Search
Search
Close this search box.

Občina Velenje: Združeni v dobrodelnosti za podporo pomoči potrebnim

V Velenju, mestu s srcem, neprestano dokazujejo svojo predanost skrbi za skupnost. V letošnjem letu so še enkrat stopili na pomoč tistim v stiski in prispevali kar 127.900 evrov za ljudi, potrebnim pomoči.
Mestna občina Velenje
FOTO: Mestna občina Velenje

Preko Odbora za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje se je letos razdelilo 11.720 evrov, s čimer so omogočili pomoč številnim posameznikom in organizacijam.

Skozi dobrodelni projekt, Odreži Drugačnost, so zbirali prostovoljne prispevke in Mestna občina Velenje je sredstva podvojila, to je prineslo dodatnih 2.210 evrov. Na Kresno noč so v MOV izročili ček v vrednosti 5 tisoč evrov, nadaljnje pa so 6.970 evrov namenili letovanju otrok, ki ga organizira MZPM Velenje.

V maju in juniju je občina podprla dva dodatna dobrodelna projekta. Skupaj z Radiem 1 so sodelovali pri projektu ″Deželak Junak″, ki so ga podprli preko odbora, ter pri dobrodelnem projektu DOS – ″Dobrodelno okrog Slovenije″, kamor so namenili 2.000 evrov.

Občinska podpora se ni ustavila samo pri tem. Ponosno poročajo o uspešni izvedbi dobrodelne akcije “Velenje pomaga”. Skupaj z Velenjčani so zbrali 100 tisoč evrov sredstev, ki so jih nato razdelili med občane in tiste, ki so bili prizadeti v avgustovskih poplavah na področju Šaleške doline, Savinjske in Koroške regije. Ta akcija je bila ključnega pomena v prizadevanju občine za pomoč in podporo ljudem v času težav.

Leta 2009 ustanovljen Odbor za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje, je posvečen temu, da skrbno in premišljeno upravlja dobrodelne dejavnosti za pomoči potrebnim v naši občini. Delovna skupina skrbi za ocenjevanje upravičenosti do pomoči ter pripravlja predloge za dodelitev sredstev v skladu s Pravilnikom o dodeljevanju denarnih pomoči s podračuna za dobrodelne namene Mestne občine Velenje.

Poleg finančne pomoči se Mestna občina Velenje osredotoča tudi na druge vidike podpore svojim občanom. Ponuja brezplačno pravno in psihološko pomoč ter energetsko svetovanje. Omogočamo enkratno denarno pomoč in pomoč ob rojstvu otroka.

Občanom pa je na voljo tudi ″Lokalc″ – posebna oblika brezplačnega prevoza z mestnim potniškim prometom.

Vsako leto ob začetku šolskega leta pa velenjskim dijakom in učencem razdelijo brezplačne zvezke.

Občina Velenje bo tudi v prihodnosti nadaljevala s svojimi prizadevanji za pomoč tistim, ki se znajdejo v stiski, saj verjamejo v moč solidarnosti in skupnostnega delovanja tudi v prihodnje.

Vir: mag. Maša Kočevar, Služba za odnose z javnostmi mestne občine Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

Na glasbenem tekmovanju TEMSIG danes izjemne rezultate dosegli godalci

Mladi velenjski glasbeniki vsakodnevno razveseljujejo s svojimi dosežki na TEMSIG- u in tako je tudi danes....
Šport

Velenjskim nogometašem se proti ekipi Vitanest Bilje ni izšlo

Rudar Velenje je včeraj, 12. aprila, na stadionu Ob jezeru gostil ekipo Vitanest Bilje. ...
Družba

Ste danes že zavrteli kolo sreče? Na vas čakajo bogate nagrade

Samo še danes lahko na spletni strani mestne občine Velenje zavrtite kolo sreče in osvojite čudovite nagrade....
Družba

Mladinski pevski zbor velenjske glasbene šole osvojil zlato plaketo na tekmovanju v Celju

Včeraj, 06. aprila, je v Celju potekalo 27. državno tekmovanje mladinskih pevskih zborov, kjer je zablestel Mladinski pevski zbor Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023