Search
Search
Close this search box.

Obnova Stantetove ulice in Kardeljevga trga potrebuje soglasje lastnikov

Mesto Velenje se pripravlja na projekt prenove Stantetove ulice 1–19 in Kardeljevega trga 4–9, ki bo predstavljal prelomnico v urbanem razvoju tega območja. Z ocenjeno vrednostjo 8 milijonov evrov je projekt pripravljen za kandidaturo za sredstva mehanizma Celostne teritorialne naložbe, pri čemer je zaključek predviden v letu 2027.
FOTO: Mestna občina Velenje

Projekt, ki zahteva soglasje vsaj treh četrtin etažnih lastnikov in pridobitev služnostne ter stavbne pravice, je ključen za pridobitev gradbenega dovoljenja. Mestna občina Velenje, ki bo v celoti financirala in izvedla investicijo z evropskimi sredstvi, zagotavlja, da etažni lastniki ne bodo nosili finančnih bremen.

Celostna prenova za boljše življenje

Cilj projekta je izboljšati varnost stanovalcev, dvigniti uporabno vrednost območja in obogatiti sosesko z novimi vsebinami. Predvidene so naslednje ključne izboljšave:

  1. Zapiranje odprtin v pohodni strehi: Večje odprtine v pohodni strehi podzemnih garaž bodo zaprte z armiranimi betonskimi ploščami, kar bo omogočilo nujno potrebno intervencijsko pot za gasilce.
  2. Ustvarjanje urbanega parka: Na mestu zdaj zaprtih ploščadi bo nastal urbani park z zeleno streho, ki bo prispeval k energijski varčnosti objektov in ponudil prostor za sprostitev. Načrtujejo se otroško igrišče, zelenjavni vrtički in druge urbane vsebine.
  3. Izboljšave v podzemnih garažah: V garažah bodo odstranjena vsa notranja kovinska vrata med betonskimi stenami zaradi požarne varnosti, izvedeno bo novo prezračevanje in nameščeni varnostni sistemi, vključno s senzorji za detekcijo požara in varnostnimi kamerami.

Fazna sanacija in nadomestna parkirišča

Sanacija bo potekala v fazah, kar pomeni, da bodo del parkirnih mest v sanaciji, medtem ko bodo ostala v uporabi. V času investicije bodo zagotovljena nadomestna parkirišča, in sicer na lokacijah pri pošti, v parkirnih hišah Avtobusna postaja in Mercator center. Po zaključku investicije bo ohranjen obstoječ sistem oddaje parkirnih mest v najem, zagotovljena pa bo tudi izboljšana požarna varnost in zaščita vozil pred vandalizmom.

Ta projekt simbolizira prehod Velenja k novim urbanim standardom, ki združujejo funkcionalnost, varnost in estetiko. Z vključevanjem sodobnih rešitev in tehnologij, mestna občina Velenje stremi k ustvarjanju bolj zelene, varne in privlačne soseske za vse prebivalce in obiskovalce.

Vir: Mestna občina Velenje

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Kloshar
Kloshar
23. decembra, 2023 17:05

Ma ne no tega delat, Skanktetova je najlepša tk ko je

jure
jure
23. decembra, 2023 19:42

ja najbrž ja, odstranitev garažnih vrat. pa ste prtegnjeni na občini???? vsi ki imammo lepo zaprte garaže naj kr zdaj samo dovoljnje kr ste si namislili, zarad požarne varnosti? pa zaras lepšga? prosim, ne serjite vemo kakšen je vaš namenn!!!

Več novic

Družba

Praznična čarobnost: Predvelikonočno veselje na mestni tržnici

Včeraj, 23. marca, so stojnice turističnih društev so zažarele v polni lepoti tradicije, kjer so butare in snopi ustvarjali pristno praznično vzdušje....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 8. april 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Aleksander Levpušček, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Šport

V moško kadetsko reprezentanco povabljena tudi Dragić in Pajk iz RK Gorenje Velenje

V četrtek, 14. marca, se je v Ormožu zbrala moška kadetska reprezentanca. ...
Družba

Na spletnega tekmovanja WORLD OPEN so se tokrat izkazale komorne skupine velenjske glasbene šole

Na spletnem glasbenem tekmovanju WORLD OPEN Online Music Competition sta se predstavili dve komorni skupini Glasbene šole Fran Korun Koželjski in dosegli izjemne rezultate....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023