Search
Search
Close this search box.

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 1. avgust 2023

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušče...
NULL

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V petek popoldan smo obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami pri odcepu ceste za Bevče. Tam je voznik osebnega avtomobila izsiljeval prednost motoristu, kateri je trčil vanj in padel po vozišču. Utrpel je hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba.

JAVNI RED IN MIR:

V petek zvečer so policisti na Šaleški cesti v Velenju občanu zasegli posodico v kateri je bila neznana bela snov. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo bomo po analizi, v kolikor bo pozitivna na prepovedano drogo, uvedli postopek o prekršku.

V soboto zvečer se je na policijski postaji oglasila občanka in povedala, da jo je na sprehodu v Pesju ugriznil pes. Ugotovljen je bil lastnik psa. Zoper lastnika bomo uvedli prekrškovni postopek, ter o ugrizu obvestili Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin RS.

V ponedeljek zvečer smo na prireditvenem prostoru Vista ob jezeru v času festivala Metaldays trem obiskovalcem zasegli prepovedane substance za katere se je po analizi izkazalo, da gre za prepovedano drogo marihuano. V prekrškovnem postopku smo jih oglobili.

KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z ostrim predmetom prebodel napihljiv vodni park na jezeru. Za vandali poizvedujemo.

V četrtek smo v trgovini DM obravnavali kaznivo dejanje tatvine večih artiklov v vrednosti 165.00 EUR. Za storilcem poizvedujemo.

V petek se je na enoti oglasil občan in naznanil kaznivo dejanje Goljufije. Pri nakupu mobilnega telefona preko spleta je bil ogoljufan za 450 eur, saj mobilnega telefona ni prejel. Za storilcem zbiramo obvestila.

V soboto zjutraj smo prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine iz trgovine Jager. Tam je neznana storilka odtujila več kosov oblačil in s kraja pobegnila. Za storilko poizvedujemo.

V nedeljo zjutraj smo bili iz kampa ob Velenjskem jezeru, kjer poteka festival Metal days, obveščeni o večih tatvinah denarja iz šotorov tamkajšnjih gostov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v petih primerih vstopil v šotor, ga preiskal in odtujil denar. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo smo v Prelski obravnavali kaznivo dejanje preprečitve dokazovanja. Tam je občan drugemu lastniku parcele odstranil dva mejnika. Zanj bomo podali kazensko ovadbo.

V ponedeljek zjutraj smo na Gorici obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Tam je neznani storilec na osebnem avtomobilu oškodovanca naredil več risov z neznanim ostrim predmetom in vozilo poškodoval. Za storilcem poizvedujemo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Mednarodni dan družin letos v znamenju družin in podnebnih sprememb

Danes je mednarodni dan družin, ki letos poteka pod geslom Družine in podnebne spremembe. Dan je namenjen povečanju ozaveščenosti o tem, kako podnebne spremembe vplivajo na družine, in o vlogi,...
Družba

Novosti in spodbude pri parkiranju za bolj zeleno mesto

V letu 2023 so uspešno pristopili k celoviti ureditvi sistema parkiranja avtomobilov v modrih conah, saj so se odzvali na želje in potrebe obiskovalcev ter stanovalcev tako v mestnem središču...
Družba

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na državnem tekmovanju osvojil zlato plaketo

Otroški pevski zbor Glasbene šole Velenje je na 27. državnem tekmovanju otroških pevskih zborov v Zagorju ob Savi dosegel izjemen uspeh, saj so osvojili zlato plaketo z 85,3 točke....
Družba

Registracija za izposojo koles Bicy je omogočena tudi prek mobilne aplikacije

V Mestni občini Velenje je na voljo 120 koles v okviru sistema izposoje koles Bicy, od tega 65 električnih in 55 klasičnih koles, postavljenih na 22 izposojevalnih postajah....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Na vinskogorskem klancu je s tovornega vozila padlo več zabojev piva

Pred dobro uro je na vinskogorskem klancu prišlo do zastoja....
Obvestila

Zaradi tehničnih težav podaljšujejo javni razpis za naj prostovoljca in naj prostovoljsko organizacijo za 2023

Zaradi tehničnih težav, ki jih je imel Mladinski svet Velenje z domeno za en teden podaljšujejo Javni razpis za naj prostovoljca/prostovoljko in naj prostovoljsko organizacijo v Mestni občini Velenje za...
Obvestila

V petek, 10.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....
Obvestila

V četrtek, 9.5.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju različnih transformatorskih postaj....

Zadnje osmrtnice

Ivan Berdnik

Karmen Škruba

Ida Brecl

Velenjcan copyright © 2023