Article's Author Avatar

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 12. oktober 2021
(Arhiv) Policijska kronika  ·  12.10. 2021 ob 11:25  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1344

https://i.imgur.com/LbQaZnC.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil vodja policijskega okoliša, Aleksander Levpušček.


PROMET:

V četrtek ob 14.50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom, v kateri je neznani voznik osebnega avtomobila oplazil otroka na prehodu za pešce v križišču Prešernove in Jenkove ceste v Velenju. Neznani voznik osebnega avtomobila črna barve, karavan izvedbe, se na kraju ni ustavil. Otrok je v nesreči utrpel poškodbo noge. Za pobeglim voznikom poizvedujemo in naprošamo morebitne očividce prometne nesreče, da v kolikor so bili priče prometne nesreče o tem obvestijo Policijsko postajo Velenje.

V soboto ob 16.15 uri smo obravnavali prometno nesrečo, katera se je pripetila na vrhu Vinskogorskega klanca. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal z vozišča in trčil v obcestni drog javne razsvetljave. V prometno nesreči ni utrpel telesnih poškodb. Zanj bomo uvedli prekrškovni postopek.

JAVNI RED IN MIR:

V petek ob 15.50 uri nas je občan obvestil, da ga znanec preko telefona neprestano nadleguje. Sprejeli smo zapisnik o izjavi priče in bomo zoper kršitelja ukrepali po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

V ponedeljek zjutraj nas je občanka obvestila, da jo je v mestu udaril znanec. Policisti smo v centru mesta opravili razgovor z oškodovanko in bomo zoper kršitelja ukrepali.

KRIMINALITETA:

V četrtek ob 8.30 uri so nas iz podjetja Nomago v Velenju obvestili, da je na avtobusni postaji v Velenju tekom noči nekdo z ostrim predmetom porisal njihov avtobus. Opravili smo ogled kraja in ugotovili, da je prišlo do poškodovanja avtobusa. Nastala je materialna škoda v višini 500 eur. 

V petek ob 22.15 uri smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Cirkovcah. Neznani storilec je skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je poskusil vlomiti tudi v večji železni sef, vendar mu to ni uspelo. 

Očitno istega dne pa je bilo vlomljeno še v leseno brunarico last Krajevne skupnosti Cirkovce, kjer je storilec z vlomom povzročil za 500 eur materialne škode. Za pobeglim storilcem poizvedujemo. Vse ki bi imeli kakršne koli informacije o navedenih dejanjih naprošamo, da o tem obvestijo Policijsko postajo Velenje. 

V nedeljo ob 12.45 uri nas je poklical občan iz Gorice in povedal, da ga je obvestila soseda, katera je videla stanovalca iz istega bloka, kako je brcal v njegova stanovanjska vrata. Na kraju smo ugotovili, da je znana oseba zvila kukalo in poškodovala kljuko vrat. Zoper osumljenega bomo podali kazensko ovadbo. 

V ponedeljek zjutraj smo prejeli prijavo o zalezovanju. Občanka je prijavila, da jo že dalj časa nadleguje znanec. Zaradi njegovih dejanj se je počutila prestrašeno in se boji. Zbrali bomo obvestila in podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Zalezovanja.

V ponedeljek popoldan nas je občan obvestil o tatvini mobilnega telefona. Oškodovanec je sedel pred stanovanjskim blokom in poslušal glasbo preko telefona. Mimo se je pripeljal njegov znanec, pograbil telefon in ga odtujil. Zoper storilca bomo podali kazensko ovadbo. 

V ponedeljek zvečer smo obravnavali še kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je na parkirnem prostoru na Žarovi cesti prerezal pnevmatiki na parkiranem vozilu. Za vandalom poizvedujemo.

PP Velenje
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.