Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 25. januar 2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, sedem...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 723 klicev občanov. 169 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

Cestni promet

Od petka do danes smo na našem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in štirinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami smo v petek, nekaj pred 23. uro, obravnavali na lokalni cesti Grobelno Platinovec. Prometno nesrečo je povzročil voznik začetnik, ki je imel v krvi nekaj manj kot eno promilo alkohola. 19-letni voznik, ki je vozil iz smeri Grobelnega proti Platinovcu je izgubil oblast nad vozilom in je zapeljal v levo čez vozišče, po hribu navzdol, kjer se je vozilo prevrnilo in ob trčenju v drevo obstalo obrnjeno na streho. Poleg voznika so bili v vozilu še trije potniki. Eden od njih se je v trčenju hudo poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče bomo 19-letnega voznika kazensko ovadili.

Prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami smo obravnavali v Javorniku, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem in v Šentjurju.

V Javorniku smo prometno nesrečo obravnavali v petek okoli 12. ure. V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika.

V Šentjurju smo prometno nesrečo obravnavali okoli 19. ure, ko je na Drofenikovi ulici padel močno pijan kolesar. Kolesar je imel 1,7 promilov alkohola v krvi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvanajstkrat.

Kriminaliteta

V petek smo na območju Žegra obravnavali požar. Okoli 8. ure zjutraj je zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Do požara je prišlo, ker je močan veter iz dimnika pod strešnike odpihnil žareče saje. Požar je uničil del ostrešja. Tuja krivda je izključena.

Na Polzeli in v Celju je neznani storilec z dveh osebnih vozil ukradel registrske tablice.

V Svetem Jerneju, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku s poškodovanjem vrat povzročil za okoli 1.000 € škode.

V soboto smo bili obveščeni, da je neznani storilec na osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjskim blokom v Čečovju, prerezal tri pnevmatike.

V soboto smo obravnavali vloma v stanovanjski hiši v Draži vasi in v Zagradu v Celju. V Draži vasi je storilec v hišo vlomil skozi okno terase. Ukradel je gotovino. V Zagradu je v hišo vlomil skozi okno na zadnji strani hiše, prostore preiskal in ukradel gotovino in naložbeno zlato.

Na Aškerčevi cesti v Velenju smo včeraj obravnavali dva poskusa vloma v avtomata z napitki.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Šport

Atletski klub Velenje blestel na Finalu posamičnega mnogoboja za pionirje in pionirke u12 in u14 v Novem mestu

Atletski klub Velenje je imel v finalu kar pet predstavnikov, ki so odlično zastopali njihove barve....
Šport

Štirje mladinci podpisali štipendijsko pogodbo z RK Gorenje Velenje

Aktualni državni podprvaki, so začeli z dolgoročnim planiranjem ekipe in delovanjem RK Gorenje Velenje....
Kultura

Kulturna ustvarjalka leta postala Urška Stropnik Šonc #foto

Včeraj je v Domu kulture Velenje potekala občinska slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Razglasili so tudi kulturnega ustvarjalca leta Mestne občine Velenje....
Družba

Napovednik vikend dogajanja v Velenju

Še niste odločeni, kako boste preživeli vikend? Mi smo zbrali vse dogodke na enem mestu, da vam ne bo treba iskati. Ne glede na to, ali vas zanima kino, šport...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023