Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 9. december 2019

Petek, 6. december 2019 Poškodovanje vozil - Braslovče V Braslovčah je občan na štirih vozili prerezal sedem pnevmatik. Ker ima lastnik ene...

Petek, 6. december 2019

Poškodovanje vozil – Braslovče

V Braslovčah je občan na štirih vozili prerezal sedem pnevmatik. Ker ima lastnik enega od vozil, na objektu pred katerim so bila parkirana vozila, nameščeno varnostno kamero, smo storilca že izsledili in ga bomo kazensko ovadili.

Tatvina goriva – Tepanje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so neznanci iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradli dobrih 500 litrov nafte.

Tatvina kolesa in orodja – Velenje

V popoldanskih urah nas je občanka obvestila, da so jim iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Žalcu ukradli moško kolo znamke Ragazzi. Žalski policisti so kmalu po naznanitvi dejanja v centru Žalca izsledili storilca, mu zasegli kolo in ga vrnili lastnici.

Tatvina – Velenje

Iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta na Kersnikovi ulici v Velenju je neznanec ukradel dva vrtalna stroja.

Vlomi v stanovanjske hiše – Podsreda, Laško in Letuš

V petek smo obravnavali tri vlome v stanovanjske hiše in sicer na območju Podsrede, Laškega in Letuša. Iz hiše v Podsredi je storilec ukradel gotovino in zbirateljske kovance, lastniki hiše v Laškem ničesar ne pogrešajo, V Letušu je storilca pregnal alarm.

Tatvina dveh defibrilatorjev – Celje

Pregled petkovega dogajanja zaključujemo s podatki o tatvinah dveh defibrilatorjev. Enega so storilci ukradli v Celju na Gledališkem trgu, drugega na Polulah.


Sobota, 7. december 2019

Vloma v počitniški hišici – Velenje in Šmartno ob Paki

V soboto smo v Velenju obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo starejši radio.

Vlom v počitniško hišico smo obravnavali tudi v Šmartnem ob Paki. Storilec je ukradel starejši motokultivator in nahrbtno škropilnico.

Vlom v stanovanjsko hišo – Kozje

V Kozjem smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

Vlom v osebno vozilo

Na parkirišču pokopališča v Celju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico v kateri je bil mobilni telefon.


Nedelja, 8. december 2019

Vlom v stanovanjsko hišo – Žalec

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Žalca. Storilec ni ničesar ukradel.

Vlom v stanovanji – Celje in Slovenske Konjice

Na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju in na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah smo obravnavali vloma v stanovanji stanovanjskih blokov. V Celju ni storilec ničesar ukradel, v Slovenskih Konjicah je ukradel moško uro in prenosni računalnik.

Vlom v vrtno uto – Velenje

V Velenju je storilec vlomil v vrtno uto in ukradel dve motorni žagi.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Zeče

V Zečah je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Ilegalni prestop državne meje

Včeraj v popoldanskih urah smo v Otiškem vrhu izsledili šest ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana, ki so se v Slovenijo pripeljali skriti v tovornem vozilu. Vsi so zaprosili za azil.

V bližini Vonarskega jezera smo včeraj popoldne izsledili devet ilegalnih prebežnikov, sedem državljanov Iraka in dva državljana Sirije. Postopki z njimi še potekajo. Prav tako smo prijeli in pridržali 41-letnega državljana Ukrajine, ki je nameraval prebežnike odpeljati v Avstrijo.

Danes, okoli dveh zjutraj, smo v Rogatcu izsledili še osem državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin predstavnica za odnose z javnostmi samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Kronika

Velenjčan in dva Šoštanjčana z grožnjami in izsiljevanjem ogoljufali več ljudi

V mesecu februarju in marcu letos so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je izvrševala združba treh mlajših moških....
Šport

Velenjske ose se bodo jutri spopadle z finalisti Pokala Slovenije

Do konca sezone varovance Zorana Jovičića čaka še šest ključnih tekem. Prvi med njimi je Šaleško-Koroški derbi proti RK Slovenj Gradec, ki bo potekal v petek, 12. aprila ob 18.00...
Družba

Mladi violinistki velenjske glasbene šole navdušili na spletnem tekmovanju

Dve učenki velenjske glasbene šole sta znova zablesteli. Tokrat sta se udeležili mednarodnega spletnega tekmovanja World Open Online Music Competition....
Gospodarstvo

Srečanje partnerjev projekta REECOL v Premogovniku Velenje

Med 11. in 12. aprilom 2024 Premogovnik Velenje gosti partnerje mednarodnega razvojno-raziskovalnega projekta REECOL - Ekološka sanacija in dolgoročni monitoring rudarskih površin po končanem izkoriščanju(Ecological rehabilitation and long term monitoring...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Barbara Rajter

Franc Mevc

Boris Petek

Velenjcan copyright © 2023