Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  31.12. 2022 ob 15:23  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1362

Šoštanjčani še zadnjo soboto brali Kajuha #video

images/discussions/1672495714-WGnNJG-large.jpg   - Foto: Zavod za kultro Šoštanj

Zavod za kulturo Šoštanj danes, 31. decembra, zadnjo soboto v letu 2022, zaključuje Kajuhovo leto v občini Šoštanj in projekt Beremo Kajuha. S tem so se še zadnjič poklonili 100 obletnici rojstva pesnika, prevajalca, narodnega heroja in velika kulturnika Karla Destovnika - Kajuha.

V projeku, ki je trajal celo leto, torej kar 53 sobot v letu, je sodelovalo vseh 70 javnih društev in ustanov v občini Šoštanj. Kajuhove pesmi je recitiralo več kot 115 posameznikov, nekaj posnetkov so prejeli tudi iz drugih krajev po Sloveniji, uporabljeni pa so bili tudi kot gradivo za dokumentarni film Samo en cvet (RTV Slovenija, 2022).

Ob zaključku projekta Beremo Kajuha je zbrane sodelujoče nagovoril Kajetan Čop, idejni vodja projekta in direktor Zavoda za kultro Šoštanj, ter se jim tudi v imenu Občine Šoštanj zahvalil s knjigo Sto dejstev o Kajuhu (založila Občina Šoštanj).

Z verzi največkrat recitirane pesmi "Drobna pesem", ki jo je recitirala Milojka B. Komprej, so se pesniku poklonili v spomin.

Za izvedbo uspešnega in odmevnega projekta se zavod zahvaljuje vsem sodelujočim ter Občini Šoštanj za podporo. Posebno zahvalo namenjajo Tjaši Rehar in Klari Nahtigal Obšteter iz Občine Šoštanj ter Nacu Serdinšku, Milojki B. Komprej in Zvezdani Merc iz Zavoda za kulturo Šoštanj.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !