Search
Search
Close this search box.

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Še vedno niste povsem prepričani, kako bi preživeli ta prihajajoči vikend? Nič hudega! Z veseljem vam ponujamo izbor raznolikih dogodkov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Ne glede na vaše preference - ali ste navdušeni nad kino predstavami, športnimi aktivnostmi ali drugimi vrstami doživetij - pri nas boste našli vse potrebne informacije za nepozaben vikend.
FOTO: Mestna občina Velenje

Pred vami je bogata paleta dogodkov za prihajajoči vikend, ki bo zagotovo navdušil ljudi vseh starosti. Ne glede na vaše osebne interese – ali ste strastni ljubitelji filmskih poslastic, glasbe ali športnih aktivnosti – vam zagotavljamo, da boste našli nekaj, kar bo pritegnilo vašo pozornost.

 • Ob 07. uri zjutraj ste vabljeni, da se odpravite na Mestno tržnico Velenje po domačo sadje, zelenjavo in ostale izdelke in pridelke lokalnih proizvajalcev in kmetov. Začutite utrip mesta.
 • Med 08. in 12. uro bo na tržnici potekal spremljevalni program na temo velike noči. Tržnico bodo krasile cvetne butare, ki bodo razveseljevale poglede obiskovalcev. Poleg tega boste lahko občudovali pisano paleto rožic iz krep papirja, kar nas bo pripravilo na prihajajočo cvetno nedeljo.

Športni dogodki

 • med 09. in 18. uro ste vabljeni na Curling turnir Velenje Open 2024, ki bo potekal na Drsališču Velenje, v dvodnevni izvedbi – petek, 22. marca, in soboto, 23. marca 2024. Vsaka ekipa bo imela priložnost odigrati najmanj 3 tekme, razpored tekmovanja pa bo objavljen pred začetkom turnirja in bo prilagojen glede na število prijavljenih ekip. Najboljše ekipe bodo nagrajene s pokali in privlačnimi nagradami. Posebno priznanje pa bo prejela najboljša ekipa iz Velenja – “Carji Velenja”.
Foto: Mestna občina Velenje
 • ob 18. uri se bo odvijal drugi termin lige v 3×3 košarki – ŠŠK Basket liga 2024, ki poteka vsako drugo soboto v telovadnici ŠCV. Prijave so žal zaključene, ste pa vabljeni k navijanju.

Kino in gledališke predstave

 • ob 10. uri bo potekala posebna delavnica ob Svetovnem dnevu lutk, ki ga organizirata TD Šalek in KUD Dudovo drevo. V družbi vilenjaka Šalčka se bodo otroci lotili ustvarjanja svojih lutk ter nato zaigrali v pravi lutkovni predstavi.
 • Ob 17. uri ste vabljeni v veliko dvorano Kina Velenje, kjer se bo predvajal film Okronana, film o Magdaleni Gornik. Zgodba govori o mistikinji z Gore pri Sodražici. Magdalena Gornik, deklica iz skromne kmečke družine, je skozi mladost doživljala videnja in se soočala s stigmatizacijo, poleg tega je presenetljivo več kot 40 let živela brez hrane. Kljub temu je bila dolgo pozabljena v cerkvenih krogih.
 • ob 19. uri pa si boste lahko v mali dvorani ogledali slovensko komično kriminalno grozljivko Jama. Kevin in Mia sta goljufa, ki zapeljujeta in ropata ženske. Ko se jima ponesreči rop in nehote ″ubijeta″ bogatašinjo Emo, se hočeta znebiti trupla, a se vmes Ema prebudi in pobegne. In tako se začne igra mačke in miši.
 • ob 20. uri vabljeni v veliko dvorano Kina Velenje na ogled filma Dežela nevarnih. V filmu, novinec bojni kontrolor zračnih sil (Liam Hemsworth) in izkušeni pilot brezpilotnega letala (Russell Crowe) združita moči z ekipo Delta Force, da bi spremenila propadlo misijo v reševalno operacijo. Vsaka minuta filma prinaša napeto akcijo in napetost, ki vas bo držala na robu sedeža.

Glasba

 • Ob 20. uri ste vabljeni na koncert Katice, ki bo potekal v veliki dvorani Doma kulture Velenje.
  Katice so prava ikona. Združujejo moško in žensko energijo v albumu Kateritem, ki je posvečen dolgoletnemu prijateljstvu z istrskim glasbenikom Darijem Marušićem. Ta album je ‘homage’ njihovemu skupnemu ustvarjanju, ki sega že 20 let. Z izbranimi pesmimi, ki segajo iz različnih regij, vključno z Belo krajino, Prekmurjem, Primorsko, Štajersko in Istro, so Katice združile tradicionalno z modernim, obogatene s sintetičnimi ritmi in učinki ter nadgrajene z zahtevnimi vokalnimi linijami. V njihovem nastopu bo ritmično podlago ustvarjal Sergej Ranđelović – Runjoe, izkušen glasbenik, bobnar, skladatelj in vsestranski umetnik.
Foto: Mestna občina Velenje

Drugi dogodki

 • Ob 10. uri bo v Mladinskem kulturnem klubu eMCe plac potekal PUB Quiz. Pomlad je čas, ko zrak diši po znanju. Zato ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo za zabaven pomladni večer. Pridite preverit svoje znanje v 10 zanimivih kategorijah, ki niso povezane s šolo. Za najboljše ekipe pa pripravljajo tudi privlačne nagrade.
 • ob 10. uri bo na Velenjskem gradu potekala velikonočna delavnica, kjer se bo Muzej Velenje z mladimi muzealci pripravljal na prihajajoče velikonočne praznike. Skupaj boste spoznavali tradicionalne običaje in se naučili izdelati velikonočne butare oz. snope.
 • ob 08. uri vas vabi Društvo Revivas Škale na vsakoletni Jožefov sejem in srečanje godovnikov v Škalah, kjer ponujajo dobrote lokalnih proizvajalcev in obrtnikov.
 • Med 10. in 17. uro ste vabljeni na Dan odprtih vrat Muzeja Velenje ob materinskem dnevu. Brezplačno si lahko ogledate razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem(za ženske in družine.)
Foto: Miha Šajhar

Kino – čaka vas pester izbor filmskih predstav od animiranih filmov do biografskih dram:

 • ob 16. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje predvajalo nadaljevanje mega uspešne serije filmov – Kung fu Panda 4. Sinhronizirana animirana družinska komedija govori o zmajevem bojevniku Poju, ki je v četrtem nadaljevanju sage izbran za duhovnega vodjo doline miru. Po mora nujno najti in usposobiti novega zmajevega bojevnika, še preden prevzame svoj novi položaj. Še bolj zaskrbljujoče pa postaja dejstvo, da se je nedavno pojavila zlobna in vplivna čarovnica Kameleon, majhen kuščar, ki se spreminja v katerokoli bitje, veliko ali majhno, ima svoje pohlepne oči uprte v Pojevo palico modrosti. Ta palica bi mu namreč omogočila moč, da ponovno pokliče vse glavne zlikovce, ki jih je Po premagal v kraljestvu duhov.
 • ob 18. uri se bo v mali dvorani Kina Velenje predvajal film Svetlejša prihodnost. Zgodba govori o Giovanni-ju, izkušenemu italijanskemu filmskemu režiserju, ki se pripravlja na snemanje novega filma, kateri bo predstavil pot madžarskega potujočega cirkusa med gostovanjem v Rimu v časih, ko je Sovjetska zveza vdrla v Budimpešto. Vendar je filmski projekt že na začetku ogrožen, saj se Giovanni spopada z različnimi kriznimi situacijami. Le redki v filmski ekipi so navdušeni nad projektom, producent pa se znajde na robu bankrota.
 • ob 18. uri vabljeni v Dom kulture Velenje na gledališko predstavo: Večerja za Generala. Zabavna dvodelna komična skica, ki je adaptacija priljubljene skice z naslovom “Večerja za enega” ali “90. rojstni dan”. Avtor britanskega izvora, Lauri Wylie, je leta 1934 napisal izvirno besedilo za gledališki oder. Zgodbo je iz Britanije prestavljena v Slovenijo , pri čemer general Mraz proslavlja svoj 90. rojstni dan obkrožen s starimi prijatelji, ki so v tem primeru duhovi – živi spomini na njegovo bogato javno in zasebno življenje.
 • ob 19. uri velika dvorana Kina vabi v družbo filmskih zvezd, Timothéea Chalameta, Zendaye in Austina Butlerja, ki so zaigrali v akcijski pustolovski drami Dune: Peščeni planet, 2. del. Zgodba sledi Paulu Atreidesu iz rodbine Atreides, nadarjenemu mladeniču, rojenega za velike stvari. Usoda ga popelje na najnevarnejši planet v vesolju, kjer se mora soočiti z izzivi, ki bodo oblikovali ne le njegovo usodo, temveč tudi prihodnost njegove družine in naroda. Bo Paulu uspelo preprečiti strašno prihodnost, ki jo vidi le on?
 • Na predvečer materinskega praznika KUD Lipa Konovo v Dom-u KS Konovo, prireja gledališko predstavo v obliki monokomedije Jožeta Kranjca ob njegovi 60. obletnici delovanja v gledališču. Na zabaven način bo prikazal svoje bogato kulturno življenje, ki ga je zaznamovalo predvsem gledališče.

Posebni dogodki

 • Če pa imate radi šah, ste ob 17. uri vabljeni v Mladinski kulturni klub eMCe plac, kjer bodo ŠŠK-jevci odigrali tretji krog ŠŠK šah lige. Prijave so zaprte, lahko pa pridete navijat. Če niste tekmovalno razpoloženi, lahko igrate tudi rekreativno.

Ste našli dejavnost, ki vas je navdušila? Kam se boste odpravili najprej?

Velenje vabi.

Vir: Mestna občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Družba

V Velenju so se srečali direktorji in sodelavci slovenskih kulturnih domov, povezani v Združenje KUDUS

V Velenju je v torek in sredo, 26. in 27. marca, potekalo dvodnevno srečanje članov Združenja KUDUS, ki povezuje 47 kulturnih domov in drugih ustanov iz vse Slovenije. V sklopu...
Gospodarstvo

Župan Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je v Bruslju udeležil mednarodne konference o energetsko učinkovitih stavbah, ki sta jo organizirala Združenje mest C40 in Globalna konvencija županov za podnebje...
Družba

Včeraj je v Ravnah potekal občni zbor KO ZB NOB Ravne

Včeraj, 6. aprila, so člani Krajevnega odbora Zveze borcev za vrednote NOB Ravne organizirali zbor članov, ki je potekal v prostorih Reksa. ...
Družba

Župan Peter Dermol si je danes z ekipo ogledal potek del nekaterih investicij, ki se trenutno izvajajo v Velenju

Župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol, je skupaj s podžupanjo, Aleksandro Vasiljević in sodelavci, obiskal ter si ogledal napredovanje del pri nekaterih ključnih investicijah, ki se izvajajo v mestu....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Jutri bo potekal maraton nadzora hitrosti – objavljamo lokacije

Med 15. in 21. aprilom bo po vsej državi potekala preventivna akcija za umirjanje hitrosti na naših cestah. Policisti bodo v tem času izvajali poostren nadzor in tako preverjali, ali...
Obvestila

Javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma do konca meseca junija

Zaradi sanacije bodo javne sanitarije v garažni hiši pri zdravstvenem domu zaprte predvidoma od ponedeljka, 22. aprila, do konca meseca junija....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...

Zadnje osmrtnice

Marija Rajer

Martin Skočaj

Zvone Kovač

Velenjcan copyright © 2023