POTREBUJEMO:
- 30g…vanilijevega sladkorja ( z burbonsko vanilijo )
- 8…Rumenjakov
- 0,5l…Sladke smetane
- 25g…medu
- Cimet
– V kozico nalijemo smetano in dodamo vanilijev sladkor, med in noževo konico cimeta. Zavremo ter damo v hladilnik.
– Vzamemo malo večjo posodo in notri zmešamo rumenjake. Nato počasi med stalnim mešanjem v rumenjake vlivamo ohlajeno smetano, ki smo jo pripravili na začetku.
– Maso nalijemo v modelčke ( približno do polovice ). V pekač nalijemo 1cm vroče vode, vanj damo modelčke in pečemo 130°…50 min.
– CRÈME BRÛLÉE pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem ga posujemo s sladkorjem in z gorilnikom karameliziramo
Nasvet: Zraven te sladice se odlično poda sladoled.
Recepte za vas pripravlja Luka Božič.