Turistično društvo Pristava je včeraj, 22. junija, skupaj s podžupanjo Občine Šoštanj, Urško Kurnik, v Ravnah svečano prižgalo oglarsko kopo.
Priprava kope je izjemno zahtevna veščina, ki zahteva veliko truda, dela in dobre volje. Kuhanje oglja je metoda, ki so jo včasih uporabljali v jesenskem času. Gradnja kope je izredno fascinantna, saj je narejena iz dimnika, skozi katerega se kopo prižge, okoli njega pa je naložen les, ki je pokrit z zemljo.
Ogenj v kopi bo tlel še približno dva tedna in si jo lahko ogledate v Ravnah pri Reks-u, kjer nad njo bdijo člani Turističnega društva Pristava, ki bodo v teh dneh bolj malo spali.
Vabljeni vsi, da v prihajajočih dneh skupaj z otroki, obiščete Ravne. Praznični torek je kot idealen za ogled. Kuhanje oglja je del bogate nesnovne kulturne dediščine Slovenije.








Vir: Občina Šoštanj