Article's Author Avatar

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 19. junij 2021
(Arhiv) Policijska kronika  ·  19.07. 2021 ob 10:12  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1120

https://i.imgur.com/LbQaZnC.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša, Zoran Stojko.


PROMET:

PONEDELJEK

V popoldanskem času smo bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Črnovi. Na kraju smo ugotovili, da je voznik vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno ograjo. Pri tem ga je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v nasproti vozeče vozilo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog. V nezgodi ni bilo huje telesno poškodovanih.

ČETRTEK

Obravnavali smo prometno nezgodo, ki naj bi se zgodila v Velenju, na Cesti talcev, med osebnim avtomobilom in pešcem. Okoliščine nezgode še preverjamo.

PETEK

Obravnavali smo prometno nezgodo na Jenkovi cesti v Velenju. Do nezgode naj bi prišlo med voznikom kolesa z motorjem in osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode in razgovora s pričami je bilo ugotovljeno, da je bil v nezgodi sam udeležen voznik kolesa z motorjem, ki je zaradi mokrega vozišča padel pri zavijanju. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR:

PONEDELJEK

V poznih nočnih urah smo posredovali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Stanovalec bloka je s poslušanjem glasne glasbe motil pri nočnem počitku sosede. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

PETEK

V večernem času smo posredovali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Stanovalec bloka je motil pri nočnem počitku ostale stanovalce z glasno glasbo. Ob tem smo ugotovili, da gre za istega kršitelja kot v ponedeljek. Izdan mu je bil plačilni nalog. Ob tem je bilo na kraju tudi ugotovljeno, da je kršitelj zamašil odtok v kadi in spustil vodo, ki je pričela iztekati iz stanovanja. 

SOBOTA

Smo ponovno intervenirali na naslovu Koroška cesta 4 v Šoštanju. Zaradi ponovne kršitve nočnega mira smo kršitelju ponovno izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA:

SOBOTA

Se je na PP Velenje zglasil občan in naznanil, da mu je NN storilec v petek med 18.30 in 24. uro izpred bloka Jenkova cesta 21 v Velenju ukradel moped znamke SYM, tip Orbit II 50/25, reg. oznake CE LJ 5A-E4 redeče barve. Lastnika je NN storilec oškodoval za najmanj 250 EUR.

SVETOVANJE

Pazite na svoje stvari

Na javnih zbiranjih na prostem, v javnih prevoznih sredstvih, na sejmih, zabavah ali drugih krajih, kjer je veliko ljudi, pazite na osebne predmete in jih ne puščate na vidnih mestih brez nadzora.

Telefone in denarnice shranite v notranjih žepih jaken, ki naj bodo zapete. Tudi torbice, v katerih so telefon, denarnica in drugi predmeti, naj bodo vedno zaprte. Tako vas bodo žeparji težje okradli.

Med obiski lokalov, trgovin in na ulici ne razkazujte denarja.

Previdno pri uporabi bankomatov in plačilnih kartic:

Zaradi večje uporabe bankomatov v času praznikov je tudi večja nevarnost zlorab negotovinskih plačilnih sredstev. Ena izmed njih je namestitev skimming naprav ali pasti za denar (cashtrapping) na bankomatih.

Svetujemo, da pri uporabi plačilnih kartic na bančnih avtomatih upoštevate osnovna pravila za varno poslovanje s karticami.

Pred uporabo bankomata je dobro, da:
- ste pozorni na sumljive osebe v bližini,
- pregledate bankomat, preden ga uporabite
- prekrijete vtipkano PIN številko,
- uporabljate SMS obveščanje o opravljenih transakcijah.
- celoten dvig gotovine opravite pazljivo in nemudoma pospravite gotovino.

Svetovanje pri uporabi spleta

Policija je v zadnjem času obravnavala več kaznivih dejanja Goljufij oz. goljufij preko spleta. Ob vsem navedenem se človek vpraša kaj storiti, da ne postanemo tudi sami oškodovanci?! Policisti vam svetujemo, da:

- na prejeto pošto neznanih oseb ne odgovarjate, ne odpirate morebitnih datotek neznanih oseb, ki so v priponkah, 
- ne klikate na podane povezave,
- ne klikate pojavnih oken za zbiranje občutljivih podatkov od vas in ne vnašajte svojih osebnih podatkov
- ne nakazujete denarja neznanim osebam, 
- ne posredujete svojih osebnih ali katerih koli drugih podatkov (npr. podatkov plačilnih kartic, bančnih računov), 
- ne pošiljajte svojih fotografij ali videoposnetkov (tudi intimnih) neznancem,
- prejeto spletno pošto, ki ni bila posredovana iz uradnih virov, ne širite naprej in jo dodate na t. i. listo nezaželene pošte oziroma jo blokirate.

PP Velenje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.