Article's Author Avatar

Velenjski plesalci znova navdušili na tekmovanju Dancestar
(Arhiv) Športne novice  ·  29.05. 2018 ob 08:42  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1847

https://i.imgur.com/yvxlanR.jpg

Dancestar tekmovanje je sinonim za vrhunsko plesno tekmovanje, kjer vsako leto tekmuje več kot 7000 plesalcev različnih zvrsti iz več kot 50 držav. Po kvalifikacijskih turnirjih, ki čez celo leto potekajo po različnih krajih po svetu, se dogodek vsako leto konča konec meseca maja s finalnim tekmovanjem v Poreču na Hrvaškem.  

Tekmovanja so se tudi letos udeležile ekipe iz Velenjskih plesnih šol Spin in M-dance. Spodaj prilagamo zapise obeh plesnih šol.

M-dance:

Naši tekmovalci so za zadnje tekmovanje letos res dali vse od sebe, mi pa smo neizmerno ponosni na njih!

V kategoriji Commercial dance, so dosegli:
M-TRIO (children) 1.mesto (B. liga)
M-CREW (junior) 4.mesto (A. liga)
RESPECT (senior) 4.mesto (B. liga)

V kategoriji Urban dance pa:
2SLAY (junior) 2.mesto (B. liga)

Čestitamo našim plesalcem, hvala pa vsem ki ste nas vedno spremljali in spodbujali na tekmovalni poti!

Plesna šola Spin:

Skupina sedmih plesalk v starosti od 13 do 15 let pod imenom Power Kickz, ki je lani v kategoriji urban osvojila 1. mesto v B ligi tega tekmovanja, je letos zmagala na kvalifikacijskem turnirju v Avstriji in se tako prvič uvrstila v elitno A ligo, kamor se uvrstijo le najbolje ocenjene plesne točke. Med težko konkurenco finalnega tekmovanja, kjer so prevladovale ekipe iz Južne Afrike, so osvojile izvrstno 6. mesto in bile najbolje uvrščena slovenska ekipa v kategoriji urban style junior.

Prvič pa se je tekmovanja v kategoriji open otroci udeležil trio Best friends, ki ga sestavljajo tri deklice stare od deset do enajst let. Na kvalifikacijah so se uvrstile v B ligo, na finalnem tekmovanju pa so dosegle odlično 5. mesto.  

Z doseženimi rezultati so plesalke in njihova trenerja Tadej Oprešnik in Mojca Robič ponovno dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi plesalci.


Čestitke vsem plesalcem in plesalkam in že se veselimo, da boste nastopili tudi v naši okolici.

Plesna šola - Lucija Andric in M-dance
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.