Search
Search
Close this search box.

Napredna troslojna zasteklitev – prihodnost učinkovitega bivalnega prostora!

V sodobni dobi, ko se zavest o trajnosti in udobju v bivalnem prostoru vse bolj krepi, postaja izbira pravih materialov za oken in vrat ključna odločitev. Med najbolj naprednimi rešitvami, ki združujejo estetiko, učinkovitost in trajnost, izstopa troslojna zasteklitev - ta inovativna tehnologija, ki je v ospredju na področju energijske učinkovitosti in udobja, prinaša številne prednosti, ki vplivajo na kakovost bivanja in okolje.
FOTO: zastekli

Napredna troslojna drsna zasteklitev se izkazuje kot prelomna tehnologija, ki ponuja izjemne izolativne lastnosti in s tem omogoča udobnejše in energetsko varčnejše bivalne prostore.

Gre za zasteklitev, ki je sestavljena iz treh steklenih panelov, med katerima sta dva sloja inertnega plina (običajno argona).

Ta plinska izolacija močno zmanjša prehod toplote skozi okno, kar se odraža v izboljšani toplotni izolativnosti celotnega objekta.

Glavne prednosti troslojne zasteklitve

Troslojna zasteklitev, v primerjavi s klasično oziroma dvoslojno, ponuja številne prednosti:

Učinkovita zvočna izolacija

Troslojna zasteklitev ne pomeni le izboljšane toplotne izolativnosti, ampak prinaša tudi izjemne koristi v smislu zvočne izolacije. To je še posebej pomembno v sodobnem svetu, kjer smo nenehno izpostavljeni hrupu iz prometa, gradbišč, letališč, sosedov in drugih virov.

Kako deluje zvočna izolacija pri troslojni zasteklitvi?

  • Večja masa – troslojna zasteklitev je zaradi dodatnega steklenega panela in izolacijskega plina težja od dvoslojne. Masa stekla je ključni dejavnik pri zvočni izolaciji, saj težja stekla preprečujejo prehod zvočnih valov.
  • Debelina – troslojna zasteklitev je debelejša od dvoslojne. Debelina stekla vpliva na absorpcijo zvočnih valov, saj debelejša stekla absorbirajo več zvoka.
  • Izolacijski plin – izolacijski plin med steklenimi paneli, kot je argon, dodatno zmanjša prehod zvočnih valov.

Troslojna zasteklitev lahko zmanjša hrup iz okolice do 50%, kar vam omogoča bolj miren in udoben bivalni prostor. To je še posebej pomembno za spanje, učenje, delo in sprostitev.

Izboljšana toplotna izolativnost

Troslojna zasteklitev predstavlja prelomnico v energetski učinkovitosti oken. V primerjavi z dvoslojno zasteklitvijo ponuja izjemno izboljšano toplotno izolacijo, kar se kaže v številnih koristih:

1. Manjše izgube toplote:

  • Troslojna zasteklitev doseže bistveno nižje vrednosti toplotne prehodnosti (Uw). Uw meri, koliko toplote se prenese skozi okno na kvadratni meter površine v eni uri pri temperaturni razliki 1 Kelvin. Nižja kot je vrednost Uw, boljša je toplotna izolativnost.
  • V praksi to pomeni, da se skozi troslojna okna izgubi bistveno manj toplote kot skozi dvoslojna ali enoslojna. To je še posebej pomembno v zimskih mesecih, ko se zmanjša potreba po ogrevanju, kar se neposredno odraža na nižjih stroških.

2. Prihranek pri energiji:

  • Zaradi manjše izgube toplote lahko s troslojno zasteklitvijo prihranite do 40% energije, namenjene za ogrevanje in hlajenje. To pomeni, da se naložba v troslojna okna hitro povrne skozi prihranke pri stroških energentov.
  • Poleg tega prispevate k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in s tem k bolj čistemu okolju.

Troslojna zasteklitev kot zunanja stena

Troslojna zasteklitev je izjemno vsestranska tehnologija, ki se lahko uporablja na različne načine v bivalnih in poslovnih prostorih. Eden od načinov, kako jo lahko izkoristimo, je njena uporaba kot zunanja stena.

Sodobna arhitektura vse bolj stremi k transparentnosti in povezavi med notranjostjo in zunanjostjo prostora. Troslojna zasteklitev omogoča tovrstno prehajanje med zunanjostjo in notranjostjo na izjemno učinkovit način. Kot zunanja drsna stena lahko trislojna zasteklitev omogoči naravno osvetlitev prostorov ter hkrati ustvari občutek odprtosti in povezanosti z okolico.

Napredne tehnologije in visokokakovostni materiali, ki se uporabljajo pri trislojni zasteklitvi, omogočajo njeno dolgotrajno in zanesljivo delovanje tudi kot zunanjo steno. Dodatne možnosti, kot so senčenje, prezračevanje in avtomatizacija, pa omogočajo še večjo prilagodljivost in udobje.

Zaradi svoje vsestranskosti, funkcionalnosti in estetike je trislojna zasteklitev kot zunanja stena privlačna izbira za sodobne stavbe in domove, ki želijo združiti udobje, varnost in trajnost v harmonično celoto.

Troslojna zasteklitev je opremljena s tirnicami, ki so poravnane s tlemi. Ravne tirnice zagotavljajo enostaven in nemoten prehod med notranjim in zunanjim prostorom ter omogočajo gladko odpiranje in zapiranje okenskih ali vratnih elementov.

S svojimi številnimi prednostmi postaja troslojna zasteklitev nepogrešljiva rešitev za zahtevne potrebe današnjega časa. Ne le, da omogoča udobno in varno bivanje, ampak tudi prispeva k trajnostnemu razvoju zmanjševanja porabe energije in ohranjanja čistega okolja. Zato je troslojna zasteklitev prava izbira za vse, ki si želijo združiti estetiko, funkcionalnost in trajnost v svojih prostorih.

Za naročilo troslojne zasteklitve se lahko obrnete na podjetje MN Steklo, ki slovi po kakovostnih in inovativnih rešitvah na področju steklarstva. MN Steklo je priznano podjetje, ki se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami in strokovnim znanjem na področju izdelave in montaže steklenih elementov. Njihovi izdelki so znani po visoki kakovosti, trpežnosti ter estetskem izgledu, kar jih uvršča med vodilne ponudnike na trgu.

S strokovnim svetovanjem in prilagodljivim pristopom bodo v podjetju MN Steklo poskrbeli, da boste dobili troslojno zasteklitev, ki bo ustrezala vašim potrebam in pričakovanjem, ter zagotovili celovito storitev od svetovanja in izmere do montaže in servisa. Pokličete jih lahko na telefonsko številko 031 554 888 oziroma jim pišete na info@zastekli.si

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Velenjski atleti dosegli izjemne rezultate v Murski soboti

V Murski Soboti se je v soboto, 6. aprila, odvijalo Ekipno prvenstvo Slovenije v krosu, kjer so atleti Atletskega kluba Velenje zablesteli in dosegli izjemne rezultate....
Družba

Včeraj je v Šoštanju potekala skupščina Gasilske zveze Šaleške doline

Kot zadnja med gasilskimi enotami se je včeraj, 11. aprila, so se na letni skupščini zbrali člani Gasilske zveze Šaleška dolina, katere predsednik je Boris Lambizer, podžupan Občine Šoštanj. ...
Šport

Karate klub Tiger Velenje na mednarodnem turnirju v Tuzli osvojil 24 medalj

V soboto, 30. marca, je v središču Bosne, v mestu Tuzla, potekal mednarodni turnir Valentino Open, ki je pritegnil več kot 400 tekmovalcev iz sedmih držav. ...
Družba

Danes je v Vili Bianca potekala svečana podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom Šaleške doline

Zavod za turizem Šaleške doline je danes, 11. aprila, v prijetnem ambientu Vile Bianca organiziral podelitev licenc novim lokalnim turističnim vodnikom Šaleške doline. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023