Search
Search
Close this search box.

Kaj se v petek, 23. 02., dogaja v Velenju in okolici?

23. 2. 2018 ob 18.00 Cool knjiga Na tokratnem srečanju bodo prebirali pesmi iz četrte prenovljene, razširjene in dopolnjene izdaje, Sončnica n...

23. 2. 2018 ob 18.00

Cool knjiga

Na tokratnem srečanju bodo prebirali pesmi iz četrte prenovljene, razširjene in dopolnjene izdaje, Sončnica na rami. V njej je zbrana vsa otroška poezija od Frana Levstika do danes. Pogovor vodi Andreja Kac.

Knjižnica Velenje (mladinska soba)
Prost vstop


23. 2. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (preddverje)
Prost vstop


23. 2. 2018 ob 18.00

Bikec Ferdinand

Filmska predstava (Ferdinand). Sinhronizirana animirana komična avantura, 106 minut Režija: Carlos Saldanha Slovenska sinhronizacija: Domen Valič, Lucija Grm, Jernej Kuntner, Helena Berden.

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


23. 2. 2018 ob 18:00

Dr. Janez Bogataj: Abeceda okusov Slovenije – predstavitev knjige – ODPOVEDANO

Zaradi slabega vremena ODPOVEDANO

Izbranih 25 značilnih jedi je v knjigi Abeceda okusov Slovenije predstavljenih z zgodbami, fotografijami in recepti. Zajete so vse slovenske gastronomske regije (24), v katerih je kar 315 značilnih jedi. Bogataj je kot bistvo slovenske kulinarike poudaril različne jedi z istim imenom in eno jed z različnimi imeni, kar kaže na bogastvo slovenske kulinarične lokalne in regionalne raznolikosti. Pri tem pa Bogataj ni mislil le na jedi, ampak tudi na živila. Knjigo bo predstavil dr.Janez Bogataj.

Vila Herberstein
Prost vstop


23. 2. 2018 ob 20.00

Črni panter 3 D

Filmska predstava (The Black Panther). Akcijska pustolovščina, 134 minut Režija: Ryan Coogler Igrajo: Hadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Forest Whitaker.Martin Freeman, Angela Bassett, Forest Whitaker. Vstopnice: 5 €, očala 2 €

Kino Velenje (velika dvorana)
Vstopnina: 5 €


23. 2. 2018 ob 20.00

Odprtje razstave Done Pratnekar: A time and place of power / Kraj in čas moči

Razstava ilustracij in slik na papirju, platnu in lesu, različnih tehnik in dimenzij. Razstava ready made, kolažev, instalacij. Razstava kratke poetične zgodbe, pravljice, besedila in rime, ki dodatno ilustrirajo vizualna dela.

eMCe plac
Prost vstop


23. 2. 2018 ob 20.30

Zadnji ledeni lovci

Filmska predstava (The Last Ice Hunters). Dokumentarni film, 72 minut Režija: Jure Breceljnik & Rožle Bregar.

Kino Velenje (mala dvorana)
Vstopnina: 4 €


23. 2 . – 21. 3. 2018 ob 18.00

Predstavitev albansko govorečih žensk

V sodelovanju z Ljudsko univerzo Celje, v sklopu socialne aktivacije albansko govorečih žensk in ob zaključku projekta Sprejemajmo različnost in omogočimo medkulturni dialog, bodo svojo kulturo predstavile albansko govoreče ženske, ki živijo v Velenju.

Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
Prost vstop


22. 2 . – 6. 5. 2018

Razstava "Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini"

Razstava govori o gumbih in zgodovini gumbarstva v Šaleški dolini, predstavlja pa tudi več kot stoletno tradicijo izdelovanja gumbov v družini Dolejši. Njihovo podjetje je danes največji proizvajalec gumbov v Sloveniji.

Velenjski grad
Prost vstop


22. 2 . – 31. 3. 2018

Kajuhova pisemska korespondenca

Ob obletnici smrti pesnika Karla Destovnika Kajuha smo pripravili razstavo o njegovi pisemski korespondenci. Po razstavi o Kajuhovem dopisovanje z njegovo prvo ljubeznijo Marijo Medved, bo tokrat razstavljeno pesnikovo dopisovanje z njegovim prijateljem in urednikom revije Slovenska mladina, Konstantinom Nahtigalom. Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik.

Knjižnica Velenje (Domoznansko razstavišče)
Prost vstop


15. 2 . – 17. 3. 2018

Klementina Golija – Skozi prostor in čas

Slike (2013-2018). Klementina se bo v velenjski galeriji samostojno predstavila drugič in sicer z dvema ciklusoma: Vmesni prostor in Potovanje skozi čas.

Galerija Velenje
Prost vstop


19. 2. 2018 od 13.00 do 20.0020. 2. 2018 od 13.00 do 20.0021. 2. 2018 od 13.00 do 20.0022. 2. 2018 od 13.00 do 20.00

Središče mladih in otrok Velenje: delavnice, igre, pomoč pri učenju

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.

Prost vstop


1. 2. – 28. 2. 2018

Bralka meseca

Bralka meseca februarja bo Maja Praprotnik. V Steklenih dvojčkih bo na ogled postavila knjižno in neknjižno gradivo, ki je v njej pustilo sledi od otroštva pa vse do današnjih dni. Ne zamudite ogleda februarske bralke meseca. Razstavo bo pripravila Stanka Ledinek.

Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
Prost vstop


1. 2. – 28. 2. 2018

Razstava izdelkov ustvarjalnih druženj

Razstava izdelkov iz ustvarjalnih delavnic za odrasle pod vodstvom Admire Robin.

Knjižnica Velenje (Sončna stena)
Prost vstop


1. 2 . – 16. 3. 2018

Eva Lucija Kozak

Eva Lucija Kozak je 2013 diplomirala iz slikarstva na ALUO in tri leta kasneje magistrirala iz biokemije. V svojih delih reflektira vsakdanje življenje v sodobni družbi, družbene imperative in medsebojne odnose.

Razstavišče Gorenje
Prost vstop


18. 12. 2017 – 28. 2. 2018 ob 11.00

Branje je žur, reading is cool – 10 let in Harry Potter – 20 let

Knjižnica Velenje in Gimnazija Velenje sodelujeta že 10. leto v projektu z naslovom Branje je žur, reading is cool. Veliko generacij je sodelovalo, mnogo knjig so prebirali in kar nekaj ustvarjalnih večerov so zasnovali skupaj. Zatorej vabljeni na razstavo o 10-letnem delovanju bralnega krožka za najstnike ter 20. letnici izida prve kultne knjige o Harryu Potterju. Avtorji razstave so dijaki Gimnazije Velenje s prof. mag. Alenko Gortan in prof. Darjo Joger Avberšek ter Brina Zabukovnik Jerič.

Knjižnica Velenje (mladinska soba)
Prost vstop


15. 9. 2017 – 31. 3. 2018

Razstava »Zeleno Velenje, trideset let po ekološki revoluciji«

Razstava, ki je v Galeriji na prostem na ogled do aprila naslednje leto, prikazuje pot, ki jo je Velenje prehodilo od močno degradiranega okolja do enega najkvalitetnejših bivalnih okolij v državi. Pripravili so jo ob 30. obletnici velikega ekološkega protesta, ki je na Titovem trgu v Velenju potekal 8. novembra 1987. V Muzeju Velenje so v sodelovanju z Inštitutom ERICo Velenje ob tej obletnici pripravili tudi publikacijo in scenarij za kratek dokumentarni film.

Galerija na prostem (pešpot pri Pošti Velenje)
Prost vstop


1. 1 . – 28. 2. 2018

Pika se po deželi potika

Razstava otroških likovnih idelkov. Pika radovedna, nagajiva predvsem pa iznajdljiva je raziskovala in se potepala po podeželju in po mestu. Otroci so skupaj s Piko v različnih likovnih tehnikah poustvarjali svoja doživetja.

Otroško igrišče – Razstavišče 360°
Prost vstop

Več novic

Družba

Posodobljene Tehnične zahteve za bolj učinkovito daljinsko ogrevanje v Velenju in Šoštanju

S posodobljenimi Tehničnimi zahtevami za graditev, obratovanje in vzdrževanje naprav daljinskega ogrevanja, ki stopijo v veljavo danes, 1. 7. 2024, bodo v Komunalnem podjetju Velenje odjemalcem na območju MO Velenje...
Družba

Tudi Krajevna skupnost Zavodnje obeležila dan državnosti in razglasila naj krajana

Dnevu državnosti so se poklonili tudi v KS Zavodnje. Pred tamkajšnjim Domom krajanov so na praznični dan pripravili kulturni program, razglasili pa tudi naj krajana....
Šport

Jutri se v Celju začenja evropsko mladinsko prvenstvo v rokometu

Knežje mesto z okolico bo gostilo najobetavnejše rokometne upe, ki se bodo od 10. do 21. julija merili za naslov evropskega prvaka. V boje med 24 reprezentancami se bo s...
Družba

Na srečanju društev pacientov z župani o vlogi lokalnih skupnosti pri kazalnikih zdravja

Pri Zvezi organizacij pacientov Slovenije so včeraj v Vili Bianci v Velenju organizirali srečanje društev pacientov z župani petih slovenskih občin. Skupna ugotovitev pacientov in županov je, da je za...

TOP OBJAVE

OBVESTILA

Obvestila

Motena dobava vode v Podkraju

Komunalno podjetje Velenje obvešča uporabnike na območju naselja Podkraj v Mestni občini Velenje, da bo v ponedeljek, 15. julija med 7. in 15. uro zaradi nujnih vzdrževalnih del na javnem...
Obvestila

Občina Šmartno ob Paki: obvestilo o brezgotovinskem poslovanju občinske uprave

Občina Šmarno ob paki svoje občanke in občane obvešča, da poslovanje občinske uprave Občine Šmartno ob Paki poteka izključno brezgotovinsko....
Obvestila

Obvestilo o spremembi obratovalnega časa Bazena Velenje in Urbanega parka

Bazen Velenje bo pričel z letnim remontom in investicijskimi deli, zato se bo spremenil obratovalni čas Bazena Velenje in Urbanega parka....
Obvestila

Prekinjena dobava toplotne energije – Koroška cesta

Komunalno podjetje Velenje obvešča vse končne uporabnike, da bo na območju Koroške ceste 7 a, b, c, d, 9, 11 a, b, 13 a, b, c, d, e, 15 a,...

Zadnje osmrtnice

Anton Ribarič

Nada Turk

Klemen Petermanec

Velenjcan copyright © 2023