Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. april 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič. PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Dopoldan smo na Partizanski cesti ustavili voznico osebnega avtomobila. Pri kontroli smo ugotovili, da ne izpolnjuje pogojev za udeležbo v cestnem prometu oz. nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo ji je bilo zaseženo, zoper njo pa smo podali obdožilni predlog.

Ob 11. uri smo na parkirišču podjetja na Partizanski cesti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Povzročitelja smo izsledili in bomo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Popoldan smo bili s strani zdravstvene ustanove obveščeni o poškodbi otroka. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost otroku na prehodu za pešce in s kraja odpeljal. Povzročitelja smo izsledili in ugotovili, da je v času prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bomo uvedli prekrškovni postopek.

Ponoči smo pri kontroli prometa v Šmartnem ob Paki ustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika smo odredili pridržanje in bomo zoper njega podali obdožilni predlog.

SREDA

Ponoči smo na obvestilo občana, da voznik osebnega avtomobila vijuga po cesti na relaciji Dobrna – Velenje le tega ustavili. Pri kontroli prometa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in smo zoper njega odredili pridržanje. Zoper njega smo podali obdožilni predlog. Obenem bi se zahvalil občanu zaradi klica, saj bi v nasprotnem primeru (da ne bi obvestil policije) lahko prišlo do kakšnih hujših posledic.

ČETRTEK

Popoldan smo občanu zaradi neizpolnjevanja pogojev za udeležbo v cestnem prometu oz. brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa smo podali obdožilni predlog.

NEDELJA

Popoldan smo v Skornem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

PONEDELJEK

Popoldan smo v Šmartnem ob Paki obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami do katere je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motornega kolesa. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Dopoldan se je na PP zglasila občanka in prijavila, da jo bivši partner zasleduje zaradi česar se počuti ponižano. V zvezi suma storitve prekrška bomo nadaljevali z zbiranjem obvestil in bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

ČETRTEK

Zvečer smo v Šaleku obravnavali kršitev javnega reda in miru, in sicer je med bivšima partnerja pri predaji otrok prišlo do zmerjanja. Zoper oba bomo uvedli prekrškovni postopek.

PETEK

Dopoldan smo bili s strani občana obveščeni, da v garažah na Gorici prebivata dva brezdomca. Na kraju smo dejansko ugotovili navedbe prijavitelja in smo obema izdali plačilni nalog.

Popoldan smo v Škalah obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer naj bi občan kršil javni red in mir s tem da se je nespodobno vedel na javnem kraju in s kraja odšel. Malce kasneje pa je navedeni kršitelj na PP Velenje prijavil, da je bil napaden s strani občanov. V zvezi prijave kršitve in naznanitve kaznivega dejanja še zbiramo obvestila.

Ponoči smo zaradi motenja nočnega počitka občanu v Šaleku izrekli opozorilo.

NEDELJA

Popoldan smo v Metlečah obravnavali kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, kjer se je oseba, katera ima veljaven ukrep prepovedi približevanja, približala oškodovanki. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Dopoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je oškodovanka prejela grozilno pismo. Za ugotovitev osumljenca še zbiramo obvestila in bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Okoli 10. ure smo bili obveščeni o tatvini vrtnega orodja iz trgovine na Celjski cesti v vrednosti cca 150 EUR.

Popoldan smo obravnavali tatvino gorskega kolesa, znamke Lombardo, črne barve, vrednega cca 450 EUR.

TOREK

Popoldan smo bili obveščeni o ponarejenem bankovcu za 100 EUR. Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil bankovec vnovčen na območju Šoštanja. Ob tem bi opozoril občane, da bodite pri poslovanju z denarjem pozorni na ponarejene bankovce.

Zvečer smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje. Pri zbiranju obvestil in ogledu kraja smo ugotovili, da je NN s primernim orodjem na vzvod vlomil v stanovanje. Iz stanovanje je bila odtujena zlatnina in denar.

Ker v zadnjem času obravnavamo kar nekaj vlomov v stanovanje oz. hiše bi občane opozoril na samozaščitna ravnanja in sicer zaklepanje stanovanj, kakor tudi namestitve morebitnih varnostnih kamer oz. alarmov. Svetovali bi vam tudi, da v kolikor zapuščate stanovanje oz. hišo, da v stanovanju pustite kakšno prižgano luč, da dajate videz da je nekdo doma in s tem lahko odvrnete storilca da bi vlomil.

SREDA

Dopoldan smo obravnavali vlom v klet, kjer je NN iz nje odtujil motorni kolesi, starodobnika

 1. znamke BMW R25, letnik okoli 1950 temnomodre barve z enim sedežem

 2. znamke NSU 175, letnik okoli 1960, črne barve

ČETRTEK

Zjutraj smo na Efenkovi obravnavali vlom v avtomobil, kjer je NN iz njega odtujil orodje, znamke Makita, vredno cca 2000 EUR. Na Efenkovo pa smo odšli še zvečer, kjer smo obravnavali še en vlom in sicer je NN vlomil v kombi. NN je iz kombija odtujil več orodja.

Zvečer pa smo na Gorici obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, kjer je osumljenka napadla prijaviteljico in jo lahko telesno poškodovala.

SOBOTA

Okoli 12. ure smo bili obveščeni, da naj bi izvenzakonski partner na Jenkovi napadel prijaviteljico. Na kraju je bilo pri zbiranju obvestil ugotovljeno, da je osumljeni že nekaj časa vršil psihično in tudi fizično nasilje nad partnerko. V zvezi kaznivega dejanja smo osumljenemu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kakor tudi bomo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Ponoči oz. zgodaj zjutraj smo pred lokalom na Koroški cesti obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, kjer je zaenkrat še neznani storilec telesno poškodoval prijavitelja.

PONEDELJEK

Dopoldan smo na Šaleški cesti obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer smo osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja. Zoper njega pa sledi kazenska ovadba.

Ob 11.15 uri pa smo posredovali v Šaleku, kjer je prišlo do spora in tudi pretepa. Na kraju so bila zbrana obvestila, opravljen ogled kraja, zoper udeleženca oz. osumljenca pa bomo napisali kazensko ovadbo zaradi Nasilništva, kakor tudi kaznivega dejanja Grožnje.

NAJDENI PREDMETI

V ponedeljek smo od občana sprejeli žensko rjavo torbico, znamke Brunitti, katero je našel na Kidričevi cesti v Velenju. Lastnik jo lahko prevzame na PP Velenje.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Gospodarstvo

Vlada o programu odprave posledic škode po avgustovskih poplavah

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem s poplavami in plazovi 4. avgusta 2023. Program...
Družba

Dokumentarni film Mirana Rudana z naslovom Amen, so si v četrtek ogledali tudi v Šoštanju

V Kulturnem domu Šoštanj je v četrtek, 25. aprila, potekal ogled filma "Amen - življenjska zgodba Mirana Rudana", ki sta ga organizirala Društvo zabava in Zavod za kulturo Šoštanj....
Gospodarstvo

Plastika Skaza lani z upadom prihodkov in dobička

Podjetje Plastika Skaza je lani ustvarilo 39,2 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje, kar je devet odstotkov manj kot leta 2022. Čisti dobiček pa se je s 316.580 evrov v...
Kronika

23-letnik z izsiljevanjem od mladoletnic pridobival intimne fotografije in videoposnetke

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so prejšnji teden opravili hišno preiskavo pri 23-letnemu moškemu z območja Policijske uprave Celje, ki je osumljen storitve kaznivih dejanj prikazovanje, izdelava, posest...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023