Na tekmovanju Food Film Menu 2024, ki ga organizira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT, je v kategoriji ”mladi kuharski ambasadorji ”po mnenju žirije zmagal kratki predstavitveni film mladega slovenskega chefa, Boštjana Volka. Njegov promocijski video poudarja pomen kratkih dobaviteljskih verig, ki temeljijo na tradicionalni pridelavi hrane in ohranjanju lokalnih samooskrbnih veščin.
“Ta nagrada je za vse vas, ki me podpirate skozi vsa leta. Tako ali drugače. Majhna zmaga in osvojena nagrada za YOUNG CHEF AMBASSADOR v Španiji. Še naprej se bom trudil, da bom razvajal vaše brbončice,” je izvrstni kuhar iz Plešivca zapisal na svojih družbenih omrežjih.
Boštjan Volk se je s kuhinjo prvič srečal že v mladosti v družinski restavraciji, kjer so postregli z domačo kuhinjo. Njegova strast do kuhanja ga je vodila na Srednjo šolo za storitvene dejavnosti Velenje in kasneje na Višjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru, kjer je diplomiral. Boštjanov kuharski talent je bil prepoznan na različnih tekmovanjih. Osvojil je srebrno medaljo na svetovnem kulinaričnem prvenstvu Villeroy & Boch 2022 v Luksemburgu skupaj s Slovensko nacionalno ekipo kuharjev, dosegel pa je tudi že omenjeno 1. mesto na slovenski izbor za EYCA 2023. Poleg teh dosežkov je osvojil več medalj na drugih regionalnih tekmovanjih in je član Slovenske nacionalne ekipe kuharjev.
Vir: Visit Saleska