorih Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice v Velenju je nedavno potekala slovesnost, kjer so 46 udeležencem podelili certifikate za uspešno zaključeno usposabljanje "Projektni manager za pravični prehod". Ta posebno usposabljanje je...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen

Prižig praznične razsvetljave v Velenju bo zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, in sicer se bomo čarobnemu decembru naproti uradno podali v nedeljo, 3. 12. 2023....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....
Obvestila

Predvidene kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste

Jutri, 23. novembra bodo zaradi del kratkotrajne zapore Ljubljanske ceste. V petek, 24. novembra pa bo popolna zapora predvidoma od 8. do 15. ure....
Obvestila

Napredna terapija za inkontinenco v ZD Velenje

V Zdravstvenem domu (ZD) Velenje se je zgodil pomemben napredek na področju fizioterapije. Enota za fizioterapijo je bogatejša za napreden aparat, vreden skoraj 40 tisoč evrov, ki se uporablja predvsem...

Zadnje osmrtnice

Jože Lavre

Cecilija Hudobreznik

Kristina Hartman

Velenjcan copyright © 2023