Article's Author Avatar

FOTO/VIDEO: Slovensko baklo pričakali tudi v Velenju
(Arhiv) Športne novice  ·  17.07. 2021 ob 09:53  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  596

https://i.imgur.com/Hes0qJG.jpg

Včeraj popoldan so na Visti, novem prireditvenem prostoru ob Velenjskem jezeru, pozdravili Slovensko baklo. Iz smeri velenjskega mestnega stadiona sta Slovensko baklo na Visto s kolesi iz velenjskega sistema Bicy pripeljala člana ekipe rokometnega kluba Gorenje Velenje, aktualnega državnega prvaka. V imenu župana Mestne občine Velenje Petra Dermola je zbrane nagovoril direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, ki je skupaj z Nastjo Govejšek, nekdanjo olimpijko in članico Plavalnega kluba Velenje ter mladimi velenjskimi športniki s Slovensko baklo odtekel tudi častni krog. Povedal je, da Velenje ni samo mesto kulture, da je zagotovo tudi mesto športa, s številnimi znanimi športniki in športnimi ekipami, ki promovirajo Velenje doma in v tujini. In da so na vse zelo ponosni.

"Velenje je znano tudi po prostovoljcih in povezovanju, zato smo bili prihoda Slovenske bakle, ki je simbol povezovanja in sodelovanja, še posebej veseli," sporočajo iz MO Velenje.

Slovenska bakla po Sloveniji potuje skozi 212 občin v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice. Bakla povezuje občanke in občane v občinah po Sloveniji ter širi vrednote olimpijskih iger. Izdelana je iz nerjavnega jekla in bukovega lesa, oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja. Slovensko baklo je izdelala Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla. S svojo strategijo sponzorstev v športu pod blagovno znamko Jeklena volja in z ambasadorko Petro Majdič prebuja jekleno voljo v ljudeh. Skupina SIJ je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.