Search
Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, dne 15. december 2020

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 301 klic občanov. 74 klicev je bilo interventnih, eden nuje...

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 301 klic občanov. 74 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

Na območju naše policijske uprave smo včeraj obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami in 21. prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih iskala pomoč 70-letna ženska, ki je bila 10. decembra 2020, udeležena v prometni nesreči v Latkovi Vasi, kjer je na deljeni peš in kolesarski poti, vanjo trčil kolesar in odpeljal s kraja. Peška se je pri padcu lažje poškodovala.

Včeraj nas je občan, ki se mu za klic zahvaljujemo, obvestil, da po Mariborski ulici v Celju, iz smeri Vojnika, nezanesljivo vozi voznik osebnega vozila. Voznika smo ustavili, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Na območju Slovenj Gradca smo sinoči pridržali voznika osebnega vozila, ki je je vozil pod vplivom alkohola. Voznik je imel 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na območju policijskih postaj Žalec in Mozirje smo včeraj izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju hitrosti, po sistemu veriga. Izven naselij smo zaznali 7 kršitev, v naseljih pa 24. 28. voznikom smo izdali plačilne naloge, trem opozorila.

V nadzoru smo posebej nadzirali tudi voznike tovornih vozil in ugotovili 18 kršitev. Tri vozila smo izločili iz prometa. Najpogostejše kršitve so bile prekoračitev hitrosti, preobremenitev vozila, nepravilno zavarovan tovor in neuporaba varnostnega pasu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

Na pokopališču v Zrečah smo obravnavali vlom v svečomat od koder je storilec ukradel okoli 30 € gotovine. Za najmanj 1.000 € škode je lastnikom povzročil s poškodovanjem svečomata.

Nesreča pri delu

V Zavodnjah pri Šoštanju se je včeraj dopoldne pri menjavi strešne kritine na hlevu, huje poškodoval 40-letni moški, ki se mu je pod nogami zlomila letev in je padel dobrih osem metrov v globino.

Požari

V Črni na Koroškem je v večernih urah zagorelo v stanovanju večstanovanjske zgradbe. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi vnetja drv, ki so bila v bližini peči na trda goriva.

V Šeščah pri Preboldu smo obravnavali dimniški požar na stanovanjski hiši. Materialna škoda ni nastala.

Danes, nekaj pred 5. uro zjutraj, smo bili obveščeni še o požaru v Prožinski vasi. Zagorela je starejša sušilnica sadja. Tuja krivda je izključena.


O preteklih dogajanjih na območju PU Celje je poročala Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi in samostojna policijska inšpektorica.

Več novic

Šport

Karateisti Karate kluba Velenje dominirali na Pokalu Nestla Žganka

Danes, 18. februarja, je v Velenju potekal mednarodni turnir, 18. pokal Nestla Žganka. Udeležili so se ga tudi karateisti Karate kluba Velenje. ...
Kultura

Dijakinji velenjske glasbene šole dosegle odlične rezultate na tekmovanju v Beogradu

Dijakinji Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega, sta pretekli teden odpotovali v Beograd, kjer sta sodelovali na XXI. mednarodnem tekmovanju Davorina Jenka. ...
Gospodarstvo

Na jutrišnji seji sveta tudi o ukrepih za reševanje stisk občanov

V torek, 30. januarja, od 8. ure dalje bo v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekala 10. seja Sveta Mestne občine Velenje, ki jo bo vodil župan Mestne občine Velenje...
Utrinki

Dijakinja Glasbene šole FKK Velenje blestela na 13. mednarodnem tekmovanju Ivana Rijavca #utrinki

Pretekli vikend, 03. in 04. februarja, je v Rogaški slatini potekalo 13. mednarodno tekmovanje Ivana Rijavca za pianiste. ...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Od 1. marca dalje spremenjen delovni čas INFO točke

Iz Zdravstvenega doma Velenje so nas obvestili, da od 1. marca dalje spreminjajo delovni čas INFO točke....
Obvestila

V Zdravstveni postaji Šmartno ob Paki v petek pričenja z delom pediatrinja

Od petka dalje v Šmartnem ob Paki ponovno na voljo pediater tri dni na teden. Omogočena bo tudi izbira osebnega pediatra....
Obvestila

V četrtek, 22.2.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike na območju Mestne četrti Velenje - Desni breg in na območju Jerihove ceste, da bo v četrtek, dne 22. 2. 2024, od 7.30...
Obvestila

Vabilo: novembra odpovedana akcija “Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino” se bo izvedla 16. marca

Društvo za povezan razvoj Zgornje Savinjske doline vabi k sodelovanju v akciji "Očistimo Zgornjo Savinjsko dolino", le ta je bila napovedana za november, a so jo morali zaradi slabega vremena...

Zadnje osmrtnice

Marjan Korenak

Viktor Češnovar

Vid Kondić

Velenjcan copyright © 2023