PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 11. april 2022

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.PRO...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

TOREK

Popoldan smo na Šaleški cesti obravnavali prometno nesrečo s pobegom do katere je prišlo zaradi nepravilne spremembe strani vožnje povzročitelja. Opravili smo ogled kraja prometne nesreče, ter pri zbiranju obvestil pridobili tudi informacijo glede pobeglega voznika oz. vozila. Zoper povzročitelja sledi odločba o prekršku.

PETEK

Dopoldan smo na Vinskogorskem klancu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila. Nihče ni bil telesno poškodovan, povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

Popoldan smo pri Velenjki obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Dopoldan smo na Celjski cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

Zvečer smo posredovali na Cesti Simona Blatnika, kjer je prišlo do spora med sosedoma. Na kraju smo ugotovili, da je kršitelj izrekel nekaj žaljivk proti sosedi. Zaradi kršitve javnega red in miru mu bomo izdali plačilni nalog.

Malo pred polnočjo smo odšli na intervencijo na Jenkovo cesto, kjer je prišlo do spora med zakoncema. Na kraju smo ugotovili, da sta zakonca v ločitvenem postopku in da sta oba kršila javni red in mir, zaradi česar smo obema izdali plačilni nalog.

TOREK

Popoldan smo občanu na Šaleški cesti zasegli snov, za katero sumimo da je prepovedana substanca. Snov bomo poslali na analizo in ko bomo prejeli pozitivno analizo bomo zoper občana napisali odločbo o prekršku.

SREDA

Popoldan smo posredovali v eni izmed trgovin v Velenju, kjer se zaposleni ni strinjal z izredno odpovedjo in pri tem kršil javni red in mir. Zaradi kršitve smo mu izdali plačilni nalog.

ČETRTEK

Ponoči smo posredovali v Šaleku, kjer je prišlo do verbalnega spora med hčerko in mamo. Na kraju smo ugotovili, da je do spora med njima prišlo zaradi očitkov, da je hčerka prišla domov pod vplivom alkohola. Kršiteljico smo na prekršek opozorili.

PETEK

Zvečer se je na PP Velenje zglasila občanka, katera je prijavila kršitev javnega reda in miru, saj naj bi jo ozmerjal zaposleni v trgovini in sicer je do spora prišlo zaradi parkiranja v okolici. V zvezi kršitve bomo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, kjer je neznanec poškodoval oz. porisal obe bočni strani vozila. Na vozilu je nastala materialna škoda v višini cca. 1000 EUR.

TOREK

Popoldan smo na Gorici od občana sprejeli ovadbo za kaznivo dejanje Grožnje, saj je osumljeni oškodovancu grozil da ga bo ubil. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo in bomo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo.

Zvečer smo obravnavali medvrstniško nasilje, kjer je mladoletni kršitelj udaril sošolca pri šolski uri telovadbe. Zoper mladoletnega kršitelja bomo uvedli prekrškovni postopek oz. zoper njega podali obdožilni predlog.

Zvečer smo obravnavali tatvino električnega skiroja Mi Elektric scooter pro 2, model DDHBC11NEB. Z dejanjem je prijavitelj oškodovan za 500 EUR.

SREDA

Popoldan smo bili obveščeni o tatvini električnega kolesa Bicy. Pri zbiranju obvestil smo ugotovili, da je neznanec odtujil Bicy, pri čemer pa je poskušal odtujiti še enega, vendar mu ni uspelo. V cilju izsleditve neznanca nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

VEČ: Vandali že prvi dan trgali kolesa z Bicy postaj (VIDEO)

Zvečer smo na Cesti talcev obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je osumljeni partner očital partnerki, da se ne zna postaviti zase glede službe in pri tem razbijal po stanovanju, vendar pa do nje ni bil fizično nasilen. V zvezi kaznivega dejanja nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Obvestila

Od ponedeljka oviran promet na Efenkovi cesti

Predvidoma od 13. novembra do 18. novembra bo od 7. do 17. ure oviran promet na Efenkovi cesti (odcep za dom učencev). Zaradi prevezave meteorne kanalizacije bo v teh dneh...
Družba

Čarobni koledar danes: Sladka kultura

8 december je na Čarobnem koledarju čas za Kajuhove pesmi in Kavarno Lucifer....
Šport

Karate klub Velenje blestel na mednarodnem turnirju 18. Ljubljana OPEN

V soboto, 25. novembra 2023, je bila za 14 tekmovalcev Karate kluba Velenje pomemben dan. Udeležili so se uglednega mednarodnega turnirja 18. Ljubljana OPEN, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo...
Družba

Slavnostno obeležje 75-letnice Društva upokojencev Velenje

Društvo upokojencev Velenje, ki se ponaša s 75-letno tradicijo, je znan kot pomemben akter v lokalni skupnosti. Z več kot 1500 člani, razdeljenimi v 9 pododborov, društvo aktivno dokazuje, da...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Delna zapora Kidričeve ceste zaradi ureditve priključka

Od 8. do 20. decembra bo na Kidričevi cesti v veljavi delna zapora zaradi gradbenih del pri ureditvi priključka k domu za varstvo odraslih. V tem obdobju bodo udeleženci v...
Obvestila

V četrtek, 7. 12. 2023 bo v občini Šoštanj prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike, da bo na območju Topolšice (84 – 93a) v občini Šoštanj v četrtek, 7. 12. 2023, od 8. do 15. ure, prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja...
Obvestila

Prižig praznične razsvetljave v Velenju prestavljen na nedeljo

Dogodek ob prižigu praznične razsvetljave v Velenju je bil načrtovan danes, vendar je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na nedeljo....
Obvestila

Društvo brigadirjev Velenje organizira udarniško akcijo v Ljubnem ob Savinji

Upravni odbor Društva brigadirjev Velenje (DBV) vabi člane DBV in ostala društva v okviru Zveze borcev za vrednote NOB Slovenije (ZBS) na delovno akcijo, ki bo potekala v soboto, 2....

Zadnje osmrtnice

Vida Jazbec

Klemen Rozman

Marija Konovšek Kokot

Velenjcan copyright © 2023