Search
Search
Close this search box.

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Če želite, da bo prihajajoči vikend resnično nepozaben, smo za vas pripravili izjemen izbor dogodkov, ki bodo obogatili vaše dni! Ne glede na to, ali vas privlači čar filmske umetnosti, vznemirjenje adrenalinskih doživetij ali prefinjenost elegantne zabave, smo tukaj, da vam pomagamo najti popolno aktivnost za ta vikend. Ne zamudite priložnosti za ustvarjanje čudovitih spominov – naj bo ta vikend nekaj posebnega!
FOTO: Mestna občina Velenje
 • Vsako drugo soboto, med 08. in 13. uro, na Cankarjevi ulici oživi Bolšji sejem, kjer lahko kupite različne rabljene stvari: starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače,…
 • med 9. in 12. uro se lahko na Kidričevi cesti, nasproti tržnice udeležite dogodka Međimursko proščeje v Veleju. Predstavjen vam bo praznik Lepe nedelje, znan tudi kot proščenje in praznovanje svetnika, zaščitnika vasi. Na trgu bomo postavili stojnice, kjer se bo predstavljala međimurska kulinarika, vključno z okusnimi langoši, ter druge dobrote, kot so sladke in mokre specialitete, podobno kot na pravem proščenju. Program bo obogaten z nastopi tamburaških skupin, medžimurskih folklornih skupin, gostujočih folklornih skupin in pevcev iz Ljubljane. Najmlajši člani društva bodo skupaj s starši postavili licitarsko stojnico, kjer bodo na ogled ročno izdelani licitarji.
 • ob 10. uri bo v Pekarni idej, potekala slikarska delavnica, kjer bodo mladi umetniki raziskovali barve, oblike in domišljijo v spodbudnem okolju. Tu se učijo različnih slikarskih tehnik ter izražanja čustev in idej skozi umetnost. Poleg razvoja likovnih spretnosti delavnice spodbujajo tudi kreativno razmišljanje, samozavest in sodelovanje med vrstniki. To ni le poučevanje umetnosti, ampak prostor, kjer otroci svobodno razvijajo svoj ustvarjalni potencial in obogatijo svoje življenje. Predhodne prijave so obvezne.

Jutri pa bo v Velenju potekal tudi glasni Days of Thunder. Predpriprave nanj potekajo že danes v Wunder Beach Bar-u.

 • ob 15. uri bodo v Pekarni potekale slikarske delavnice za otroke in starše ponujajo čudovito priložnost za skupno ustvarjanje, kjer se prepletajo igra, umetnost in družinske vezi. V sproščenem in barvitem okolju se učijo slikarskih tehnik ter izražajo skozi barve na platnu, kar krepi medsebojne vezi in spodbuja kreativnost.

Glasbeni dogodki

 • ob 19. uri se bo v Marinovi dvorani Glasbene šole Velenje odvijal Letni koncert MePZ Gorenje. Pridružite se koncertu domačih, tujih, ljudskih in duhovnih pesmi, ki bodo izvedene ob glasbeni spremljavi in čudoviti koreografiji. Posebne gostje večera bodo vokalna skupina Mačice, ki so tudi članice MePZ Gorenje.
 • ob 21. uri pa v veliki dvorani Doma kulture Velenje na vas čaka dolgo pričakovani koncert Amire Medunjanin. Bosanski koncept sevdalinke težko opišemo z eno besedo, a hrepenenje je najbližje. Pomeni ljubezen v različnih oblikah – obupano, neskončno, žgočo in hladno hkrati. Je način življenja in pripovedovanje osebnih zgodb. Amira se je rodila v Sarajevu, ko je bila tradicionalna glasba v nekdanji Jugoslaviji zelo priljubljena, in sevdah je zavzel posebno mesto v njenem srcu. Navdušena nad ustno tradicijo Bosne in Hercegovine je ustvarila edinstven glasbeni izraz sevdalink. Glasbeni novinar Garth Cartwright jo je imenoval “bosanska Billie Holiday”.
Foto: Festival Velenje

Sobota pa je čas, ko se lahko sprostimo tudi ob dobrem filmu. Kino Velenje jih ima na voljo kar nekaj.

 • ob 17. uri se bo v veliki dvorani Kina Velenje predvajalo nadaljevanje mega uspešne serije filmov –Kung fu Panda 4. Sinhronizirana animirana družinska komedija govori o zmajevem bojevniku Poju, ki je v četrtem nadaljevanju sage izbran za duhovnega vodjo doline miru. Po mora nujno najti in usposobiti novega zmajevega bojevnika, še preden prevzame svoj novi položaj. Še bolj zaskrbljujoče pa postaja dejstvo, da se je nedavno pojavila zlobna in vplivna čarovnica Kameleon, majhen kuščar, ki se spreminja v katerokoli bitje, veliko ali majhno, ima svoje pohlepne oči uprte v Pojevo palico modrosti. Ta palica bi mu namreč omogočila moč, da ponovno pokliče vse glavne zlikovce, ki jih je Po premagal v kraljestvu duhov.
 • ob 19. uri se bo v mali dvorani Kina Velenje predvajala akcijska komedija Naključni morilec. Glen Powell igra skromnega profesorja Johnsona, ki dela kot lažni morilec za policijo New Orleansa. Gary, mojster preobrazb, lovi ljudi, ki želijo premagati svoje sovražnike. Začne dvomiti v moralnost svojega dela, ko se zaljubi v eno od tarč, lepo Madison. Ko se Madison zaljubi v Garyjevega lažnega morilca, njuna afera sproži verižno reakcijo prevar in povečevanja vložkov.
 • ob 20. uri si lahko v veliki dvorani ogledate fantazijsko grozljivko Opazovalci. 28-letna umetnica Mina se znajde ujeta v obsežnem, nedotaknjenem gozdu na zahodu Irske. V iskanju zavetja naleti na tri tujce, postane ujetnica in je vsako noč soočena s skrivnostnimi bitji, ki jih zalezujejo.
 • ob 14. uri vabljeni na tradicionalno praznovanje Hubertove nedelje. Dogodek bo gostila Lovska Koča v Vinski Gori, na naslovu Lopatnik 2a in bo organiziran v sodelovanju z Lovskim Športnim Društvom.
Foto: Mestna občina Velenje

Po bogatem nedeljskem kosilu pa se prileže en dober film. Pa ne pozabit na kokice.

 • ob 16. uri vabljeni v veliko dvorano Kina Velenje, kjer vas bo pričakal najbolj znan oranžen maček – Garfield. Svetovno znan maček, ki sovraži ponedeljke, obožuje lazanjo in uživa v lenarjenju doma, se znajde v divji pustolovščini. Ko nepričakovano sreča davno izgubljenega očeta, razcapanega uličnega mačka Vica, je skupaj s svojim pasjim prijateljem Odiejem prisiljen zapustiti udobno razvajeno življenje in se pridružiti Vicu v smešnem in tveganem podvigu.
 • ob 18. uri se bo v mali dvorani predvajala drama Samsara. Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo, v meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije. Lois Patiño nadaljuje svoje raziskovanje filma kot potopitvene izkušnje. Budistični najstnik vsako jutro prečka reko, da bi starejši ženski bral iz Tibetanske knjige mrtvih, vodnika v posmrtno življenje. Ko napoči starkina zadnja ura, ji mladenič v uho zašepeta zaključne odlomke knjige, in njena duša se odpravi na pot proti ponovnemu rojstvu v naslednjem telesu.
 • ob 19. uri pa si lahko v veliki dvorani ogledate akcijsko znanstvenofantastično pustolovščino Furiosa: Del sage Pobesneli Max. V svetu, ki je propadel, mlada Furiosa pade v roke hordi motoristov, ki jih vodi vojni poveljnik Dementus. Med pustošenjem po puščavi naletijo na Citadelo, ki jo obvladuje strašni The Immortan Joe. Medtem ko se tirani spopadajo za prevlado, se Furiosa sooča s številnimi preizkušnjami, da bi našla pot domov.

Ta vikend je poln razburljivih možnosti, ki bodo zagotovo zadovoljile vsak okus! Naša pestra ponudba vključuje raznolike dogodke, med katerimi boste zagotovo našli nekaj zase.

Foto: pixabay

Ne glede na to, ali se odločite za glasbeni večer, srečanje avtomobilov ali ogled filma, vas čaka nepozaben vikend poln zabave, dobre družbe in navdušujočih doživetij!

Vir: Mestna občina Velenje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Več novic

Šport

Karate klub Seki zablestel na ekipnem državnem prvenstvu v Ljutomeru

V nedeljo, 9. junija, se je v Ljutomeru odvijalo državno prvenstvo ekip, ki ga je organiziralo Telesno vzgojno društvo Partizan Ljutomer v sodelovanju s Karate zvezo Slovenije. Tekmovanje je privabilo...
Obvestila

Napoved čiščenja prostorov v garažnih hišah

Komunalno podjetje Velenje začenja s čiščenjem garažnih prostorov, zato prosi uporabnike garažnih hiš ZD Velenje, Mercator Velenje, AP Velenje in garažnih prostorov v poslovno stanovanjskem objektu Gorica, da v času...
Kultura

Danes se začenja 23. Lirikonfest

Danes, 11. junija, se bo s celovečernim pesniško-potopisnim branjem in koncertom Luke Gluvića z zasedbo v Kreativnem centru Čuk začel 23. Lirikonfest Velenje - festival liričnega in potopisnega občutja....
Družba

Preventivna akcija Varno v prometu z enoslednimi vozili

V soboto, 8. junija 2024, Policijska postaja Velenje organizira preventivno prometno akcijo Varno v prometu z enoslednimi vozili. Preventivna akcija bo potekala na poligonu varne vožnje ob Škalskem jezeru med...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Obvestilo: Parkiranje v coni Vista pred današnjim koncertom Magnifica

Komunalno podjetje Velenje obiskovalce današnjega (7. junij) koncerta Magnifica na Visti obvešča, da je za parkiranje v coni VISTA parkirnino potrebno poravnati pred vstopom na parkirišče. Plačilo z gotovino ni...
Obvestila

Podhod na železniški postaji v Šmartnem ob Paki ponovno odprt

Občina Šmartno ob Paki obvešča, da so dela na podhodu s stopnišči in dostopnimi potmi (žal to še ne velja za dvigali) zaključena skladno s projektno dokumentacijo....
Obvestila

Jutri prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča končne uporabnike na območju Ceste talcev 21, 23, 25, 27, 29, Štrbenkove 2, 4, 6 in Srebotnikove 1, 1a, 2, 3, 4 v Velenju, da bo...
Obvestila

Za jutri napovedano čiščenje garažne hiše Avtobusna postaja Velenje

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike garažne hiše v objektu Avtobusne postaje Velenje, da bodo jutri izvajali čiščenje garažnih prostorov....

Zadnje osmrtnice

Ljudmila Jamnikar

Marijan Orozel

Damir Jugović

Velenjcan copyright © 2023