Article's Author Avatar

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 18. januar 2022
(Arhiv) Policijska kronika  ·  18.01. ob 09:32  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  2038

https://i.imgur.com/LbQaZnC.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policisti in vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek zjutraj smo na Cesti Simona blatnika obravnavali prometno nesrečo pri kateri je voznik električnega skiroja padel po vozišču. Med vožnjo je doživel epileptičen napad in izgubil oblast na električnim skirojem. Utrpel je lahke telesne poškodbe.

V soboto popoldan smo obravnavali prometno nesrečo v Črnovi. Do prometne nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Telesnih poškodb ni nihče utrpel. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo popoldan smo obravnavali prometno nesrečo na križišču goriške in Šaleške ceste. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje kolesarja, kateri je trčil v vozilo in padel po vozišču. Utrpel je lažje telesne poškodbe. Izdan mu bo plačilni nalog. 

JAVNI RED IN MIR:

V sredo popoldan smo bili iz ene izmed ambulant v ZD Velenje obveščeni, da pacient pred vrati ambulante vpije in razbija po vratih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pacientka prišla v ambulanto brez zaščitne maske. Na opozorila zdravstvenega osebja se ni odzvala in se nedostojno vedla do zdravstvenega osebja. Kasneje je bila izsledena na parkirnem prostoru pred Zdravstvenim domom. Izdan ji bo plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V petek dopoldan so naši policisti na Kidričevi cesti zasegli vršiček zeleno rjave rastline, katera je bila poslana na analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bomo zanj uvedli hitri postopek z odločbo o prekršku.

V petek popoldan smo po obvestilu občana posredovali na igrišču v Šaleku. Tam je eden izmed otrok uporabljal pirotehniko. Na kraju smo videli otroka, kateri je uporabljal pirotehniko - petarde. Petarde so mu bile zasežene, obveščeni so bili njegovi starši in Center za Socialno delo. 

KRIMINALITETA:

V sredo smo obravnavali kaznivo dejanje Zatajitve. Oškodovanka je opravila dvig denarja v vrednosti 150 eur na bankomatu na Kidričevi cesti. Po dvigu je denar pozabila. Neznani storilec je pozabljeni denar odtujil. Za storilcem poizvedujemo. 

V petek popoldan smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Občan je znancu izrekel resne grožnje kar je oškodovanec tudi posnel z mobilnim telefonom. Po zbranih obvestilih bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V petek smo obravnavali še spletno goljufijo pri kateri je občanka preko spleta najela kredit v višini 8.000 evrov. Tovrstna kazniva dejanja so stalnica pri obravnavi kaznivih dejanj v Policiji zato je potrebna pozornost najemojemalcev, da se odločajo za najeme kreditov kjer je to preverjeno.

V nedeljo zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v garažne prostore Zavetišča za brezdomce na Cesti Simona Blatnika v Velenju. Neznanec je vlomil v notranjost in odtujil nekaj oblačil in hrane. S pomočjo videonadzornega sistema bomo osumljenega prepoznali in zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Velike tatvine. 

Popoldan smo obravnavali še kaznivo dejanje Groženj do katerih je prišlo zaradi dolžniško upniškega razmerja med znancema. Osumljeni je poslal več sporočil z grozilno vsebino preko telefona kar je bilo evidentno po prebranih sporočilih in preverjeni telefonski številki. Po zbranih obvestilih bomo zanj podali kazensko ovadbo.

V skladu z zakonskimi spremembami, ki so začele veljati sredi avgusta lani, je za uporabo mobilnega telefona med vožnjo za voznike motornih vozil po novem predpisana kazen 250 evrov ter 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila), pa kazen za neupravičeno uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

PP Velenje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.