Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  22.01. ob 18:28  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  433

VIDEO: V Rdeči dvorani nastopilo več kot 400 plesalcev

Včeraj, 21. januarja, je v Rdeči dvorani v Velenju potekala plesna produkcija velenjske plesne šole M-dance. Več kot 400 plesalcev je skozi plesne kreacije predstavilo, kaj vse so se naučili v pretekli sezoni.

Na parketu smo lahko videli korake različnih plesnih zvrsti od navijaškega plesa, breakedance-a, Hiphop-a pa vse do sodobnega plesa in baleta. Vse te plesne zvrsti pa v plesni šoli M-dance poučujejo na kar devetih lokacijah - Velenje, Celje, Polzela, Šmartno ob Paki, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd in Šmartno pri Slovenj Gradcu.

»Plesnih produkcij se lotevamo dvakrat letno - ob zaključku zimskega semestra, ter zaključku letnega semestra. K sodelovanju povabimo produkcijsko hišo, ki Rdečo dvorano Velenje in Športni dvorano Prežihovega Voranca preuredi v gledališki prostor. 20 kvadratnih metrov zaslonov, video animacije, profesionalna razsvetljava, ter prav posebna plesna tematika, omogoča pravi plesni spektakel, ki ga pripravlja M-dance. Veseli nas, da lahko našim plesalcem omogočamo tovrstno izkušnjo in jim ponuditi veliko več od navadnega šolskega nastopa za starše,« pravi vodja plesne šole Marko Golubović.

S ciljem, da plesalci skozi ples spoznavajo tudi različne kulture in države v plesni šoli M-dance pogosto tudi potujejo. Plesalci plesne šole so v pretekli sezoni bili na gostovanju v Srbiji in Maroku. Letos se odpravljajo zastopat Slovenijo na plesne festivale v Ankaro (Turčija) in Oslo (Norveška).

Plesalci se lahko pohvalijo z odličnimi odsežki na državnem in mednarodnem tekmovalnem  nivoju, v pretekli sezoni so se udeležili tudi evropskega prvenstva v Skopju in svetovnega prvenstva v Grazu. Pred njimi pa je tudi plesno potovanje v London (V. Britanija), kjer bodo obiskali svetovno znane plesne studie. Iz Velenja tako odhajajo v svet in s tem poskrbijo, da svetovni plesni trendi prihajajo v Velenje. 

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !