Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 30. april 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah sprejeli 305 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih. 24 i...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah sprejeli 305 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 1 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Obravnavali smo eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 z materialno škodo.

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Paški vasi na relaciji Velenje – Šmartno ob Paki. V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila. Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 88 letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču zaradi umikanja voznici osebnega avtomobila, ki je vozila pred njim in zavijala levo, zapeljal levo na nasprotni vozni pas ter čelno trčil v voznico osebnega avtomobila, ki se je pravilno pripeljala iz nasprotne strani. 88 letni voznik se je v nesreči huje telesno poškodoval.

V Velenju so imeli policisti v postopku voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku so zasegli policisti zasegli vozilo. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli vozila tudi v Mozirju in Šentjurju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo v zadnjih 24 urah krat ukrepali 6 krat na javnih krajih in 4 krat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Šentjurju je bilo vlomljeno v več pisarn enega izmed tamkajšnjih poslovnih prostorov, odtujeno pa je bilo 800 Eur gotovine.

Danes okoli 4. ure zjutraj je bilo vlomljeno v trgovino v Zrečah. Storilci so odnesli več motornih žag in puhalnik znamke Husquarna, podjetje so oškodovali za okoli 12.000 Eur.

V Celju so policisti obravnavali dva poskusa vloma v osebna avtomobila. Opravili pa so tudi ogled vloma v dva aparata za prodajo pijač, iz katerih so storilci odtujili nekaj pijač in kovancev.

V Velenju je neznanec iz odklenjenega parkiranega osebnega avtomobila odtujil dve motorni žagi, skupaj vredni okoli 1.200 Eur.

Miren in varen praznični vikend vam želimo iz Policijske uprave Celje.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročal Božidar Pezdevšek, vodja centra in višji samostojni policijski inšpektor.

Več novic

Šport

Velenjskim nogometašem se proti ekipi Vitanest Bilje ni izšlo

Rudar Velenje je včeraj, 12. aprila, na stadionu Ob jezeru gostil ekipo Vitanest Bilje. ...
Kronika

26-letnik v okolici Dobrne bežal pred policisti, prijeli so ga, ko je z vozilom obstal v razmočenem travniku

Celjski policisti so v preteklem tednu obravnavali 26-letnega voznika osebnega vozila, ki je z neodgovornim in objestnim ravnanjem ogrožal sebe in ostale udeležence cestnega prometa....
Družba

Včeraj potekal občni zbor članov Društva gluhih in naglušnih

V dvorani Mladinskega hotela Velenje je včeraj, 20. marca, potekal občni zbor članov Društva gluhih in naglušnih, katerega se je udeležilo 55 članov. ...
Šport

Velenjski paraplavalci bodo nastopili na Svetovnih igrah za osebe z Downovim sindromom v Antaliji

Danes, 19. marca, se trije paraplavalci velenjskega lavalnega klubaodpravljajo v turško Antalijo, kjer se bodo pridružili tekmovanju Trisome games....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023