Search
Search
Close this search box.

Kaj se v soboto, 14. 12., dogaja v Velenju in okolici?

14. 12. 2019 od 8.00 do 12.00 Bolšji sejem Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospo...

14. 12. 2019 od 8.00 do 12.00

Bolšji sejem

Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače …). Za sodelovanje se je potrebno prijaviti do četrtka, 12. decembra.

Cankarjeva ulica
Prost vstop


14. 12. 2019 od 8.00 do 13.00

Praznični sejem drobnih daril in dobrot

Čarobni december

Ob decembrskem vzdušju bo potekal Praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času.

Cankarjeva ulica
Prost vstop


14. 12. 2019 od 09.00 do 12.00

V objemu praznikov: Klic iz omare: 10. sejem igrač in 7. dobrodelni bazar rabljene opreme za živali

Knjižnica Velenje že nekaj let izposoja tudi igrače za otroke. Na desetem sejmu igrač bodo lahko otroci in starši prodali, kupili, zamenjali ali podarili igrače, ki so obležale nekje na dnu omare – knjižnici ali obiskovalcem. V sodelovanju z Rotary klubom Velenje, ki vsako leto dobrodelno podari knjižnici znesek za nakup igrač za Igroteko.
Člani društva za pomoč živalim Poživ Velenje bodo pripravili dobrodelni bazar opreme za živali. Izkupiček bo v celoti namenjen za oskrbo brezdomnih živali, za katere skrbi društvo Poživ. 

Knjižnica Velenje (preddverje)
Prost vstop


14. 12. 2019 od 10.00 do 18.00

Velenje PLAYS

Konvencija Velenje PLAYS kliče vse gejmerje, namiznike, role-playerje in stratege! Namizne igre, video špili, zbirateljski izdelki, stripi, VR, karnevalske igre, trivia kviz, dobra hrana in še boljša družba te čakajo na prvem velenjskem igračarskem sejmu! Vrži kocke z nami – morda domov odideš z BREZPLAČNO namizno igro!

Jedilnica Gaudeamus
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 10.00

Posadimo drevo prijateljstva

Središče medkulturnega dialoga Velenje vas vabi, da se nam pridužite v soboto, 14. decembra 2019 ob 10. uri na jezeru, kjer bomo simbolično posadili drevo prijateljstva. Namen aktivnosti je povezovanje ljudi različnih kultur, ne glede na to od kod prihaja posameznik.

Vse kar potrebujete je dobra volja, za ostalo poskrbimo mi.
Veselimo se srečanja z vami. 

Škalsko jezero
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 10.30

Tina in medvedja moč

Čarobnica sobotnica

Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam.

Gledališče Velenje in Festival Velenje
Igrana predstava
Avtor: Primož Suhodolčan
Režija: Romeo Grebenšek
Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik

Dom kulture Velenje (velika dvorana)
Obvezen dvig brezplačnih vstopnic


14. 12. 2019 ob 15.00

Veseli december 2019

Obdaritev otrok od 3. do 6. leta starosti
Ogled predstave "Čarovnica Mica" in obdaritev otrok.

KS Cirkovce (v šoli)
Vstop s povabilom


14. 12. 2019 ob 16.00

Velenje PLAYS: Trivia kviz

Na konvenciji Velenje PLAYS se zbirajo tudi brihtne glave! Zberi ekipo 3-4 prijateljev in pokaži svoje znanje na tematskem kvizu splošne razgledanosti. Najboljše čakajo nore nagrade, vsi pa lahko pred in po obisku izkusite obilo namiznih iger, video špilov, zbirateljskih izdelkov, stripov, vr-a, karnevalskih iger, dobre hrane in še boljše družbe na prvem igračarskem sejmu pri nas! Prijave obvezne na Facebook dogodku (spremljaj facebook.com/velenjePLAYS).

Jedilnica Gaudeamus, Trg mladosti 7
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 16.30

Otroško rajanje v KS Stara vas in prihod dedka Mraza

Otroškemu rajanju, ki se prične ob 16.30, sledi prihod dedka Mraza in obdaritev otrok.

Dom krajevne skupnosti
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 17.00

Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu: Predpraznični koncert

Običajno je Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu namenjeno predstavitvi izbrane skupine glasbil, tokrat pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili različnim inštrumentom, na katerih bodo zazvenele tudi praznične melodije.

Velenjski grad
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 17.00

Veseli december 2019

Obdaritev otrok od 3. do 6. leta starosti

Ogled predstave "Čarovnica Mica" in obdaritev otrok.

KS Škale – Hrastovec (v gasilskem domu)
Vstop s povabilom


14. 12. 2019 ob 17.00

Veseli december 2019

Obdaritev otrok od 3. do 6. leta starosti
Ogled predstave "Podganca išče moža" in obdaritev otrok.

KS Konovo (v domu krajanov)
Vstop s povabilom


14. 12. 2019 ob 17.00

Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu: "Predpraznični koncert"

Običajno na Sobotnih glasbenih popoldnevih učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje predstavijo izbrane skupine glasbil, ki se poučujejo na njihovi šoli. Tokrat pa bomo poslušali zelo različne inštrumente in prav gotovo bo zazvenela tudi kakšna praznična melodija.

Velenjski grad
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 19.00

14. krog rokometne Lige NLB

V sobot 14. decembra se bosta v Rdeči dvorani Velenje ob 19.00 uri, pomerili rokometni ekipe Gorenje Velenje in Maribor Branik.
Vljudno vabljeni k ogledu!

Rdeča dvorana
Prost vstop


14. 12. 2019 ob 21.00

Železni Aktivizem BD BASH w/ Armaroth, Decage, Moshead

Železni Aktivizem praznuje! Mineva že pet let, odkar se je neformalni pogovor za šankom spremenil v resno društvo, ki skrbi za promocijo metal glasbe. Z velikim apetitom po ropotanju, dretju in headbanganju se veselijo mnogih prihajajočih let, ki jih bodo pozdravili z rojstnodnevnim koncertom. Nastopila bo ena najbrutalnejših sil slovenske metal glasbe Armaroth, lokalci Decage in trash metalci Moshead. V duhu praznovanja bodo med koncertom podelili letno karto za vstop na vse koncerte v organizaciji Železnega Aktivizma.

eMCe plac
Vstopnina: 5 €


14. 12. 2019 ob 21.00

Jumanji: Naslednja stopnja

Filmska predstava (Jumanji: The Next Level)
Akcijska komična avantura, 114 minut

Vstopnice: 5 EUR
Kino Velenje (velika dvorana)


6. 12. 2019 – 15. 1. 2020 od 8.00 do 16.00

Pričarajmo zimsko veselje

V prazničnem decembru in prvi polovici januarja si lahko v Vili Rožle ogledate razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje. V prihajajočih zimskih dneh so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. V pričakovanju mrzle zime in prazničnih trenutkov so v različnih tehnikah upodabljali zimsko idilo in pravljičnost čarobnega časa.

Prost vstop


5. 12. – 31. 12. 2019

GALERIJSKA UMETNIŠKA PROMENADA

Prodajna razstava likovnih del

Vse ljubitelje umetnosti vabimo v Galerijo Velenje, ki je v času prihajajočih praznikov in obdarovanja pripravila prodajno razstavo likovnih del mlajših avtorjev SAŠA regije in priznanih slovenskih umetnikov. Vabljeni k ogledu in nakupu – med razstavljenimi deli boste morda našli kakšno prijetno praznično darilo.

Galerija Velenje
Prost vstop


5. 12. 2019 – 31. 1. 2020

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju. Njene ilustracije spremljajo otroke od prvih dni in skupaj z njimi rastejo, ko raziskujejo svet … Jelkine ilustracije živali so otrokom najbližje in zato so jih tudi sami poustvarjali. V spoznavanju in doživljanju Jelkinega ustvarjanja so izpod otroških rok nastala prava umetniška dela.

Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
Prost vstop


1. 12. – 31. 12. 2019

Bralka meseca

Decembrska bralka meseca je naša dolgoletna bralka Slavka Mijoč, ki jo zanima mnogo različnih stvari. Na ogled  je  postavila knjige, ki so jo najbolj zaznamovale, se ji vtisnile v srce in pustile v njej sledi. Delček knjig, ki so ji najljubše, je predstavila v decembrskih Steklenih dvojčkih.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)

Prost vstop


25. 11 . – 15. 12. 2019

Razstava 100 let Bolnišnice Topolšica

Razstava bo strnjeno predstavila bogato zgodovino Bolnišnice Topolšica ter njen današnji pomen in vpetost v naše okolje.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


23. 11. 2019 – 31. 1. 2020

Odsev notranjosti

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote – razstavno-izložbeni prostor
Ana Glinšek, arhitektka, ki je zasnovala interier salona Voilà Beauty, nas želi z razstavo "Odsev notranjosti" skozi izložbeno okno popeljati v svet notranjih prostorov salona.  
Notranjost je minimalistična, a obenem funkcionalna, s poudarkom na estetiki prostora in hkrati ženski lepoti. Kljub navidez hladnemu, surovemu videzu, z različnimi elementi prikliče mladostno igrivost, svežino in toplino. Razstava odseva notranjost, saj na svojevrsten način izraža oblikovalsko kontinuiteto interierja. Pripoveduje zgodbo, kako lahko z majhnimi detajli tako v prostoru kot na ženskem telesu, naredimo končno podobo še bolj privlačno, zanimivo in lepo.

Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
Prost vstop


19. 11 . – 31. 12. 2019

Razstava 100 grafik za 100 kolumn

Bojan Pavšek je avtor publikacije 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas).

Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Nabor grafik, katere bodo predstavljene na razstavi, pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil.  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)

Prost vstop


18. 11 . – 15. 12. 2019

Razstava 100 let Bolnišnice Topolšica

Razstava bo strnjeno predstavila bogato zgodovino Bolnišnice Topolšica ter njen današnji pomen in vpetost v naše okolje.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop

Več novic

Šport

Članica ŽRK Velenje, Lana Puncer, se z reprezentanco pripravlja na četrtkovo kvalifikacijsko tekmo

V četrtek čaka žensko rokometno reprezentanco nova preizkušnja....
Policijsko poročilo

PP Velenje: Policijsko poročilo dne 25. marec 2024

Policijsko poročilo PP Velenje za pretekli teden je pripravil Zoran Stojko, višji policist I – vodja policijskega okoliša....
Šport

Velenjski judoisti dosegli odlične rezultate na državnem prvenstvu v Lendavi

V soboto, 23. marca, je v Lendavi potekalo Judo državno prvenstvo za člane in U 16 Lendava....
Utrinki

Mladi harmonikaši velenjske glasbene šole osvajali nova znanja #utrinki

V četrtek, 04. aprila, je v velenjski glasbeni šoli je potekala delavnica za harmonikaše....

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 9.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava toplotne energije

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Stantetove 18-32 in Šaleka 6-25 v četrtek, 18. 4. 2024, od 8.00 do 15.00, prekinjena dobava toplotne energije zaradi...
Obvestila

V četrtek, 18.4.2024 bo prekinjena dobava električne energije

Elektro Celje obvešča odjemalce električne energije, da bo v četrtek, 18. aprila predvidoma med 8. in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije....
Obvestila

V maju zaključuje z delom zdravnica Lucija Šteković

Iz ZD Velenje sporočajo, da zdravnica Lucija Šteković, dr. med., zaradi upokojitve s 7. 5. 2024 zaključuje z delom....

Zadnje osmrtnice

Ivanka Kaš

Marija Likeb

Bogomir Krajnc

Velenjcan copyright © 2023