Search
Search
Close this search box.

Odbojkarji Šoštanj Topolšice so se veselili pomembne prvenstvene zmage

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA - PANVITA POMGRAD 3:2  Šoštanj - sobota, 12. januar 2019 Šoštanj Topolšica: Javornik 8, Robida 5, Port, Boženk 19, ...

ŠOŠTANJ TOPOLŠICA – PANVITA POMGRAD 3:2 

Šoštanj – sobota, 12. januar 2019

Šoštanj Topolšica: Javornik 8, Robida 5, Port, Boženk 19, Planinc 24, Pavič (C) 11, Mejal 3, Šoštarič, Uršič 5, Koren, Menih 3, Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 18, Beravs 5, Flisar 19, Volovlek, Rojnik 14, Bogožalec 28, Bedrač, Marovt 2, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

V Šoštanj so se v prvo gostovanje v letu 2019 pripeljali odbojkarji Panvite Pomgrad. Ekipi sta se v tej sezoni že večkrat pomerili, tako v ligaškem delu kot tudi v pokalu ter prijateljskih tekmah. Vedno pa je bila tekma napeta do konca in tudi tokrat smo si lahko obetali zanimiv derbi.

Pri domačih je zaradi poškodovanega Robide tokrat na mesto sprejemalca zaigral libero ekipe Menih. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so z minimalno prednostjo vodili skozi celoten prvi niz. V izdihljajih tekme pa so Šoštanjčani strnili vrste in drugo zaključno žogo v tem nizu tudi kronali z zmago prvem nizu.

Drugi niz so se domači sprostili in zaigrali dobro že v začetku niza. Skozi celoten niz je ekipa domačih odbojkarjev vodila za 5-6 točk a so se gostje počasi in vztrajno približevali. Ujeli so jih pri 19 točki in takrat na krilih Bogožalca in Flisarja dobili nekaj točk zapored. Gostje so tako izenačili izid v nizih na 1:1.

Tretji niz so gostje igrali po svojih željah in ga brez težav tudi dobili, z enakim rezultatom kot niz pred tem (25:20).

V četrtem nizu je strateg domačih naredil nekaj sprememb v postavi in to se mu je obrestovalo. Domači odbojkarji so slavili v 4. nizu in si s tem tudi kupili vstopnico za 5., odločilni niz.

Peti niz so veliko bolje začeli gostje, ki so povedli za 5 točk in to prednost držali do rezultata 11:6. Takrat pa so domači z nekaj izjemnimi prodori Boženka in Planinca začeli zniževati izid. Kmalu so si priigrali 1. zaključno žogo pri rezultatu 15:14 a je niso izkoristili. So pa izkoristili drugo zaključno žogo in tako prišli do preobrata kroga. K temu uspehu so jim pomagali tudi navijači, ki so prišli v velikem številu.

Marko Plankelj, odbojkar Šoštanj Topolšice: »Zahvalil bi se izjemni publiki, ki nas je v 5. nizu ponesla do preobrata. Čestitke tudi nasprotniku za borbeno igro vendar je bila danes sreča na naši strani.«

Več novic

Družba

Na glasbenem tekmovanju TEMSIG danes izjemne rezultate dosegli godalci

Mladi velenjski glasbeniki vsakodnevno razveseljujejo s svojimi dosežki na TEMSIG- u in tako je tudi danes....
Družba

Predstavljamo Krajevno skupnost Plešivec

Če vas bo kdaj pot zanesla v Šaleško dolino, vam zagotovo ne bo dolgčas, saj boste tam našli mnogo skrivnih, a zato še bolj lepih, neokrnjenih kotičkov. Če pa si...
Družba

V soboto vabljeni na največjo prostovoljsko akcijo sajenja dreves “Pomladimo gozdove”

V soboto, 06. aprila, bo Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) že peto leto zapored organizirala vseslovensko prostovoljsko akcijo sajenja dreves z imenom Pomladimo gozdove 2024. Tokrat so se odločili, da...
Družba

Filmski večer ob 90. obletnici Knjižnice Velenje – popotovanje od leta 1959 do današnjih dni

V sredo, 20. marca, je v Knjižnici Velenje potekal Filmski večer: Knjižnica Velenje nekoč in danes....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....
Obvestila

Obvestilo: Kolesarska steza proti Mislinji še vedno ZAPRTA

Kolesarska steza proti Mislinji je zaradi odpravljanja pomanjkljivosti še vedno zaprta. ...
Obvestila

V torek, 9.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Žarove ceste 3, 5, 6, 7, 8, 9, 9a, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 18 in 22 v...
Obvestila

V garažni hiši Gorica prišlo do okvare dvižnih vrat

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike, da je prišlo do okvare dvižnih vrat v garažni hiši Gorica....

Zadnje osmrtnice

Frančiška Urbanc

Barbara Rajter

Franc Mevc

Velenjcan copyright © 2023