Search
Search
Close this search box.

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Še nimate izdelanih vikend načrtov? Brez skrbi, tu so zbrani dogodki, ki vam bodo pomagali pri odločitvi. Kino, šport ali druga doživetja - pri nas boste našli vse informacije za popoln vikend.
FOTO: Mestna občina Velenje

V prihajajočem vikendu na vas čaka raznolika ponudba dogodkov, ki bo zadovoljila vse generacije. Ne glede na vaše preference – ali ste navdušeni nad filmskimi uspešnicami, glasbo ali športnimi aktivnostmi – vam zagotavljamo, da boste našli nekaj po svojem okusu.

 • Ob 07. uri zjutraj ste vabljeni, da se odpravite na Mestno tržnico Velenje po domačo sadje, zelenjavo in ostale izdelke in pridelke lokalnih proizvajalcev in kmetov. Začutite utrip mesta.
 • Vsako drugo soboto, ob 08. uri, na Cankarjevi ulici oživi Bolšji sejem, kjer lahko kupite različne rabljene stvari: starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače,…

Ljubitelji filma in gledaliških predstav, tudi ta teden vabljeni, da uživate v raznoliki ponudbi:

 • Ob 17. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje predvajala sinhronizirana fantazijska družinska pustolovščina Šola čarobnih živali 2, kjer bodo navduševale čarobne živali. Zgodba se odvija v nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobne živali in se pripravljajo na čarobni muzikal. Bo razred uspel stopiti skupaj in spoznal, da so kot ekipa močnejši?
 • ob 19. uri pa si v mali dvorani lahko ogledate biografsko glasbeno dramo legendarnega reggae pevca in glasbenika Boba Marleyja. Film Bob Marley prikazuje življenje in glasbo jamajške ikone, ki je s svojim sporočilom ljubezni in enotnosti navdihovala številne generacije. Na velikem platnu se prvič odkrila močna zgodba Boba Marleyja, njegovo premagovanje stiske in potovanje za njegovo revolucionarno glasbo.
 • ob 20. uri velika dvorana Kina vabi v družbo filmskih zvezd, Timothéea Chalameta, Zendaye in Austina Butlerja, ki so zaigrali v akcijski pustolovski drami Dune: Peščeni planet, 2. del. Zgodba sledi Paulu Atreidesu iz rodbine Atreides, nadarjenemu mladeniču, rojenega za velike stvari. Usoda ga popelje na najnevarnejši planet v vesolju, kjer se mora soočiti z izzivi, ki bodo oblikovali ne le njegovo usodo, temveč tudi prihodnost njegove družine in naroda. Bo Paulu uspelo preprečiti strašno prihodnost, ki jo vidi le on?
 • ob 20.30 uri vabljeni v Mladinski kulturni klub eMCe plac na gledališko predstavo: Večerja za Generala. Zabavna dvodelna komična skica, ki je adaptacija priljubljene skice z naslovom “Večerja za enega” ali “90. rojstni dan”. Avtor britanskega izvora, Lauri Wylie, je leta 1934 napisal izvirno besedilo za gledališki oder. Zgodbo je iz Britanije prestavljena v Slovenijo , pri čemer general Mraz proslavlja svoj 90. rojstni dan obkrožen s starimi prijatelji, ki so v tem primeru duhovi – živi spomini na njegovo bogato javno in zasebno življenje.

Ta vikend pa tudi nekaj za glasbene navdušence:

 • ob 18. uri vabljeni v malo dvorano Doma kulture Velenje na Koncert tradicionalnega srbskega petja, kamor bodo nastopajoči prinesli zvoke tradicionalnih pesmi iz različnih pokrajin, kjer so Srbi še danes doma – Dalmacija, Lika, Banija, Kordun, Krajina, Hercegovina, Črna Gora in Šumadija. Skozi glasbo se boste podali na potovanje skozi raznolike pokrajine, ki bodo obiskovalcem omogočile vpogled v bogato kulturno dediščino ter specifičen način življenja in dojemanja sveta v teh skupnostih. Predstavilo se bo 10 društev.
Foto: Mestna občina Velenje

Športni dogodki:

 • ob 18. uri se bo odvijal drugi termin lige v 3×3 košarki – ŠŠK Basket liga 2024, ki poteka vsako drugo soboto v telovadnici ŠCV. Bodoči zmagovalci in navijači kultnega Wimpy Memoriala, se hitro pridružite športnemu spektaklu.

Pester izbor filmskih predstav od animiranih filmov do biografskih dram:

 • ob 16. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje predvajalo nadaljevanje mega uspešne serije filmov – Kung fu Panda 4. Sinhronizirana animirana družinska komedija govori o zmajevem bojevniku Poju, ki je v četrtem nadaljevanju sage izbran za duhovnega vodjo doline miru. Po mora nujno najti in usposobiti novega zmajevega bojevnika, še preden prevzame svoj novi položaj. Še bolj zaskrbljujoče pa postaja dejstvo, da se je nedavno pojavila zlobna in vplivna čarovnica Kameleon, majhen kuščar, ki se spreminja v katerokoli bitje, veliko ali majhno, ima svoje pohlepne oči uprte v Pojevo palico modrosti. Ta palica bi mu namreč omogočila moč, da ponovno pokliče vse glavne zlikovce, ki jih je Po premagal v kraljestvu duhov.
Foto: Mestna občina Velenje
 • ob 18. uri bo v mali dvorani predvajana drama Pošast. Zgodba se odvija v japonskem mestu, kjer neko noč izbruhne požar v priljubljenem baru. Po ugotovitvah je bil požar podtaknjen. Minato, mladenič, skupaj z mamo Saori, opazuje goreče zublje in ji postavlja nenavadna vprašanja. Njegovo nenavadno vedenje se nadaljuje, zapira se vase, in eno noč izgine. Mama ga najde v zapuščenem vodnem jašku. Minato ji nato zaupa, da ga v šoli ponižuje učitelj gospod Hori. Saori odločno stopi v bran sinu, vendar se hitro razkrije, da je resnica morda bolj kompleksna, saj učitelj trdi, da je Minato tisti, ki nadleguje sošolce. Zgodba se odvija med razkrivanjem različnih skrivnosti in različnih resnic protagonistov, razkrivajoč, kdo je žrtev in kdo je storilec v tej zanimivi zgodbi.
 • ob 19. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje, vrtel film Nedelja. Biografska drama prikazuje življenje Džeja Ramadanovskega, priljubljenega romskega pevca, ki je preminil leta 2020 pri komaj 57 letih. Film sledi njegovemu življenju od rane mladosti do velikih uspehov, od uličnega življenja in bivanja v popravnem domu do trenutkov, ko je osvojil svoje mesto na glasbeni sceni, s svojimi pesmimi pa postal nepogrešljiv del življenja mnogih.

Posebni dogodki:

Če pa imate radi šah, ste ob 17. uri vabljeni v Mladinski kulturni klub eMCe plac, kjer bodo ŠŠK-jevci odigrali drugi krog ŠŠK šah lige. Več informacij o prijavi si oglejte na njihovih socialnih omrežjih. Če niste tekmovalno razpoloženi, lahko igrate tudi rekreativno.

Kaj pa boste pa vi izbrali iz bogate vikend ponudbe? Verjamemo, da ste našli nekaj zase.

Foto: Mestna občina Velenje; ŠŠK

Vir: Mestna občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Člani Planinskega društva Velenje so dosegli odlične rezultate na orientacijskem tekmovanju v Poljčanah

V nedeljo, 12. maja, je v Poljčanah potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje....
Družba

Glavna cesta Velenje – Slovenj Gradec ponovno prevozna

Današnja vremenska ujma je na cestah po Koroški regiji povzročila večje število težav....
Kronika

Obvestilo: Prišlo je do prometne nesreče na relaciji Mislinja – Velenje

Na relaciji Velenje - Mislinja je prišlo do prometne nesreče....
Družba

Plavajoča sončna elektrarna Družmirje: objavljena pobuda za državno prostorsko načrtovanje

Ministrstvo za naravne vire in prostor obvešča javnost o objavi pobude v postopku državnega prostorskega načrtovanja za plavajočo sončno elektrarno Družmirje. V času objave gradiva imate možnost nanj dati predloge...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Zaprta glavna cesta Velenje – Arja vas

Zaradi prometne nesreče pri Črnovi je zaprta glavna cesta Velenje - Arja vas....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki še vedno možnost izbire osebnega pediatra

ZD Velenje obvešča, da je v Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki, ki spada pod ZD Velenje, še vedno mogoča izbira osebnega pediatra. V pediatrični ambulanti opravlja delo Ksenija Kozorog, dr....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Metleče

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Metleč v četrtek, 23. 5., od 8. do 15. ure prekinjena dobava toplotne energije zaradi izvajanja vzdrževalnih del na...
Obvestila

Zapora ceste v Vinski gori

Zaradi izgradnje novega kanalizacijskega omrežja bo od danes, 21. maja, do predvidoma 24. maja popolna zapora ceste Vinska Gora–Prelska–Lokovina, od hišne številke Vinska Gora 54 do Vinska Gora 63. Obvoz...

Zadnje osmrtnice

Viljem Vertačnik

Janez Venta

Ana Marija Lesjak

Velenjcan copyright © 2023