Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Kultura  ·  01.12. 2022 ob 12:08  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  301

Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje

images/discussions/1669891548-jLJOmG-large.jpg  Pihalni orkester Premogovnika Velenje - Foto: Premogovnik Velenje

V soboto, 3. decembra, ob 19.30 se bo v Marinovi dvorani Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega v Velenju odvijal Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. 

Velenjski godbeniki so po dveh letih premora, pripravili novo, že petnajsto abonmajsko sezono s štirimi nepozabnimi koncertnimi večeri. Drugi v nizu je že tradicionalni Novoletni koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje. Orkestru se bodo pridružili člani Šaleškega študentskega okteta ter solistka Lara Govek.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje, ki od leta 2016 nastopa pod taktirko dirigenta Antona Vrzelaka, razveseljuje poslušalce že več kot 100 let. Od začetnih korakov se je orkester razvijal, ideja je postala realnost, želja resničnost. Ne glede na težak začetek, so vztrajnost, predanost, odrekanje in močna volja pripomogli, da je orkester danes promotor slovenske ustvarjalnosti, kulturne dediščine in kakovostne glasbene vzgoje ter je vzgled in navdih številnim mladim glasbenikom. Sestavljajo ga glasbeniki, ki so predani izvajanju skladb, pisanih za pihalne orkestre, priredb klasičnih del, kot tudi sodobne zabavne in filmske glasbe.

Nakup in rezervacija vstopnic na 031 677 444.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !